lopez Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Też wam rdzewieje tłumik płomienia od środka? Bo ja zauważyłem lekki osad. Kumplowi też sie troszkę osadziło na gwincie pod tym srebrnym pierścieniem.. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Też macie problemy z Mid-Capem (stock) w M4 ? Bo często nie podaje kulek jak jest ich mało (np. 8 kulek), tak jakby w magazynku zastosowana była za słaba sprężyna. Wystrzeliłem ok. 100 kulek i replika ma słabszy zasięg od G36C JG. Także ten pierścień mocujący lufę w komorze ciągle się zsuwa, teraz "zakleiłem" taśmą teflonową, ale czy to normalne ? Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 (edited) To raczej normalne że ostatnie pare kulek sprężyna nie ma siły dopchać - przesmaruj silikonem to będą ci zostawać ok. 4-3 kulki 8) . Edited November 16, 2008 by Pykus Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Mi coraz częściej zdarza się wystrzelić wszystkie kulki- nie wiem ki diabeł, ale jakoś się dało (bez obracania repliki). Mid cap'y od G&P chyba jak narazie są moimi faworytami co do magazynków. MAGi są z dupy, A&K/P&J lubią nie podawać kulek... Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Mój mag g&p się tnie ale nie przeszkadza mi to bo zacinają się dwie ostatnie kulki, mój kolega ma MAGi is sobie chwali a puki nie mam swoich to mi pożycza i jestem bardzo zadowolony, a co do komory z KA dzisiaj byłem na strzelance i podawał mi czasami po dwie kulki ale było 6 stopni, normalne to jest? Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Ja używam magów KA i żeby wystrzelić ostatnie 3-4 kulki musze puścić 4 sekundową serie... Ogólnie te King Armsy bardzo dobre ale np. na kulkach Tokyo Marui zacinają się co bardzo mnie dziwi :???: Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 (edited) btw, w stockowych GP prowadnica springa jest łożyskowana ? mam WGC CUSTOM i nie uświadczyłem żadnego łożyskowania... WTF ? Edited November 20, 2008 by dude1 Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Nie jestem na 100% pewny czy w stockowych G&P, ale w obu moich WGC Custom miałem mosiężną łożyskowaną... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Ja również w swoim (już niedługo nie moim) wgc customie mam łożyskowanie na prowadnicy... Quote Link to post Share on other sites
Zając Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 (edited) Witam . Mam pytanie czy kupując do emki g&p z tuningiem lv1 baterie 9,6 mogę znacznie lub szybko uszkodzić replikę ?? Asgshop ostrzega mnie przed takim zajściem przez co zastrzega sobie prawo do nie przyjęcia repliki na gwarancję w sytuacji gdy uszkodzeniu ulegnie tłok lub zębatki. Wydaje mi się to dziwne bo na swojej starej emce z src (stock) używałem 9,6 i nie umarła ... o.O. Zaryzykuje z tą batką jednak czekam na odpowiedź :) pzdr Zając p.s bateria o której mówie to Akumulator NiMH 9.6V 2200mAh G&P (ta do kolby sf) Edited December 3, 2008 by Zając Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Nic temu nie powinno być, chyba że robisz w ekipie jako zaporowy Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Wydaje mi się to dziwne bo na swojej starej emce z src (stock) używałem 9,6 i nie umarłaASGShop nie pisze, że ulegnie uszkodzeniu, tylko, że może, więc nie panikuj. Szanse na uszkodzenie są niewielkie. Od ok 2 lat mam G&P L2 i nie miałem awarii związanych z upg. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Dobrze podkręca kulki komora hop up nowej wersji ??A nie jak to pisaliście wcześniej ze nadaje się do ......wymiany Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Wiadomo, jak na 9,6 będziesz pruł zboczone, 10cio sekundowe serie to może i sie coś posypie, bo ROF jest całkiem całkiem. Ale ja jakoś strzelam na stocku na 9,6 intellect i wszystko jest w porzadku. Swoją drogą, może głupie pytanie, ale, używał ktoś tych batek Li-Poly z ASGSHOPu na stockach G&P ? Bo napięcie 11V mnie przeraża, a nie ukrywam, że możliwość zapakowania baterii do prowadnicy kolby mnie intryguje strasznie... (zero spasionych kolb SF, zero puszek AN-PEQ na RISie) Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Też macie problem ruszającego się na boki front gripa i muszki ? Co na to poradzić ? Bo z takim odchyleniem muszki nie ma jak celować, a grip po prostu wkurza. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 (edited) Frond gripa ruchy-to zależy jak ci się trafi, mi się troszke rusza, koledze wogóle a jeszcze jednemu kiwa jak [***] Co do muszki to z czasem się zaczyna kiwać, u mnie tego nie mam, kolega z ekipy ma 4 miesiące dłużej ode mnie emke i powoli się wyrabia. Ogólnie nie należy się przejmować, taki urok g&p, w oryginale też wszystko nie jest super mogę się założyć [Nie przeklinaj (i do tego z błędami).] Edited December 30, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Przydało by się poznać trochę budowę swojej broni... Jak muszka się rusza to wystarczy wybić pian i dokręcić imbus od spodu - a i okładziny usztywnienia dostaną... Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Nie chciałbym siebie tutaj cytować, ale pisałem, że jakiś dziwny rozmiar ma ten imbus. Mógłbyś podać jaki powinien mieć rozmiar (o ile wiesz) ? Bardzo ułatwiłoby mi to szukanie u sklepach :/ Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Zabierz replikę do narzędziowego, na mnie facet się dziwnie patrzył ale znalazł mi to co chciałem Quote Link to post Share on other sites
Mgielka Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 może głupie pytanie, ale, używał ktoś tych batek Li-Poly z ASGSHOPu na stockach G&P ? Bo napięcie 11V mnie przeraża, a nie ukrywam, że możliwość zapakowania baterii do prowadnicy kolby mnie intryguje strasznie... (zero spasionych kolb SF, zero puszek AN-PEQ na RISie) Bateria o której mówisz jest porównywalna z 12v, więc strzelanie serią wymaga już znacząco wytrzymałych gratów. Korzystam z dwóch baterii Li-poly 7,4- odpowiednik 9,6 i właśnie 11,1. Obie jak na małą pojemność 1000 i 1100 są bardzo wydajne, nie boją się mrozów( co ostatnio udało mi się sprawdzić). W sumie przy 450 fps na baterii 11,1V 1100 wystrzeliłem 2800 kulek, przy 330 fps na baterii 7,4V 1000 strzelane singlem około 2000 kulek. Co do samych baterii obejrzyj sobie filmy na youtubie co się z nimi dzieje przy dość nieostrożnym postępowaniu. Acha niestety użytkowanie tych baterii wymaga oddzielnych ładowarek do każdego napiećia lub zakupu "kombajna" od 300-450 zł Quote Link to post Share on other sites
yery Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 siemka słuchajcie mam problem z magazynkiem g&P w mojej emce .. poprostu lata niemiłosiernie a raz juz mi nawet wypadł ;/ jakaś propozycja na to ? dopiero zaczyna przygode z asg ( 2 dni) wiec wybaczcie troche głupoty popisane icon_smile.gif 2 pytanko. jaka bateria lepsza 9.4 V czy 8.4 ? bo nie chce zarznąć repliki a na ROF'ie mi zbytnio nie zalezy bo na semi 3/5 walki wale.. aa i 3 . przy komorze HU na bolcu była sprężynka ale wymieniałem gumkę HU i poleciała ona w dywanik i nie mogłem jej znaleźć, strasnie jest potrzebna czy da sie obejsc icon_smile.gif PS. często będę przebywać w tym temacie i ogólnie (g&p m4a1) wiec gorąco Was wszystkich Witam icon_smile.gif Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Sposobów na latające magazynki jest mnóstwo, a to dosyć powszechny problem w G&P i o większości ludzie tu pisali. W sumie należy albo odpowiednio podkleić magazynek , albo gniazdo od środka od strony spustu... Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 (edited) ad.1 Oklej szkotem, to że się rusza to normalne ad2. Jak posyłasz krótkie serie to różnicy nie ma, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ad3. Raczej tam powinna być, jak nie znajdziesz to przytnij z długopisa, powinna pasować ;-) Edited January 12, 2009 by Prezes_____ Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 (edited) Przynajmniej u mnie - M4 EOD, ROF jest (bardzo) wystarczający na 8.4 V, nie wyobrażam sobie mojej repliki z 9.6, zresztą przy takiej prędkości napierdzielania tłoka itp. nie potrafiłbym zaufać, czy zaraz coś nie pierdzielnie (tak wiem, porządna firma ... ). No, i ja mam obowiązkowo problem z magazynkiem, na szczęście przerzuciłem się na BOYi i (o dziwo) jest dużo lepiej. A to, że ci wypadł to najprawdopodobniej wina nie do końca dociśnięcia go, czasem też mi się zdażało na początku ;] P.S. Witam :P P.S.2 Aa.. i nie pisz w dwóch tematach tego samego posta, tylko czekaj cierpliwie na odpoiwedź. Tak to się śmieci robią. Edited January 12, 2009 by SzymonDzwonczyk Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Ja używam 9.6. :F Bez paniki Koledzy. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts