Nitro Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Oj tam, zaraz lipa. Do cqb styknie. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Czy ktoś testował różnice stockowej lufy do jakiejś precyzji? W deltashopie pojawiły się Systemy 247mm w dobrej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Ja mam stockową rurkę, jutro mogę zrobić jakieś porównanie na oko do promyka na dwóch komorach( SRC i cyma) Btw. Kupiłem komorę mp5 cymy. Ta stockowa tak jak pisał otto jest tragiczna. Mi uszkoziła 2 gumki. Po wycięciu "płetw" po bokach, i lekkim spiłowaniu frontu komora siedzi jak ta lala. Szczelniutka, lufa sztywno siedzi. Jedyne co lekko irytuje,to zbyt lekka praca ramienia regulacji. Ale o-ring pod śrubkę załatwi wszystko. Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Masz może zdjęcia przyciętej komory CYMY może przydać się na przyszłość. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Łap. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Pozwolę sobie wtrącić, że mam na sprzedaż owe MP5, wersja bez kolby. Szczegóły na PW. Dziękuję za uwagę. :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Uszczelnia się ładnie komora? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Jop, szczelniutka. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 A ta komora na boki nie lata? SRC ma takie skrzydełka po bokach. Jaką gumkę polecacie do oryginalnej komory SRC? Przezroczysty guarder ma jakieś dziwne luzy, a kulki latają we wszystkie strony. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 (edited) Nie lata, bo komora siedzi w rowku obsady lufy. Te skrzydełka są zbyteczne. Co do stockkowej komory. Polecam coś mięsistego, może madbull? Systema i pół kilometra taśmy teflonowej też spełni zadanie. Istotne jest też usunięcie stockowego, zintegrowanego dystansera, i zastąpienie go jakimś gumowym. Edited December 27, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Kupa roboty: D Quote Link to post Share on other sites
gromov Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Mam MP5 od SRC w wersji A5 i ponad rok temu założyłem ten temat http://forum.wmasg.pl/topic/138671-mp5-src-hop-up/ Jeśli nie chce się Wam czytać - generalnie był problem z zasięgiem i podkręcaniem kulek. Całość opierała się o kompatybilność części. Podkręcanie naprawiłem przez modyfikację komory hop-up, ale ogólnie rzecz biorąc sama komora - jak wyżej napisał Nitro - mimo, że metalowy, to jednak kibel i lepiej wymienić na cymę = najmniej straconych nerwów :) Jednakże kwestia słabego zasięgu w mojej replice pozostaje nadal nierozwiązana, aczkolwiek znalazłem przyczynę problemu. Gearbox CNC Core po włożeniu do chwytu pistoletowego nie układa się w nim idealnie poziomo. Przód gearboxa jest lekko uniesiony do góry, przez co dysza podczas strzelania ociera się o wnętrze komory HU i jest przez to wyhamowywana, zanim dobrze się doszczelni. I tutaj mam spory dylemat - albo gearbox SRC nie trzyma standardowych wymiarów, przez co stockowy chwyt pistoletowy (siłą rzeczy wówczas również niestandardowy) zgrywa się idealnie tylko z nim, albo (o zgrozo...) niewymiarowy jest gearbox Core, a części SRC są w porządku. Problematycznym miejscem jest sama podstawa szkieletu , do której wkręca się dwie śrubki mocujące chwyt gearboxa - w obu szkieletach są profilowane pod różnym kątem. Owszem, po skręceniu można "na siłę" wyprostować szkielet Core, ale materiał chwytu jest sprężysty i całość po chwili wraca do poprzedniego ustawienia. Nitro, testowałeś może w swoich replikach różne gearboxy? Szczerze mówiąc nie posiadam u siebie nic poza stockowym i CNC jeśli chodzi o V2, aczkolwiek byłem skłonny kupić inny chwyt pistoletowy na testy, bo podejrzewałem winę po stronie SRC. I jeszcze jedna kwestia. Ten chwyt SEF jaki kupiłeś ma nieco inne mocowanie tylnego pinu. Standardowo w SRC jest to "sześcian" z dziurą na pin (przypomina rowiązanie z CM041), zaś w Twoim nowym nabytku tylny zaczep jest płaski, jak w CA/JG/CM023. Nie było żadnych problemów z zamontowaniem tego? BTW, gratuluję zacnie poskładanej repliki - praca się opłaciła :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Mam ten sam chwyt. Trochę piłowania i wejdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 To te szkielety CNC są o kant dupy... W akademiku współlokator składał emkę z Szkieletem shsa. Problem był ten sam, czyli złe ułożenie gearboxa względem komory. Problem do dziś nie rozwiązany, a minęło już 2 lata. U siebie testowałem różne chwyty ca, src, i Future energy. Ze Szkieletem src, jak i JG żadnych problemów nie ma. Skoki fps rzędu +-2 uważam za przyzwoite. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Sorry za OT, ta emka to była składana od początku, czy tylko zmieniany szkielet? Quote Link to post Share on other sites
gromov Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Zatem straszna lipa, a miało być tak pięknie... Może Czesi z Retro Arms zrobili lepszy szkielet, ale raczej nie prędko to przetestuję. Opcjonalnie biorę jeszcze pod uwagę szkielet KWA i klony. W każdym razie dzięki za info Panowie. Dwie kwiestie się wyjaśniły :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 No nie do końca, bo akurat w emkach GB trzyma się na dwóch pinach a nie śrubkach od chwytu, więc nie bardzo widzę związek przekoszenia w emce z tym w MP5. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Macie jakiś pomysł na naprawę selektora (wersja SD, ale pewnie wszędzie to samo) który przeskakuje pomiędzy semi i auto blokując czesto spust. Kulki sie prawdopodobnie wyrobiły i ni emam pomysłu jak to naprawić bez wymiany całego chwytu. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 W jakim sensie blokuje? Tak, jak na safe, czy po prostu brak reakcji? Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Po kilku/nastu strzałach na semi ustawia się jakby pośrednio pomiędzy semi i auto powodując opór na spuście (do pokonania) podobny do safe. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Bo to przerywacz pewnie blokuje kostkę spustu, tak przynajmniej potrafi się dziać w V3. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Możliwe, jedyne co mi jeszcze na myśl przychodzi, to pogłębienie otworów w lowerze na kulkę dremelem, oraz sklejenie pierdolnika popychającego płytkę wraz ze skrzydełkiem selektora. Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Orientujecie się czy chwyt ris http://www.taiwangun.com/zestaw-szyn-ris-do-mp5-cm tego typu wymaga wielu kombinacji by pasować do mp5 src? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Tak. Potrzebne są trzy nacięcia, jedno na dole, i dwa poniżej stockowych. Dla chcącego nic trudnego. ;) Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Nitro a możesz to przedstawić w formie graficznej, bo mam tego RISa zamontowanego, ale bez zadnych modyfikacji i czasami mi lata ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts