WszystkoZajęte Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Witam! Cofnąłem się kilka stron wątku by doszukać się informacji. Skorzystałem również z google jak i wyszukiwarki, ale bezskutecznie. Trafiają mi się takie zagwozdki, na które jeszcze nikt chyba nigdy nie wpadł bądź nie poruszył publicznie :D W każdym razie chodzi mi kompatybilność G&P z Classic Army. Mógłbym się w zasadzie domyślać, że jeśli lufa zewnętrzna pasuje do G&P, a wraz z nią cała reszta frontu CA, to są kompatybilne i nie powinno być problemu. Pojawia się tutaj jednak kwestia King Arms, którego lufę zewnętrzną miałem i po poskładaniu pozostawał spory odstęp między muszką, a przednim pierścieniem trzymającym RIS i atrapę rury gazowej. W wielkim skrócie - czy lufa zewnętrzna M16 G&P polubi się z szynami i całą resztą Classic Army, tzn. zmontuję to wszystko w całość i nie pozostanie luz? :D Może to King Arms ma jakieś dziwne wymiary? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
kaczorek512 Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Witam mam możliwość zakupu repliki m4 G&P za 500 zł z eotechem . Minusy repliki: -dorobiona śruba z regulacji kolby -brak drugiego pina w body -czasem strzela normalnie,a a czasem jej się zdarza pluć kulkami. Posiada kolbę sopmod i szyny free float. Pytanie czy replika jest warta tej ceny? Zdjęcia poglądowe: http://imgur.com/a/d0gVg Pozdrawiam i dziękuję za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Czy ktoś wie jakie szyny ris pasują do G&P gdzie się przykręca do chwytu ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Każde szyny przeznaczone do stosowania na standardowym, polimerowym froncie. Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 A może kolega podać link do takiej szyny ? tylko żeby była do kupienia w rozsądnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 http://gunfire.pl/product-pol-1152195579-Zestaw-szyn-RIS-na-chwyt-przedni.html zdaje się, że to przypasuje. Zadzwoń do GF i spytaj czy na polimerowy chwyt przedni podejdzie. Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Szyny mają być do repliki G&P 68C. Rozstaw otworów na śruby mocujące wynosi co 4cm, gwint otworów 0,48mm Za wszelkie linki dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Jakoś nie wieżę że tylko ja mam problem z dobraniem szyn do RAS TMR a większość replik z tym chwytem sprzedane. Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Witajcie. Moje G&P ma fioletowe pokrętła w komorze hopup. Co to za generacja? :P Wiem że są czarne i niebieskie, ale fioletowe? :P Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Hmmm, obecna? Tu też były fioletowe: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/670034 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Najnowsza generacja ma fioletowe pokrętła, info sprawdzone i potwierdzone w samym G&P Laser Products. Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 To chyba dobrze, co ? chyba że ta generacja wypada gorzej w porównaniu do tej z czarnymi pokrętłami.. Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Jest możliwość zrobienia w replice M4 G&P działającej rączki przeładowania ? Chodzi mi o to żeby poprzez odciągnięcie rączki otwierała się klapka wyrzutnika łusek ? Oraz czy jest możliwość działającego bolt catch'a. Replika to m4a1 z body colta z 2013r. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Majzel, młotej i nie takie cuda ludzie rzeźbili tu na forum. A tak serio to łatwiej i prościej przełoźyć gb do budy king armsa. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 (edited) Niby tak, ale gdzies widzialem takie zestawy raczka, atrapa suwadla, tylko nie wiem czy nowsze repliki GP maja inaczej wykonane body wewnatrz. A czy gearbox G&P wejdzie bez przerobek do body KA z dzialajacym bolt catchem ? Edited April 23, 2016 by pioraj Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Laski nie robi, v2 to v2. W razie czego ogarniety serwisant da rade. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Jakie risy polecacie, ktore pasuja do G&P bez zadnego przerabiania. Mam m4 ze standardowym chwytem przednim na ringu. Zalezy mi na jakosci i spasowaniu, oznaczeniach broni palnej. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Madbull. G&P. Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 A co jest lepiej wykonane ? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Madbull ale G&P daleko nieodbiega jakością. Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Czyli smialo moge brac do G&P ? Body to colt G&P i jest dylemat, bo lufa to standard m4, czy lepiej kupic jakas konwersje. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Madbulle bez dedykowanego barrelnuta nie pasują bo gwint ma inny skok. Musisz mieć na uwadze, że szyny inne niż GP mogą nie pasować. Zostaje albo kupno szyn GP albo zmianę skoku gwintu w upperze. Narzynkę robi madbull ale jest droga- bardzo droga i jak ją uda ci się krzywo wkręcić to masz upper do wyrzucenia. Podobno niektóre korpusy od GP mają już standardowe gwinty w upperze ale które to modele to nie odpowiem. Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 (edited) Wielkie dzieki kolego, czyli kupie G&P. :icon_smile: Posiadam taką replikę: http://www.specshop.pl/images/GP281.jpg Czy te risy podejdą do delta ring i standardowej lufy ? http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=162&sr=pa&id=3980 Bardziej podoba mi się KA http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=162&sr=pa&p=3&id=2534 Ale nie wiem czy podejdzie. Pozdro :) Edited April 24, 2016 by pioraj Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 (edited) Te sr16 mają własny "delta ring" a właściwie barrel nut. Je montujesz tak, że masz ciągłość szyny grzbietowej. Musisz zdjąć oryginalny "delta ring". Polecam sobie zakupić klucz elementa do tego. KA nie warte swojej ceny i mogą nie pasować. Edited April 24, 2016 by 0wn Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Juz znalazłem sr16 i mi sie podoba. Czy bedzie pasowalo do stanardowej lufy m4 ? I czy korpus colta ten z linku bedzie pasowal ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts