Specops Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Witam. Mam pytanie: Jakiej firmy polecacie dobrą gumkę hop-up, która dobrze podkręca itd? Z firm mam na myśli:Systema,Guarder,MadBull,JBU i ARES. P.S z góry przepraszam jeśli istnieje taki wątek a go przeoczyłem szukając go. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Systema :) faktem jest że ciężko było mi ją zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Sprawdź sobie w temacie o replice, co tam montowali i jaka dobrze działa. @ Wolfran: Systema nie we wszystkich replikach działa dobrze i ja jej nie zakładam do niczego już, bo szkoda mi kasy na ten szit :). Quote Link to post Share on other sites
Specops Posted April 27, 2010 Author Report Share Posted April 27, 2010 Dzięki panowie za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Piter995 Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Polecam systeme ale czarną. :) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Innej systemy nie widziałem... :wink: Quote Link to post Share on other sites
tomash21 Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Wszyscy piszą o tych systemach. Ja miałem przeźroczystą gumkę guarder'a i uważam, że ta gumka jest genialna. Bardzo wyraźnie podniosła zasięg i skupienie w stockowej replice CA. Jestem ciekawy czy jest gumka, która mogła by być jeszcze lepsza od tej magicznej guardery. Porównywał ktoś gumkę systemy z przeźroczystą gumką guardera? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Tak nie raz. Jest o tym tona tutaj na forum. Quote Link to post Share on other sites
tomash21 Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 (edited) Więc jaką gumkę polecasz, bo napisałeś ze systema to shit? Edited May 2, 2010 by tomash21 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Osobiście w swoje repliki wkładam Guardera przezroczystego, dokładnie tak jak napisałeś. Jeszcze jedna guma jest teraz trenowana, jest to JBU TAKA dokładnie, powiem tak. działa od 420 w górę ;-), bardzo ładnie działa. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 a jaki jest wzrost metró/celności na tej gumce i w czym siedzi? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Specops: jaka moc giwery? Do 420 fps mogę polecić z czystym sumieniem zieloną G&G. Ponoć powyżej 420 też daje radę, ale osobiście nie sprawdzałem. Powyżej 420 używałem Deep Fire. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Specops: jaka moc giwery? Do 420 fps mogę polecić z czystym sumieniem zieloną G&G. Ponoć powyżej 420 też daje radę, ale osobiście nie sprawdzałem. Powyżej 420 używałem Deep Fire. Mam u siebie Deep Fire przy 400 fps. Na stronie ASGSHOP-u jest napisane że maksymalna moc przy tej gumce to 400-450 fps. Pytanie - Przy jak dużej mocy stosowałeś gumkę i ile zajęło jej zajechanie, jakie są efekty? ( przy niskiej mocy sprawuje się nieźle - to wiem) Edited May 4, 2010 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Przezroczysty guarder przy mocy 430 fps oderwał się ten dzyndzelek od podkręcania, czerwony guarder nie wszedł mi do komory ;P. Replika pj4a1, kulki 0.25 Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 kałach cymy cm.042 430-450 fps w zależności ile podają teraz nie pamiętam Quote Link to post Share on other sites
Guest konrad2271 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Przezroczysta guardera odpada po się posypie po 1 strzale. Brał bym albo czarną systemy albo czarną guardera. Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 To i ja się dołączę. Czy gumka czarna z guardera będzie dobra dla G3 od JG (360fps) ? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Do 360 fps to przezroczysty a nie czarny guarder. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Przemielilem paredziesiat tysiecy kulek na miekkich guarderach ... Kwestia tylko taka zeby nie przesadzic z hopem - jak ustawia sie od zera w gore a nie odwrotnie to bedzie ok. Jak sie przesadzi - moze oderwac wypustke podkrecajaca. Ogolnie przy 500 fps i semi dawalo rade ponad 2 lata. Teraz przy 450 i 32 rps tez daje rade ... Systema nie uszczelniala sie na komorze w augu i robila koszmarne nieszczelnosci. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Ja używałem przy 550-570 f/s czarnej systemki i czarnego guardera. Ten ostatni poszedł się kochać po kilku wypadach, systema służyła (i pewnie dalej służy bo giwerka sprzedana) elegancko i bezproblemowo do końca :P. Także polecam.... Quote Link to post Share on other sites
Specops Posted May 6, 2010 Author Report Share Posted May 6, 2010 (edited) Specops: jaka moc giwery? Do 420 fps mogę polecić z czystym sumieniem zieloną G&G. Ponoć powyżej 420 też daje radę, ale osobiście nie sprawdzałem. Powyżej 420 używałem Deep Fire. 420-430 fpsów ma wpisane a jak w realu jest nie wiem nie sprawdzałem jeszcze :) Zakupiłem silikona czarnego Guardera zobaczymy jak będzie działać :) Edited May 6, 2010 by Specops Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Za twardy będzie do takiego czegoś. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Dokładnie, nie lepiej czarnucha Systemy albo zieloną Guay Guay'ów? :E Quote Link to post Share on other sites
Specops Posted May 7, 2010 Author Report Share Posted May 7, 2010 Na początek taką dostałem w prezencie od wujka to zobaczymy co to jest :P Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Ja polecam Systemkę ;) Mi z kolei biały Guarder robił nieszczelności w augu;) 30fps różnicy pomiędzy nimi ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts