Jump to content

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze mam problem z przełożeniem kabli do tyłu. Rozebrałem dziada i nie mam pojęcia jak wyprowadzić kabli do stocktube'a.

Jedno co zauważyłem to to że nie ma tam (w stocktube) miejsca na bezpiecznik :D

Potrzebne będzie chyba wyszlifowanie lub wywiercenie gdzieś tam kawałka metalu pomiędzy GB a tyłem body. Może ktoś z szanownych forumowiczów chce się podzielić jak to wygląda w jego replice ? :)

Posted

Jedno rozwiązanie, które jest mi znane to:

1. Wywalić bezpiecznik i zrobić kable bez niego,

2. Jeżeli miałeś kable z przodu musisz rozebrać GB i przelutować kable najlepiej i poprowadzić je tylnym otworem,

3. Wyprowadzić je za gb, przez dziurkę zrobioną uprzednio przez Ciebie w zaślepce pod stock tube, wywiercić dziurkę w stockutube i wprowadzić kable od zewnątrz do wewnątrz,

4. Owinąć około 2cm kabli, które są po między zaślepką a stocktube czarną izolką.

Robiłem tak i się dobrze sprawdzało. Ograniczało to tylko zerową pozycje kolby, tzn nie dochodziła do końca. Ale Jak pokombinujesz i np. otwór zrobisz pod kątem na spodzie prowadnicy kolby to będzie nawet dochodziła (kolba) do końca.

Posted

Planuję zakup M-ki od G&P i tak się zastanawiam, co jest lepszym rozwiązaniem:

- tunning lvl 1 z AsgShopu + precka Systemy

czy też:

- precka KM Head'a lub Promyka

Co może mi doradzić Panowie? Która konfiguracja da lepszy zasięg i skupienie?

Posted (edited)

Witam!

Mam do Was pytanko...

Wstawiłem do swojego m4a1 sprężynę m120 guardera, wzmocnioną łożyskowaną prowadnicę G&G, łożyskowaną głowicę guardera i tłok madbulla z 7 stalowymi zębami.

Niestety na bateriach 8,4 (G&G, Firefox, JG stock) rof nie jest zbyt powalający (o dziwo najlepiej pod tym względem najlepiej wypada stockowa bateria JG :roll: ) i często replika nie chce strzelać na semi.

1. Nie miałem do tej pory do czynienia z bateriami 9,6 tj. wiem że poprawi ona rof ale czy rozwiąże ona problem z ogniem pojedynczym?

2. Czy części które wymieniłem wytrzymają zwiększone napięcie? Biorę oczywiście pod uwagę że nic nie jest wieczne... ;-)

3. Baterię planuję kupić taką http://www.taiwangun.com/shop,show,501

Czy wystarczy?

@pumbishon

U mnie od razu jest hopek...

Edited by szczupe
Posted

Hm, jedyne co mi przychodzi do głowy to źle wypodkładkowane zębatki (podkładek nie ruszałem i złożyłem je tak jak były wcześniej ale też nie sprawdziłem czy dobrze śmigają)... Co jeszcze mogłem spieprzyć?

Może dałem za mało smaru?

Posted

Albo za dużo. Generalnie AEGi potrafią chodzić z mała ilościa smaru, ale ze zbyt dużą to już tak prosto nie jest. Jest milion opcji, trudno na odległość, napisz dokładnie co ruszałeś.

Posted

Rozłożyłem GB; wyjąłem stare części; przetarłem szkielet; nasmarowałem łożyska, szkielet dookoła łożysk i rowki którymi prowadzony jest tłok i listwa dosyłacza; później złożyłem wszystko do kupy.

Na 99% jestem pewien że za dużo smaru nie dałem. Zawsze nakładam go raczej skromnie...

Może to jednak wina tych baterii i ich małej pojemności ( G&G - nowa 1400mAh, Firefox - używana 1500mAh, JG stock - używana 1100mAh)? Czytałem w tym temacie że problem z semi może być spowodowany właśnie słabą baterią. Tak jak pisałem z tych trzech batek najlepiej spisuje się JG. Wiem że to nie miejsce na takie pytania ale czy batki G&G są coś warte?

Posted

Karol88 możesz dać zdjęcie odciągniętej atrapy zamka, tylko tak żeby było także widać rączkę przeładowania ?!? :)

U mnie jakos to dziwnie się zachowuje więc chciałem sie upenić !

Posted

Karol88 możesz dać zdjęcie odciągniętej atrapy zamka, tylko tak żeby było także widać rączkę przeładowania ?!? :)

U mnie jakos to dziwnie się zachowuje więc chciałem sie upenić !

Ja mam atrape zamka od CA w swoim GnP. Po odciągnięciu widać tylko połowę pokrętła i nie muszę trzymać rączki przeładowania, docisne ją i już mam "zamknięty" zamek.

Posted

To samo masz w oryginalnym zestawie zamka od g&p: odciągasz i widzisz normalnie pokrętła (całe), rączke opierasz o blokadę (nie zatrzaskując tego dynksa, żeby sie sama rączka nie otworzyła) i zmieniasz hop-up.

No, tylko ten dust cover jest zrobiony jak oryginał, a nie jak w m-kach np. AGM lub JG, gdzie zatrzaskuje się on na taką małą płytkę, która się zmieści medzy upper receiverem, a gearboxem.