Hawk14 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Ta- mi poszła po 10k kulek... Quote Link to post Share on other sites
heini Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Jestem użytkownikiem SR16 URX G&P. Nie chcę tu zaśmiecać forum, lecz jako, że ten karabin to konwersja M4, dla zainteresowanych zapraszam do opisu w tym temacie: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...p;#entry1009658 Quote Link to post Share on other sites
heini Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Sprawdź też czy przypadkiem nie masz pękniętego uppera przy łączeniu z górną szyną ris. Heini- wrzuć zdjęcia tego klucza :D Tylko bez śmiechów proszę :killer: Wiem, że wygląda to jak lufa od granatnika, lecz nie miałem innego materiału, z którego mogę to zrobić. Grunt, że działa. Innym powodem, dla którego zrobiłem to z grubej stalowej rury było to, dość łatwo dało się wyrzeźbić za pomocą piły tarczowej te cztery wypustki. Średnica wewnętrzna rury to 27mm, a zewnętrzna 34mm. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1cd369eea3dc7020.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74561ce4d451e572.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68d4705703f0fd0c.html Quote Link to post Share on other sites
ttrriibbaall Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Jaki rodzaj bateri do tej eM'ki polecacie NiMh czy NiCd?? Ktora jest lepsza?? Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Witam nie mam czasu czytać wszystkich wypowiedzi w tym temacie. Planuje zakup tej repliki z 1levelem asgshopu. Mam 3 szybkie pytania: 1. Warto kupić tą replike? 2. Jeśli tak to jaką baterie polecacie? 3. Jeśli nie to co innego polecacie w tym przedziale cenowym? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 ttrriibbaall: Ogniwa NiMh nie posiadają efektu pamięci joseph_m1: 1,2,3 - polecam poczytać na zdrowie wyjdzie Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 ttrriibbaall: Ogniwa NiMh nie posiadają efektu pamięci Gud dżołk... Oczywiście, że mają, tylko że zmniejszony o około 50%... Żeby długo służyły to warto je rozładowywać. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) joseph_m1... Myślałem, że takie fajne teksty zdarzają się tylko nowym. Ale w sumie nie będę taki i Ci odpowiem: Odpowiedź na twoje pytania- kliknij. Edited April 16, 2009 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 sorry że nie mam czasu (w przeciwieństwie do wiekszosci osób na forum) siedzeć na forum i szukać... Niestety mam dużo innych zajeć. Karol88 Przeczytaj moje pierwsze zdanie z poprzedniego posta... zobaczymy komu czytanie wyjdzie na zdrowie.... pozdrawiam... Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Karol88 Przeczytaj moje pierwsze zdanie z poprzedniego posta... zobaczymy komu czytanie wyjdzie na zdrowie.... pozdrawiam... Tak bo najłatwiej napisać, że się nie ma czasu. Po co się interesować AS jak się nie ma czasu ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Witam nie mam czasu czytać wszystkich wypowiedzi w tym temacie. Nie mam czasu czytać wszystkich postów, tym bardziej odpowiadać na nie, bo mam mnóstwo innych zajęć. Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Niestety cześć osób (w tym ja) musi poświęcić sporo wolnego czasu na to żeby właśnie na to cholerne ASG zarobic... sorry ze zająłem wam czas... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) Taaaaaaaaaaak, bo moje studia, praca, życie prywatne się nie liczy. Takim trollom jak Ty resztki mojego cennego czasu poświęcać zamiaru nie mam. Edited April 16, 2009 by AnR Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Stary... Przez 4 lata odpowiadałem kaŻedmu na niemal każdy post. Ale dobre czasy sie skończyły. Teraz dzięki porypom takim jak ja i tysiąc innych możesz znbaleźć odpowiedź na niemal każde pytanie na forum. I komu jest łyso? Mam 21 (i to niecałe) lat. Zarabiam na sprowadzaniu amortyzatorów do rowerów z Kanady, całych rowerrów z Niemiec, i innych części z Japonii. Jeśąli mi powiesz, że zarobienie na ASG jes trudnbe to Cię wyśmieję. ps. Narąbany jestem. Odpowiedź na Twoje pytanie Joseph m1: Warto kupić G&P LVL1. Działa w hooj niezawodnie. Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 ps. Narąbany jestem. Odpowiedź na Twoje pytanie Joseph m1: Warto kupić G&P LVL1. Działa w hooj niezawodnie. No o takie coś mi chodziło... AnR może faktycznie przesadzam :???: sorry sorry za głupie pytania Pozdrawiam ;-) Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Mam szybkie pytanie ,w swoim M4A1 G&P wymieniłem sprężynę na guardera SP120 ,wypodkładkowałem ,przesmarowałem ,komora hopka KA ,gumka czarna Systema ,precka systema ,batka 9,6 V 2200mAh G&P no i dzisiaj w sumie poważne testy w terenie (do tej pory na podwórku max 20m za domem było OK celność przyzwoita) no i strzelam reguluje ,ustawiam i co ? i ciągle d..a ,po jakiś 25 m zaczyna sciągać kulkę w prawo jaka może być przyczyna ? lufe ustawiłem z gumką raczej w osi także to chyba odpada ,może dystanser ? Dajcie jakieś wskazówki ,jaki powinna mieć skuteczny zasięg? dopisze jeszcze że precka to Systema 509mm,cylinder typ 0 , kompozyt to G&G 0,25 Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Sprawdź jeszcze raz dokładnie gumkę i dystanser. A może wiatr? :-P Quote Link to post Share on other sites
lordmarcel Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 (edited) Podkreślam już na starcie: Ten sam post znajduje się w temacie o replikach DF. Napisałem go tutaj 2 raz tylko po to by uzyskać więc opinii z różnych środowisk (zwolennicy G&P i DF). Bardzo proszę adminów o wyrozumiałość oraz o rzetelne i podparte odpowiednimi argumentami opinie oraz porady :) Dziękuję :D Witam ! Za ok 2 tyg. mam zamiar kupić swą pierwszą replikę do asg. Interesuję się już tym jakiś czas, przeczytałem masę tematów jednak chciałbym poznać opinię innych. Wybrałem 3 firmy : - pierwsza M4 lub M16 G&P - druga M4 lub M16 CA - trzecia M4 DF Co byście mi polecili. Będzie to moja pierwsza replika więc raczej doświadczenia w tej dziedzinie nie posiadam. Replika powinna być wytrzymała (dlatego zdecydowałem się na repliki full metal), w miarę bezawaryjna (oczywiście wiadomo, że małe awarie zawsze się zdarzają, ale żeby np. w czasie gierki mi replika nie siadła. Osiągi schodzą na drugi plan jednak powinny być na poziomie minimum dobrym (po to zdecydowałem się na repliki I klasy xD). Oczywiście ważny jest również wygląd, oraz to by była wyglądem jak najbardziej zbliżona do oryginału - ale to już schodzi na dalszy plan. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Napisałem czego oczekuję od repliki :) POZDRO :D Edited April 20, 2009 by lordmarcel Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 W takim razie - G&P. Quote Link to post Share on other sites
lordmarcel Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 W G&P denerwują mnie te ruszające magazynki. Czy to serio tak bardzo przeszkadza ? Czy magazynek "grzechocze" - nie mówię o hi-capach tylko ogólnie POZDRO :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Ja w swoich G&P tego nie zanotowałem, a miałem 2 sztuki. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Ja tam lubie jak latają. Myślicie, że w ostrych siedzą twardo? Quote Link to post Share on other sites
Idzior Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Albo przesadziłeś z przeładowaniem i rozciągnołeś sprężyne, albo po prostu nie masz jej założonej. Wybij przedni pin i zdejmij upper reciver to się wszystkiego dowiesz. Kurcze... latwo powiedziec jak ktos zielony jak groszek.. moze wpadne do Ciebie do sklepu to mi trochu pomozesz.. :) pozdro Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Bo do Wałbrzycha z Warszawy masz tak blisko, co? ;) Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 no problem0. Pprostu czytając twoje beznadziejne posty mogłem klikać w płatne reklamy i zarobić hajs. Zrób mi przelw na konto i będziemy kwita. "Cholerne ASG"?????? To na huj się nim zajmujesz jak jest cholerne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts