Karol88 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 CA Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 U mnie P&J pasują ładnie odkąd podkleiłem gniazdo od środka miękkim rzepem, a chińskim Pmagom musiałem podkleić zaczep ( jakiś 1 mm)żeby głębiej siedziały. Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Mi znajomy też poleca P&J bo tanie i nie są złe,lecz w temacie niektórzy pisali że z nimi to jak trafisz, że jeden super wchodzi, drugi kiepsko i itd. ale widzę że wielu poleca CA więc pomyśle i zobaczymy co wyjdzie z tego. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Mam 6 low-capów Boyi i nie narzekam, siedzą w gnieździe sztywno (nawet sztywniej niż mid g&p), a jedynym mankamentem jest to, że są podatne na zarysowania ^^ Kulki podają bardzo dobrze, jakoś nie mam z nimi problemów, więc albo trafiłem na 6 sztuk dobrych, albo wszystkie te lowy są w porządku. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Bo raz kolejny wałkujemy temat - z tanich to BOYe Z drogich to nie mm pojęcia, miałem G&P, CA, KA, z żadnego nie byłem zadowolony... Quote Link to post Share on other sites
Qaczeek Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 (edited) Czy tuning na asgshopie do 420 fps-ow i wzbogacenie o czesci: -gumka hop-up sikikonowa -lufa precyzyjna 6.02 mm -akumulator 9.6 V -Komora KA ... dadza mojej m4 podobna celnosc jak w przypadku dłuzszej repliki z prec-lufą ? Edited August 21, 2009 by Qaczeek Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 Zależy z jakiej firmy ta prc lufa, nie kieruj się średnicą lufy tylko jakością. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Czy może ktoś podać szybkoszczelność repliki G&P z nowej serii (GB 8mm) na baterii 8,4V (oczywiście G&P 2200mAh)? Interesowało by mie porównanie szybkoszczelności repliki w stoku i repliki po level1 (ASGShop zaleca w obu przypatkach baterie 8,4V). Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Powiem Ci tak. Moja G&P na 7mm i kolegi G&P na 8mm. Moja na 9,6 a jego na 8,4. ROF taki sam. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Moja emka 8mm łożyska vs. emka kolegi level 1. obydwie na 8.4 rofl rzekłbym taki sam, ale inny dźwięk, taki ciekawszy ,, klank" Quote Link to post Share on other sites
mat99 Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 Witajcie, własnie wszedłem w posiadanie stockowej M4A1 G&P. W moim egzemplarzu kable mam wyciagniete do tyłu, wtyk duzy. Poniewaz mam mało doświadczenia z G&P prosiłbym o radę: Rozumiem, ze mam opcje: a/ zostać przy stockowej kolbie i trzymac akumulator w pokrowcu tamze (zalety to chyba, że mozna wpakowac duże aku, poprzedni własciciel uzywał 9,6V 3000mAh) b/ załozyc kolbe SF i te małe aku. Tylko jaka kolbe i jakie aku? Czy np P&J -owskie kolby pasują? Jakies rady? pozdrawiam, M. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 Mocowanie kolby na prowadnicy jest standardowe, więc spokojnie większość dostępnych modeli na nią założysz, a jak będzisz miał taką fantazję to i kolba od ostrego będzie pasować ;) Moim zdaniem to wyłącznie kwestia osobistych preferencji. Te wszystkie eSeFy są wygodne przy składaniu się to strzału, bo polik dobrze leży, ale mi osobiście nie podchodzą wizualnie i zostałem przy standardowej. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 c) Kupić LiPo. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Witam! Czy te piny http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5617 będą pasować do body G&P ? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Piny ja piny, muszą pasować jak są do emki, a co do tej kolby, można kombinować z tanimi kolbami SF, ale chyba lepiej przyoszczędzić i kupić markową kolbe np. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=712 Quote Link to post Share on other sites
Pykus Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 W życiu nie dałbym tyle za kolbę, kawałek kabelka i bateryjkę. Chyba jednak lepiej 'kombinować' (chociaż nie ma co) z chińskimi produktami... Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Piny ja piny, muszą pasować jak są do emki Oj się ździwisz. Mi do eMeczki piny z Boyi nie podchodzą to samo CyberGun Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 To może jakaś propozycja... Przedni pin poszedł mi się "kochać" i muszę go czymś zastąpić. Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Hmm... zabawna sprawa z tą kolbą, swego czasu (gdy ściągałem swoje m4 z wgc) dopłaciłbyś jeszcze 300 zł i miałbyś nowe m4 EOD, które wyposażone jest właśnie w tą samą kolbę i baterię. Akurat tej kolby raczej nie polecam, bo wg. mnie, jak na G&P nie jest wykonana zadowalająco, choć niewiem jak jest z innymi kolbami. Ta lata trochę na boki, trzeszczy i miała niewyszlifowane nadlewki (niby nic, a przeszkadza), lecz największym jej plusem jest funkcjonalność, wsadzasz batkę 2200 mAh, a replika jest idealnie wyważona. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Ponawiam swoje pytanie bo chciałbym jak najszybciej złożyć zamówienie... ;-) Jakie piny pasują do body M4A1 G&P? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Te od G&P Kup jakieś "firmowe", moje stare G&P sie trzymaja-tamte sprawdzałem z ciekawosci Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 A myślisz że CA będą pasować? Guardera? King Arms? Bo tych z G&P chyba nigdzie nie dostanę, he? Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Ja ma u siebie pina od krakmanów, pasuje bardzo ładnie, ino brzydki... Co do kolby, ja bym nie przepłacał i nie kupował nowej z prowadnicą, lepiej gdzieś samej kolby poszukać, nawet używki. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Napisałem maila do specshopu z pytaniem o te piny i odpowiedzieli że wszystkie pasują... Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 To próbuj, w razie czego oddasz ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts