AdameKOSW Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 (edited) Mam mieszane uczucia co do tej gry. Powiem że jest 'taka se". Singla bodajże przeszedłem (zajęło mi to max 6h). Wg mnie grafika jest odrobinkę gorsza niż w MW2. Niestety ja, mój znajomy, oraz wielu ludzi z tego co czytałem na internecie ma problem iż gra się przycina, niezależnie od ustawionych tekstur. Dziś w nocy miał wyjść patch, który miał to naprawić, ale póki co to go nie widzę. Fabuła gry również taka sobie, nie podobają mi się skoki w czasie i miejscu. Ogólna ocena 6/10. Edited November 10, 2010 by AdameKOSW Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Przejechałem się na MW2 - dlatego poczekam miesiąc... a może i dwa. Posłucham co będą mówić ludzie o CoD:BO. W dzisiejszych czasach płacenie abo za grę, nie zapewnia o troskliwym i szybki reagowaniu devów na exploity w grach. Bo przecież, jaką korzyść mają devowie by gra działała lepiej skoro płacimy jako klienci za nią tylko raz? Bo marka zobowiązuje? Pierolenie o Szopenie. Buraki i tak kupią pomimo bicia się w pierś i zarzekaniu że więcej szajsu z logiem CoD do rąk nie wezmą. Przybij e-pionę! Ja miałem dziś specjalnie jechać do wawy, żeby kupić swój egzemplarz i jutro sobie pograć, ale po dowiedzeniu się jak ta gra działa na PS3 otrzeźwiałem. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Jak lubicie zombie to kupcie sobie Left 4 Dead 2 mam tą grę jest super. Można dokonać masakry piłą mechaniczną na zombiakach. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Mam mieszane uczucia co do tej gry. Powiem że jest 'taka se". Singla bodajże przeszedłem (zajęło mi to max 6h). Wg mnie grafika jest odrobinkę gorsza niż w MW2. Niestety ja, mój znajomy, oraz wielu ludzi z tego co czytałem na internecie ma problem iż gra się przycina, niezależnie od ustawionych tekstur. Dziś w nocy miał wyjść patch, który miał to naprawić, ale póki co to go nie widzę. Fabuła gry również taka sobie, nie podobają mi się skoki w czasie i miejscu. Ogólna ocena 6/10. Patch wychodzi najpewniej w czwartek. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Nie wiem czy patch już wyszedł czy nie, ale u mnie gra ani razu się nie zacięła. Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Przeszedł ktoś już grę? U mnie się bodajże skończyło na zabiciu Dragowicza, az tego co czytam na wikipedii miała być jeszcze jakaś misja z obroną ambasady irańskiej w Anglii :P. Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Adame nie spoileruj ludziom to raz. Skończyłem CoDa dzisiaj w jakieś 5/6h. Nie spieszyłem się zbytnio. Fabula miód. Odkryłem za to jak się wsywobodzić z tego krzesła w głównym menu i pobuszowac po pokoju. Zagrać w mini gierkę o zombiakach itd. Przekopać CMDka :D gdy siedzicie w głownym menu i macie do wyboru: Campaing i takie tam, dusicie spacje ciągle aż wasza postać wstanie. Podchodzicie do komputerka za wami. Wpisujecie w cmd trzy literki: DOA. I tym samym dostajecie drugą gierkę :D Nie pytajcie jak mi sie nudziło, że musiałem cisnąć spację w menu. Na YT sa już filmiki ukazujące tego Easter Egga :) Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Na razie nie ma sensu grać w multi, przynajmniej nie u wszystkich. U mnie tak tnie, że odbiera to jakąkolwiek przyjemność z zabawy. Niedawno zmieniłem grafę na geforce gtx460, więc raczej od sprzętu to nie zależy, z resztą MW2 działa bardzo płynnie. Patcha jak dotąd nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 109zł za cd-keya a 102zł za grę z pudełkiem i wszystkim... Poczekam aż stanieje i może kupię. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 U mnie się w ogóle nie zacina, nie wiem czego to jest wina, że u niektórych taki zonk się dzieje ^ ^ Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 Cod jak Cod - jak dla mnie tak samo dobry jak ostatnie. Duży plus za klimat. Znudziły się wam masady, Afgan i turbohajtek to fajnie będzie cofnąć się troszkę w czasie. Głupia, niedopracowana gierka ale lepszej nie dają, więc grajcie bo kumple grają :) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Głupia, niedopracowana gierka ale lepszej nie dają, więc grajcie bo kumple grają :) Brawo. :angry: Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Możesz też miast bawić się dobrze, dołączyć do grona antyfanbojów i siać bardzo produktywnie dyzgust na forach. Cod ma swoje plusy i minusy. Ja szybko nudzę się onlajnami kiedy poznam już wszystkie gadżety, klamki i mapy. Black ops jest dla mnie po prostu nowym smakiem tego samego pasztetu. Strawnym i zabawnym. Niczym specjalnym. Mimo to, z powodu samej mechaniki, wolę go od reszty onlajnowego szitu. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 A wie ktoś kiedy będzie jakaś łatka naprawiająca zrypane skrypty w misji "Powracająca Pamięć"? Grę miałem dzień po premierze, i skończyć nie mogłem bo gra ma spsuty skrypt ;/ Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Patch już jest. Steam Ci zaktualizuje. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 No jak narazie nic nie zaktualizował ;/ Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 z tego co widzę to niektórym gra zamiast instalować się z płytki to ciągnie grę z steama (chyba z tąd czas instalacji to +/- 3 h) patent z instalacją z komendy "uruchom" działa tak samo jak było w przypadku mw2 ? (chodzi o wymuszenie instalacji z płyty) Quote Link to post Share on other sites
kacper1095 Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Nie mogę się doczekać kiedy przyrobię xboxa i ściągnę coda black ops jednak z przednich codów jestem mniej lub bardziej zadowolony. Zawsze znajdą się plusy i minusy ale gdyby stworzyć idealną gry to na zapisy by mi miejsca nie starczyło na xboxsie a konsola by mi się strasznie muliła. w każdej części są jakieś nowości albo udoskonalenie czegoś. Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Jest jeszcze jedna sprawa, która może mieszać, a mianowicie 3D, do którego BO jest dostosowane. Aby XBOX 360 wyświetlił 3D musi zrobić ze dwa razy więcej operacji niż normalnie. XBOX to w sumie już dosyć przestarzała technologia w stosunku do kart graficznych, które teraz wychodzą na PC, co jeszcze obniża jakość grafiki, ze względu na możliwości konsoli. Tak więc na to wygląda, że konsole i 3D ciągną jakość w dół. Być może obecne problemy z przycinaniem dzieją się z powodu jakichś dziwnych mechanizmów związanych z przełączaniem pomiędzy 2D, a 3D. Jak znam życie, może być tak, że obraz jest cały czas generowany na dwa kanały potrzebne do 3D, a w przypadku używania 2D wyświetla się tylko jeden, stąd przycinki i niewydalanie nawet na mocniejszych maszynach. Niedawno zapuściłem sobie MW2 aby sprawdzić czy mój sprzęt wydoli misję ze spadającymi helikopterami no i nie było żadnej przycinki w full detalach. Obecnie BO wygląda przy tym kiepściutko. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 JA CHCĘ AKTUALKĘ! No ludzie, nie dziwi was dodawanie sobie pracy przez Treyarch? Wydaja patch, który zamiast odlagować trochę serwery to naprawia jakieś tam pierdółki z dodawaniem przyjaciół i wyszukiwarką... "Rzal, bul i rospacz". Quote Link to post Share on other sites
admarss Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 (edited) Nie mogę się doczekać kiedy przyrobię xboxa i ściągnę coda black ops jednak z przednich codów jestem mniej lub bardziej zadowolony. Zawsze znajdą się plusy i minusy ale gdyby stworzyć idealną gry to na zapisy by mi miejsca nie starczyło na xboxsie a konsola by mi się strasznie muliła. w każdej części są jakieś nowości albo udoskonalenie czegoś. BOŻE!!!!!!!!!!!!!!!! GRY SIĘ KUPUJE!!!!!! Ja po prostu nie mogę tego zrozumieć, przecież ściągnięcie gry, tak tak samo jak kradzież ze sklepu...Nie mogę również zrozumieć jak można przerobić Xboxa i nie grać przez Live, przecież potęga COD'ów i większości strzelanek, to multiplayer. A sama gra-MIÓD. Przeszedłem z 5 misji single i jestem zachwycony wiadomo gra taktyczna to to nie jest i każdy o tym wie. Multi tylko chwilę grałem, mam 6 lvl i też świetny, bije MW 2 na głowę, jest bardziej zrównoważony, wolniejszy. Ale na razie trzeba jeszcze pograć Zombie ;) Edited November 12, 2010 by admarss Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Dodam coś od siebie. W dniu premiery na PSN było ponad 722 tys. graczy Na Live ponad 1,5 miliona. Ktoś wie ilu było grających w sieci na PC ? Dzisiejsze statystyki były jeszcze lepsze. Ogólnie temat ujmując...takiego podniecenia w sieci to jeszcze nie widziałem przy premierze żadnej strzelanki online. Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Pogrzebałem trochę w configu no i na płynność multi w dużym stopniu pomogło: seta r_multiGpu 0 - zmienić z 1 na 0 jeśli posiadacie jedną kartę graficzną seta r_multithreaded_device 1 - u niektórych ustawione jest na 0. Zmienić na jeden jeśli posiadacie wielordzeniowy CPU. Więcej na http://forum.dobreprogramy.pl/black-ops-tnie-cpu-nie-wyrabia-t421487.html Co do singla to przeszedłem kilka misji, łącznie z rakietową i jak na razie podoba mi się bardzo. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Co do misji "Powracająca Pamięć" - pomogła mi zmiana ustawień na low, AA na 0, rozdzielczości na 800x600. Wtedy tą problematyczną misję przeszedłem bez problemu ;) Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted November 15, 2010 Report Share Posted November 15, 2010 Jestem zawiedziony. Chciałem sobie zrobić broń w stylu hello kitty ale ani nie ma kociej mordy w emblematach, ani różowego kamuflażu. Tylko serduszko w kolimatorze można wstawić. Tak więc tej gry dziewczynom nie polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts