szczupe Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 Mikroklocek od krakmanów http://www.taiwangun.com/shop,show,689 Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 szczupe-Wymień baterie na inna, ja na 8,4 SanyoRC mam Git. Co do zamka: Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Nice! Rozumiem że dostęp do hopka uzyskuje się przez odciągnięcie rączki przeładowania? Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Karol88 możesz dać zdjęcie odciągniętej atrapy zamka, tylko tak żeby było także widać rączkę przeładowania ?!? :) U mnie jakos to dziwnie się zachowuje więc chciałem sie upenić ! Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Ta jest- ale nie można zamknąć klapki. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 (edited) Czy ktoś próbował sztuczki z założeniem innej klapki - takiej z modeli, w których ona odskakuje po odciągnięciu rączki? Tak patrzę i widzę że po założeniu tej atrapy tam jest strasznie mało miejsca na cokolwiek... Edited September 23, 2009 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Widziałem na YouTubie kiedyś jak ktoś zamontował rączkę i atrapę zamka z dust coverem od bodajże Marui i ładnie to chodziło. I nie mogę właśnie tego znaleźć :D Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 23, 2009 Report Share Posted September 23, 2009 Ale ta atrapa zamka G&P jest wyjątkowo ładna, inne są ble... Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Karol88 możesz dać zdjęcie odciągniętej atrapy zamka, tylko tak żeby było także widać rączkę przeładowania ?!? :) U mnie jakos to dziwnie się zachowuje więc chciałem sie upenić ! Ja mam atrape zamka od CA w swoim GnP. Po odciągnięciu widać tylko połowę pokrętła i nie muszę trzymać rączki przeładowania, docisne ją i już mam "zamknięty" zamek. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 To samo masz w oryginalnym zestawie zamka od g&p: odciągasz i widzisz normalnie pokrętła (całe), rączke opierasz o blokadę (nie zatrzaskując tego dynksa, żeby sie sama rączka nie otworzyła) i zmieniasz hop-up. No, tylko ten dust cover jest zrobiony jak oryginał, a nie jak w m-kach np. AGM lub JG, gdzie zatrzaskuje się on na taką małą płytkę, która się zmieści medzy upper receiverem, a gearboxem. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Tylko rodzi się jedno pytanie: dlaczego sklep mówi że ten zestaw nie pasuje do korpusu g&p jak jest z g&p? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5142 Musi pasować, i ten jest prawdopodobnie na zdjęciu od Karola Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Pasuje, sam mam go założonego. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted September 26, 2009 Report Share Posted September 26, 2009 Może chodzi im o to, że dust cover się nie zamknie. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 No coś za coś. To tak jak z tymi magazynkami od G&G i ICSa. Są naturalnej wielkości, ale potem wystają z gniazda. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Może chodzi im o to, że dust cover się nie zamknie. Nie zamyka się, ale wystarczy, że sprawisz sobie dowolna klapkę inną, która ma plaski zatrzask. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 A czy wtedy otworzy się ona po odciągnięciu rączki? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Tak. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1464 Czyli taka np? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Chryste. Tak. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Dzięki. Ale Pumba jestem nie Chryste ;) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 (edited) Ich chyba zgięło, 50 ziko za kawałek blaszki marki peenjot? Toć za cały zestaw atrapy zamka G&P (dust cover, atrapa zamka, przedłużka rączki, śrubki, pręciki itp) wychodzi ok 60 zł, co i tak jest moim zdaniem przegięciem jest... Edited September 29, 2009 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
AYss Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Dorzucę swoją opnię. Mam M4 Commando G&P (360fps, lufa 363mm), przeszło przez nią ok 3k kulek. I chodź to za mało żeby powiedzieć cokolwiek o niezawodności, bo giwera po prostu działa, to polecam choćby ze względu na body. Jest śliczne :). Uwagi z użytkowania: Dopiero po ok. 500 kulkach hopup się "dotarł" i zaczął pracować jak powinien, więc nie przejmujcie się pierwszymi strzałami. FPS między 363 a 368 (20 strzałów na Speederze), co wydaje mi się dowodzi szczelności i regularności całego układu. Zasięg zgodny z oczekiwaniami, skupienie satysfakcjonujące. Na celowniku optycznym strzelałem do plastikowej butelki 0,33l z 30 kroków (szerokość jakieś 7cm) i nie wchodziła co 5-6 kulka. Na 45-50 metrów trafienie w korpus człowieka nie stanowi problemu, szczególnie że rof na baterii 9,6V jest po prostu kozacki :D . Dodam że to nie tknięty palcem stock. Magazynki latają i niektóre nie podają jak powinny. Stockowy midcap podaje 100% bez ostatnich 3-4 kulek, hicap CA podaje 99%, hicap chińczyków (PJ chyba, ale nie jestem pewien) lata dość mocno i czasem trzeba go docisnąć żeby podawał (trochę izolacyjnej rozwiązało problem). Co z niej będzie jak zacznę majsterkować... zobaczymy :) Quote Link to post Share on other sites
AYss Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 (szkoda że edytować nie można) Taki jestem uhahany tą giwerą, że zapomniałem o jednej tandecie: kolba. Plasticzak taki, że aż boli. Po prostu do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Jeśli to plasticzak 6-pozycyjny, to daj znać jak będziesz się go pozbywał... Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Moja eM, po 10miesięcznej katorżniczej pracy, trafiła do serwisu.... Wypadł jej jakiś bolec z GB i nie chciała strzelać - umarłem Pan Marcin zadzwonił i dobił mnie jeszcze bardziej mówiąc: "wysypałem z niej tonę piasku" xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts