nagrab Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 (edited) a raz nawet kulki wyleciały przez lufę. A wcześniej którędy wylatywały. :lol: Edited April 27, 2008 by nagrab Quote Link to post Share on other sites
kakol Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 No tak przez lufę ale dopiero po naciśnięciu spustu, a dzisiaj po prostu się wysypały. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 I z innej beczki. Wie ktoś jak sie sprawją metalowe low capy KA w tych emkach? Spisuja się świetnie. Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 A czy ktoś może odpowiedziec na moje pytanie czy lepiej zrobic lvl 1 czy wsadzic bore upa i m120? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 (edited) Opcja nr2 (+ tłok DF tytanowy) Edited May 1, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Orientuje sie może ktoś czy jest jakiś sposób na to aby real capy STARA podawały bez dociskania ich w górę?? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 A może oklejenie maga tuż pod dziurą na zaczep tak aby wchodził trochę ciężej? Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 To nic nie daje. Mag nie podaje nie dlatego, że siedzi za luźno tylko dlatego, że jest za nisko. Ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Dziwne. I w HK 416 od VFC, I m4 od CA tego nie miałem, w G&P też ładnie mi podawały. A to z zaklejeniem. Dobrze gada, jak siedzi za nisko, to pokleić tak, żeby nawet trudniej było włożyć, ale jak już włożysz, to nie będzie latał, ani nie będzie za nisko. Tylko odpowiednia ilość warstw. nie za dużo, nie za mało. Quote Link to post Share on other sites
Irkuck Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Witam Jaki macie rozrzut u mnie wygląda to nie za bardzo na około 30 metrach ciężko trafić w co kolwiek wymieniłem lufę na systemy gumke i tuning lvl 1 odniosłem wrazenie ze gorzej strzela niz na lufie oryginalnej co gorsza kulki lecą raz w prawo raz w lewo i od czasu do czasu prosto może ktos z was wie co jest nie tak w serwisie stwierdzili ze tak strzela gp i mieści sie to w tolerancji teraz sam nie wim co mam robić chyba wrócę do oryginalnej lufy chciałem dobrze a wyszło inaczej:( poz. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Irkuck Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 0,25 xtreame Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Xtreamy to gówno- spróbuj na lepszych kulkach: Exelach 0,23 na ten przykład. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 (edited) Dziwne, to już lepiej u mnie z celnością na 3-letnim ICSie z lufą z M4A1 G&P, bo przy 330fps trafiam w człowieka z 40-45m krótka serią... O M16A4 G&P z precką systemy nie wspomnę, bo tu już lufa znacznie dłuższa a i fpsów więcej... (w ICSie używam extremów 0,23...) Edited May 18, 2008 by javelin Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 A przy zmienianiu lufy używałeś sylikony w spray'u? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Irkuck Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Generalnie problem wystąpił po oddania guna do serwisu na rutynowy przegląd i przy okazji wymiana lufy, gumki, tłoka i sprężyny + podciągniecie na lvl 1 i potem zaczął strzelać jak szalony a co do silikonu to nic nie używałem zresztą nie znam sie na tym i dlatego oddaje broń do serwisu oni sie lepiej na tym znają...chyba moje pytanie czy mam zmienić lufę na oryginalną ? czy przyczyna tkwi w czymś innym ? ...co do kulek exell, miałem 0.23 przed tuningiem było ok.po tuningu duży rozrzut dlatego wymieniłem na extrimy nic nie pomogło Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Jeżeli to asgshop, to raczej napewno uzywali oleju sylikonowego do włożenia gumki i lufy- szkoda gumka jak jąk .... trafi :roll: . Najprawdopodobniej zalany HU. Nadmiar samru można łatwo ''wytrzeć''- wyjmujesz całą komorę HU z lufa z broni, ustawiasz HU na maxa, bierzesz szybkoładowarke do kulek, zasypujesz 100 kulków, wsadzasz w komore w miejscu gdzie wchodzi dysza i przeciskasz wszystke kulki przez komorę(tak, jakbys magazynwk ładował ;-) ) kulki wylatujące z lufy zbierasz i powtarzasz czynność z 8 razy(odpowiednik ok. 800 wystrzelonych kulek)-jeżeli to zalany HU powinno pomóc(mi pomogło nie raz i to nie w jednej replice 8-) ) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Faktycznie może to być wina nadmiaru oleju silikonowego na gumce HU. Zrób tak jak radzi kolega. Jak nie pomoże to zapewn wina źle założonej gumki - może się zdarzyć najlepszym, także serwisantowi... Quote Link to post Share on other sites
uchal Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Czy coś się stanie z repliką gdy używam BATERII 9,6Vw stocku? Mam TO M4 Edited May 20, 2008 by uchal Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Tak, stanie się to, że replika będzie strzelać :roll: Jak bys przeczytał choc kilka stron, to byś się dowiedział, że nic... Quote Link to post Share on other sites
uchal Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Tak, stanie się to, że replika będzie strzelać :roll: Jak bys przeczytał choc kilka stron, to byś się dowiedział, że nic... Chodziło mi o konkretną baterię, bo czytałem że jest z nią dużo problemów i jak zalecana jest 8,4V, to czy z tą baterią nie ma większego prawdopodobieństwa, że się coś zwali :wink: Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Żywotność części na pewno spadnie. Sam używam 9,6V 1800mAh Sanyo w M16A4 i rof jest zabójczy, aż czasem boję sie strzelać na auto. Jednak reakcja na spust jest błyskawiczna, a z racji tego, że z reguły używam semi bardzo mi to odpowiada. Quote Link to post Share on other sites
Irkuck Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 (edited) W niedziele jadę na strzelanke...przetestuje dzięki wielkie za pomoc Edited May 21, 2008 by Irkuck Quote Link to post Share on other sites
uchal Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 (edited) Jak się sprawują TE magi w M4 G&P, nie latają dobrze podają kulki? Edited May 25, 2008 by uchal Quote Link to post Share on other sites
Irkuck Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Mój nie za bardzo... niekiedy 2 kulki naraz wylatują Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts