Rogaś Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Panowie, to temat o G&P, a nie o tym gdzie kupić KWA ! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Jeśli już o przypadłościach mowa - ktoś z Was niwelował luzy uppera? Nom, ja. Miałem składaka - góra była od M16A2 i to w starej wersji ("zamknięta" klapka), a dół chyba bardziej współczesny od M4, przez co spasowanie było bardzo słabe jak na G&P. W każdym razie dziura w górnym uchu była za duża. Przedni pin owinąłem taśmą teflonową, wsadziłem w górne ucho i zalałem cyjanoakrylem. Pomogło może nie w 100%, ale zdecydowanie w dużym stopniu. Quote Link to post Share on other sites
tuco Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Panowie, co możecie powiedzieć o tej M-ce http://b2b.spechurt.pl/product_info.php?products_id=2061&name=G&P_-_USMC_M4A1_Fixed_Stock_-_GP282 wszystkie tańsze modele bez RIS-ów i bajerów wywiało ze sklepów a ta się ostała? Do wczoraj w opisie repliki była informacja że wyrabia w stoku 330-360 fps-ów, dzisiaj jest że 380 a w ASGShopie mają M-ki G&P z 400 fps-ami? I jeszcze druga sprawa, pilnie szukam karabinka dla siebie i jestem już zdecydowany na coś ze stajni G&P (rozważałem jeszcze KWA ale trochę za drogie w Polskiej dystrybucji poza tym zależy mi na ładnum wyglądzie ;)). W tej M-ce nie pasuje mi tylko ta retro kolba którą najchętniej wymieniłbym na coś składanego. Pytanie tylko czy się da..., i ewentualnie jaki elementy trzeba kupić..., oczywiście poza sama kolbą? Nigdzie nie znalazłem informacji na temat mocowania kolby stałej! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Potrzebna Ci kolba, prowadnica kolby i śrubka (powinna być dołączona do prowadnicy) plus bodajże też podkładka pod prowadnicę lub zamiast niej lepiej ucho zawieszenia (i tak się przyda, więc czy trzeba czy nie - kup). Quote Link to post Share on other sites
tuco Posted March 6, 2015 Report Share Posted March 6, 2015 Czyli kupuję zestaw prowadnicy kolby i sprawa załatwiona? A co z gwintem..., jest uniwersalny? No i jeszcze zostaje sprawa kabelka, rozumie że "puszczam" go wewnątrz prowadnicy? Napiszcie coś o tej replice z linku! Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Bez kitu, piszesz że zależy Ci na wyglądzie a potem kupujesz korpus z lipnymi oznaczeniami, jak nie przymierzając w Specnie :D, ale co się komu podoba. Prowadnicę kolby przykręcasz nie do korpusu, ale do gearboxa taką długą śrubą z podkładką (będzie w zestawie). ten film traktuje o czymś zupełnie innym, ale widać jak kolba się trzyma. Jedyne na co trzeba uważać, to że "mufa" stabilizująca prowadnicę ma dwie różne długości w aegach i może być potrzeba kupić śrubę dłuższą/krótszą (sam tak miałem w 416Boya). Quote Link to post Share on other sites
tuco Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Na razie nie kupuję tylko zbieram informacje stąd moje pytania do szanownych kolegów ;). Aktualnie nie ma nic z G&P w Polskich sklepach tzn. nic w moim budżecie czyli tak max do 1350 PLN-ów. A które M-ki z G&P maja poprawne oznaczenia? Mile widziane też opcja lokalizacji baterii z przodu, tzn. w przednim chwycie. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 (edited) Jeśli już o przypadłościach mowa - ktoś z Was niwelował luzy uppera? Trochę późno, ale zawsze coś. Jeśli masz replikę z nowszych serii (w moim przypadku 2010+) to mblock powinien pomóc. Mi przez to, że teraz przedni pin ciaśniej wchodzi i siedzi, zniknęły także luzy :icon_smile: @Up, te, które mają oznaczenia COLT albo FN Herstal na pewno są zgodne. Edited March 7, 2015 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
tuco Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 A ten egzemplarz jest zgodny: http://www.gp-web.com/en/productspop.php?pid=1052 ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Nie jest. Miałeś napisane wyżej-Colt, Bushmaster, FN Herstal, Vltor, Daniel Defense, Stag, to są oznaczenia producentów broni palnej. Żadna jednostka, taka jak marines, seals, marsoc, nie "oznacza" użytkowanej broni swoim logo, te wszystkie skullfrogi, zombikilery, wrony z dopisem usmc-to lipa. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Może zacznijmy od tego, że jeśli nie odróżniasz prawdziwych oznaczeń od lipnych to i tak w gruncie rzeczy jest ci wszystko jedno. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Trochę późno, ale zawsze coś. Jeśli masz replikę z nowszych serii (w moim przypadku 2010+) to mblock powinien pomóc. Mi przez to, że teraz przedni pin ciaśniej wchodzi i siedzi, zniknęły także luzy :icon_smile: Dziękuję, spróbuję. :) Quote Link to post Share on other sites
tuco Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Oznaczenia mam w nosie..., chodzi mi o to żeby body było ładnie spasowane, porządnie odlane bez żadnych nadlewek, luzów i niedoróbek. Quote Link to post Share on other sites
Daniels84 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 (edited) Mam G&P RAPID FIRE 2 ( to ta wersja z tlumikiem gdzie w srodku ma przedluzke lufy wewnetrznej) czy ktos sie orientuje czy da sie wyciagnac ta lufe z tłumika ? Nie moge zlokalizowac jak to jest tam zamocowane czy na klej czy jakos inaczej. Chcialem zamontowac precyzyjna lufe z promyka 363 i chyba bedzie za dluga troche czy mozna ja przyciac ? Jak tak to gdzie to najlepiej wykonwac. Hm chyba ze jest jakas nie duza przedluzka lufy zewnetrznej zeby nie docinac precki :) Edited March 15, 2015 by Daniels84 Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 15, 2015 Report Share Posted March 15, 2015 Zamiast wydawać pieniądze na lufę, zainwestuj w słownik ortograficzny. Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 Panowie pękło mi body od mojej m4 g&p i mam jedno pytanko. Czy jest body innej firmy do której pasuje gearbox i wszystkie inne pierdoły od g&p? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 U mnie pasował korpus Boyi, ten fosfatowany z oznaczeniami. Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 (edited) Planuje kupić G%P M4A1 Ras i w związku z tym mam pytanie co do samych replik G&P jakie magi do nich podchodzą? czy boyowskie low capy dają rade? i jak z ogólną wytrzymałością stockowego karabinu? planuje zmienić tylko gumkę na systeme i przez jakiś czas pośmigać na stocku. Edited March 18, 2015 by Ardici Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Planuje kupić G%P M4A1 Ras i w związku z tym mam pytanie co do samych replik G&P jakie magi do nich podchodzą? czy boyowskie low capy dają rade? i jak z ogólną wytrzymałością stockowego karabinu? planuje zmienić tylko gumkę na systeme i przez jakiś czas pośmigać na stocku. Low Capy BOYI (z azteko, ich rebrand także) podchodzą i podają aż miło. Ogólna wytrzymałość bardzo dobra. Do gumki dorzuciłbym ewentualnie inny tłok. W mojej replice niestety padł - urwało mu ostatni ząb z kawałkiem tłoka :D Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 (edited) Tłok to duży koszt? chce kupić z asgshopa bo znajomi tam kupowali i sobie chwalą już kij w te paręnaście zł więcej przy takiej replice oczekuje że zrobi ją ktoś ogarnięty chce kupić dokładnie ten model: http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=4882 ktoś może coś o nim powiedzieć? jest tak samo wykonany jak reszta replik od G&P? Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 (edited) Tłok w porównaniu do repliki to grosze, a podesłany model, jak reszta G&P, ma w środku to samo z ewentualną różnicą w długości lufy i typie cylindra. Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 U mnie pasował korpus Boyi, ten fosfatowany z oznaczeniami. Nie orientuje się który to, mógłbyś podać link do niego? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zelekosw Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 Czy to bedzie dobra baza pod karabin wyborowy? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5518 Glownie zacheca mnie tutaj dluga lufa wewnetrzna + wyglad tego modelu. Chcialbym z niego zrobic karabin wyborowy majacy okolo 550fps, wiem ze w srodku bede musial sporo wymienic, ale czy ta baza jest dobra pod wyborowke? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 W środku wymienisz WSZYSTKO, łącznie ze szkieletem GB. Polecam temat "mit długiej lufy" na forum. Jak Ci się wygląd podoba i chciałbyś taką snajpę to bierz, choć mnie te oznaczenia z żabą odstręczają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts