Voli1 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Czyli waszym zdaniem lepsza jest komora ProWina od Prometheus? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Tak. To najlepsza komora na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 No właśnie. Stoję teraz przed dylematem kupna komory. Ogólnie mam na oku dwie. Prowin i king arms. Co bardziej polecicie? Miał ktoś, może obydwie w posiadaniu? Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Jaka gumka wspolpracuje z ProWin - em? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Zdecydowanie Prowin jest lepszy. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Jaka gumka wspolpracuje z ProWin - em? Ja mam jakąś czarną silikonową - chyba Systemę i działa bardzo fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Jak z dyszą w Prowinie? Obsługuje standardową emkową długość, czy wymaga jakichs specjalnych wymiarów? Pytam, bo przez chwilę miałem Retro Armsa, który jest niejako kopią rozwiązania ProWina, a standardowa dysza Guardera do m4 ledwo co pokazywała się w kanale na kulki i o strzelaniu nie było mowy. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Mam standardową dyszę emkową z BU CA. Miałem pewne obawy o drobną nieszczelność i na wszelki wypadek poprawiłem trochę popychaczem - ale to nie było nic wielkiego, z 0,2-0,3mm pewnie, żadna różnica. Tyle, to zależy od popychacza, szkieletu, itp. Na pewno nie ma mowy o kilku mm różnicy. Quote Link to post Share on other sites
kazna Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Prowin będzie się dobrze sprawować w Specnie?(sa-b02) do tego gumka systemy. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Idealnie. Sprawdzone na bliźniaczej specnie. Quote Link to post Share on other sites
kazna Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Jeszcze jedno pytanko, jest jakaś wielka różnica pomiędzy zwykłym elementem a elementem wzmocnionym oprócz ceny? Quote Link to post Share on other sites
Esper Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Prowin sprawdzi się do G&P M4 defender razem z Systemą czarną ? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted September 30, 2015 Report Share Posted September 30, 2015 Wie ktoś czy ten pro win działa normalnie w emkach gfc? Albo jakiej długości dysza jest potrzebna? Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 Podbijam do pytania. Jakiej długości dysze najlepiej zamontować do komory ProWin-a do M4? Dzięki i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tomacp Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Ja mam G&P MRP Defender i niedawno zakupiłem komorę prowin + systema czarna i jestem pod wrażeniem. Nie wiem co ta komora ma takiego w sobie ale na oko zasięg większy o najmniej 7m. FPS nie mierzyłem jeszcze ale sprawdzę niebawem. Dysza stockowa G&P MRP Defender. Na komorze stockowej nie każdy magazynek podawał kulki. Trzeba było je dociskać. Na prowinie wszystko śmiga. Magi: GFC, Specna, G&P i ARES. Bez znaczenia czy kompozyt czy metal. Do m4 do cqb również planuję tą komorę. Zastanawiam się też nad komorą tego producenta do SL85 JG czyli snajperki z rodziny G36, tylko słyszałem, że jest przykręcana i że właśnie z przykręceniem mogą być jakieś problemy. Pozdrawiam i polecam prowin! Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Komory nie trzeba przykręcać, działa bez tego. Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Pytanie do posiadaczy komór pro-wina do m-ek widziałem na paru stronach informacje o przykrecanej komorze, to działa na zasadzie słynnych m-blockow ? W sensie ma zapierac komorę między body a gb chroniąc jego przód ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Prowin do M4 nie jest przykręcany. Owszem, jest tam regulowany trzpień, ale służy on wyłącznie do korekcji ustawienia komory i w sumie nie zawsze w ogóle jest potrzeba z niego korzystać. Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 (edited) Wielkie dzięki ! A próbował ktoś może wrzucić do niej jakiegoś m-blocka ? Edited March 28, 2016 by zito6 Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Koledzy, czytałem temat i widzę, że testowaliście komory na różnych gumkach HU. Bardzo interesuje mnie o jakiej gumce Prometheusa jest mowa w uprzedzających mnie postach. Skoro jest taka rewelacyjna to chętnie w nią zainwestuje, ale wolę mieć pewność o jakiej gumce była mowa. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Gumki to troche loteria musisz poprobowac roznych konfiguracji. Polecane sa te ktore pasuja najczesciej. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Fioletowy Prometheus. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 29, 2016 Report Share Posted May 29, 2016 to jest ta bez "brzuszka" ma się rozumieć? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 (edited) Fioletowa nie niebieska :). Nazywa się z tego co kojarzę "Prometheus gumka hop-up fioletowa". Ta bez brzuszka to straight i robi trochę problemów. Edited May 30, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
VAztek Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 (edited) Witam, kupiłem ostatnio komorę prowina do mojej specny (SA-A03), niestety po założeniu komory nie mogę spasować lowera z upperem. Dokładniej uppper nie wchodzi pod kołnierz lowera. Wykręciłem ten bolec na który nakłada się sprężynkę, niestety też nie pomogło. Czy ktoś miał podobny problem lub mógłby pomóc? Edited June 24, 2016 by VAztek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts