yery Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Przynajmniej u mnie - M4 EOD, ROF jest (bardzo) wystarczający na 8.4 V, nie wyobrażam sobie mojej repliki z 9.6, zresztą przy takiej prędkości napierdzielania tłoka itp. nie potrafiłbym zaufać, czy zaraz coś nie pierdzielnie (tak wiem, porządna firma ... ). No, i ja mam obowiązkowo problem z magazynkiem, na szczęście przerzuciłem się na BOYi i (o dziwo) jest dużo lepiej. A to, że ci wypadł to najprawdopodobniej wina nie do końca dociśnięcia go, czasem też mi się zdażało na początku ;] P.S. Witam :P P.S.2 Aa.. i nie pisz w dwóch tematach tego samego posta, tylko czekaj cierpliwie na odpoiwedź. Tak to się śmieci robią. P.S.2 Aa.. i nie pisz w dwóch tematach tego samego posta, tylko czekaj cierpliwie na odpoiwedź. Tak to się śmieci robią. wiem wybaczcie ;/ pomyliłem tematy a nie dało sie juz usunąć ;/ Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Ktoś wpasowywał frontgrip z szynami od BOYI lub PJ do tego cacka? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Jak przerzucisz pare stron dalej to dowiesz się, że ja. Że PJ. I że trzeba piłować. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 A to coś ? http://gunfire.pl/product-yid-1152190905-Z...naczeniami.html Bo raczej piłowanie stalowych szyn nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Ta, stal. Za 150 zł. Ehe. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 To samo, tylko inna nazwa i cena Quote Link to post Share on other sites
Mec Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Odnośnie BOYI: ja usztywniałem konstrukcje poksyliną, bo niestety frotgrip lekko się obkręcał wokół lufy. I to, że jestem posiadaczem WGC Custom a nie G&P w tym przypadku nie robiło większej różnicy. Quote Link to post Share on other sites
yery Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 (edited) słuchajcie jaka w na stocku jest lufa ? ponoc 6.05 ? tylko ze nie zabardzow wiem jaka jest lepsza czy 6.04 np czy 6.05 bo chce wymienić na lepsza a nie wiem jaka dobra do tego modelu i długość 363mm tak ? :) Edited January 13, 2009 by yery Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Weź też pod uwagę to, że im węższa lufa, tym bardziej podatna na zacięcia i wymaga lepszych kulek. Nie chcemy oczywiście, żeby kulka nie mogła wogóle wejść do lufy ;] Długość lufy, z racji obszerności różnych typów M4 podczepionych do tematu, zależy od wersji (np. EOD ma ~250 mm) - wersja podstawowa M4A1 - 363mm. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Ma dłuższą lufę. Więcej niż 363, albo moja Systema była krótsza. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Jak do m4 to promyka 6,04, a jak m16 to jak na taką długość systema, mam i latają miodzio Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Wg. tego co widze w internecie, to jest to 14.5 cala (~368 mm), jak podaje producent, a jak podają w sklepach, to 363 mm. Może i systema jest krótsza ;] albo chodzi ci o różnice 5 mm. Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 a u mnie RIS Boyi trzyma się aż za dobrze, zero ruchów, stabilnie jak betonowy kloc, nawet przy mocnym "targaniu" na boki. Inaczej sprawa ma się za to ze spasowaniem górny zestaw szyn - dolna szyna :-F , troszki się telepie, ale można kombinować. Quote Link to post Share on other sites
count_martin3z Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Witam, Panowie, przepraszam z góry, że o to pytam, bo pewnie temat już sie w tym wątku pojawił, ale proszę mi uwierzyć, że nie mam czasu przewalać 100 stron. Będę bardzo wdzięczny jeśli pomożecie z wyborem magazynków metalowych mid cap. Słyszałem, gdzieś nawet wyczytałem, że oryginały G&P są dobre, nie zacinają się etc. Później znów słyszę, że to kupa jakich mało. Jakie metalowe mid capy polecicie? Jest tutaj dużo wątków starych, którymi nie chciałbym się sugerować, bo pewnie producenci polepszają jakość swoich magów. Będę wdzięczny za każda pomoc! PZDR M. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 (edited) Stron jest tylko 14, a tak to polecam classic army i MAG Edited January 16, 2009 by Prezes_____ Quote Link to post Share on other sites
kruck Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 Polecam także CA i MAG co do G&P to za zacinkami jest masakra. Ale to też różnie, sa takie co się nie zacinają i są takie (przeważnie) zacinające się. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 W jakimś temacie na wmasg jest rysunek jak sobie z tym poradzić, ale w skrócie powiem przyciąć ten dzyndzel na sprężynie pod kątem Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) mam magi różnych firm mag - działa super ca- bez problemu g&p - no kto by pomyślał ale są czasami problemy z podawaniem pj - kijem przez szmate nie tykać boyi - nie jest źle do momentu aż się nie urwie bolec trzymający bebech w metalowej kopercie - wtedy jesst masakra [stosuj wielkie litery.] Edited January 19, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 pj - kijem przez szmate nie tykaćU mnie lowcapy P&J działają wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 U mnie też wyśmienicie działy. Quote Link to post Share on other sites
count_martin3z Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 No i wielkie dzięki!! Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Ja mam boyi i są fajne - 68 kulek, metalowe i chyba po 25 zł za sztukę. TBM - jak Ci się urwały te haczyki? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 No i plusem Boyi (używam) jest jeszcze to, że nie latają jak te stockowe mid-capy, trzyma się taki świetnie i jest bardzo tani. Quote Link to post Share on other sites
PvG Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Ja używam magów od CA. Dobrze wykonane i duża tolerancja na jakość kulek. Testowałem różne kulki i wynik był taki, że Gunfajery blokowały się w magu G&P, a na magu CA wszystko było w porządku. Quote Link to post Share on other sites
yery Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 jaka polecacie komorę HU najlepiej uszczelniona do 150zł.. myślałem nad http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 a moze cos innego ? z promyka tez jest pare fajnych Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts