Xeratus Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 (edited) Cześć, Coś mnie ostatnio naszło na ASG :) Mam pytania: Powiedzcie mi czy gdzieś we Wrocławiu chodzicie na strzelanie? Jaki sklep możecie polecić ? No i najważniejsze czy z 4000 zł można zaczynać zabawę ? Czy starczy na dobrą broń/ubranie itd. itp ? Jakiej firmy repliki i sprzęt/umundurowanie polecacie ? Edited October 7, 2010 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 (edited) @ 1; Ja - nie, bo nie jestem z Wrocławia :angry: . Pytaj na forum regionalnym: ktoś gdzieś na pewno strzela, IIRC Wrocław ma silne środowisko airsoftowe. @ 2: Zależy co chcesz kupować. @ 3: Za 4000zł można się całkiem sensownie wyposażyć. I to nie kupując chińszczyzny. Natomiast na komplet sprzętu z najwyższej półki (jaką można znaleźć w Polsce, o świecie nie wspominam) nie starczy (choć... to zależy, co to będzie za "komplet). Zdecydowanie - da się zacząć i za dużo mniejsze pieniądze. @ 4: Zależy, co Ci się podoba / co chcesz mieć. Edited October 7, 2010 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
callya Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Cześć, Coś mnie ostatnio naszło na ASG :) Mam pytania: Powiedzcie mi czy gdzieś we Wrocławiu chodzicie na strzelanie? Jaki sklep możecie polecić ? No i najważniejsze czy z 4000 zł można zaczynać zabawę ? Czy starczy na dobrą broń/ubranie itd. itp ? Jakiej firmy repliki i sprzęt/umundurowanie polecacie ? Tak, we Wro a właściwie okolicach jest dosyć sporo miejscówek głownie leśnych ale i troche ruinek/budynków. Po więcej informacji zapraszam do działu Dolnośląskie. A co do budżetu to jak najbardziej wystarczy, ludzie nierzadko zaczynają z dużo mniejszym portfelem. Osobiście proponowałbym rozejżeć się w komisie lub allegro za markową używką, która można wyhaczyć za naprawde niewielkie pieniądze w porównaniu do nowej, oczywiście znajdą się tacy co będą odradzać kupowanie używek nowicjuszowi ponieważ łatwo trafić na "mine" ale to już kwestia innych poglądów. Jeżeli masz możliwość to celuj w ICSa, pancerne repliki zarówno wewnętrznie jaki zewnętrznie niestety żadko kto się ich pozbywa więc pozostaje kupić nową na Madonionie lub zbrojowni. Mudur i oporządzenie wg mnie każdy musi dopasować pod siebie ponieważ nie ma na nie uniwersalnej recepty. Niska półka szpej to ACM i wszelkiej maści WwCh, średnia Flyye/Pantac/miwo o najwyższej półce nie ma sensu mówić bo to temat rzeka, a w skrócie znajdują się tam firmy produkujące głównie sprzęt dla wojska czyli EI,DBT,LBT itp. Quote Link to post Share on other sites
Perezz Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Jeżeli chcesz tanio kupić markową replikę zajrzyj teraz na www.gunfire.pl wg mnie teraz mają dobre ceny tych replik z wyższej półki... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Jeżeli chcesz tanio kupić markową replikę zajrzyj teraz na www.gunfire.pl wg mnie teraz mają dobre ceny tych replik z wyższej półki... A sam sklep ma mieszaną opinię na forum. Osobiście proponowałbym rozejżeć się w komisie lub allegro za markową używką, która można wyhaczyć za naprawde niewielkie pieniądze w porównaniu do nowej, oczywiście znajdą się tacy co będą odradzać kupowanie używek nowicjuszowi ponieważ łatwo trafić na "mine" ale to już kwestia innych poglądów. To nie jest kwestia poglądów kolego, a doświadczenia. Jesteś zielony - nie kupuj w komisie/allegro. Proste. Tęższe głowy się już nie raz przejechały na używanych replikach. No i brak gwarancji. rozejżeć się w komisie lub allegro za markową używką, która można wyhaczyć za naprawde niewielkie pieniądze w porównaniu do nowej W najlepszym wypadku połowę taniej, a to już jest podejrzane. Najpewniej replika zdechła, zużyta, sponiewierana albo jakoś inaczej okaleczona. Na ogół kaszana w środku albo chiński tuning robiony przez kolegę za browara. Taką giwerą to można sobie najwyżej strzelić w łeb. Xeratus Przede wszystkim przejrzyj forum. Dział "zieloni" i "opinie o sklepach", a jak jakaś replika wpadnie Ci już w oko, to "opisy i informacje". Na forum jest mnóstwo przydatnych informacji, wystarczy się trochę rozejrzeć. Mam nadzieję, że czytanie nie sprawia Ci kłopotów :wink: Budżet masz bardzo dobry i jeśli nie musisz od razu wyglądać jak SAS czy Navy Seals, to spokojnie kupisz świetny sprzęt i jeszcze Ci zostanie. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 W najlepszym wypadku połowę taniej, a to już jest podejrzane. Najpewniej replika zdechła, zużyta, sponiewierana albo jakoś inaczej okaleczona... itd. No bez przesady.. Sam często wyprzedaję używane za mniej niż połowę ( często na gwarancji jeszcze ) i są to repliki w nienagannym stanie. Nie zawsze zużycie jest powodem pozbywania się replik. Nie generalizuj proszę.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted October 7, 2010 Author Report Share Posted October 7, 2010 (edited) Dziękuje za rady i opinie. Nie wiem za bardzo jak mają się sprawy z umundurowaniem i uzbrojeniem ? Chodzi mi generalnie o jednolitość (pewnie zależy od grupy, z którą się człowiek bawi) Np. mundur i sprzęt Navy Seals czy SAS, co możecie polecić do takich "schematów" ? Myślę nad SCARem (G&G - G-SCAR L - Black) lub M4-A1(Tokyo Marui M4-A1 S-System), jeśli chodzi o replikę :) Edited October 7, 2010 by Xeratus Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 No bez przesady.. Noo, trochę przerysowałem :wink: Nie generalizuj proszę.. To nie jest kwestia generalizacji. Takie zakupy to jest loteria. Ty wyprzedajesz tanio fajne repliki, ale lepiej potraktuj siebie jak wyjątek. Zresztą pomijam już różnych cwaniaków i krętaczy, którym np. szkielet pękł do połowy i sprzedają jako super fajna giwerka po okazyjnej cenie. I dochodź potem swojego przez internet. Mało to ludzi do mnie z takimi problemami myślisz przychodzi? Ba, problemy są nawet przy zakupach twarzą w twarz czy między kolegami. Nawet przy najlepszych chęciach sprzedawcy zawsze mogą się zdarzyć niedopowiedzenia wynikające z nierzetelności, niewiedzy bądź nieświadomości sprzedającego. Żeby kupować używki trzeba potem umieć się z nimi należycie obejść, bo niełatwo trafić używkę w super stanie. Nie zawsze zużycie jest powodem pozbywania się replik. Nie zawsze, ale bardzo często. Wg. mnie to wystarczy, żeby nie polecać nowicjuszowi takiej drogi. Często doświadczeni maniacy mają problemy z oceną czy dana oferta używki jest korzystna, dobra, wiarygodna. Dlatego osobom zielonym zawsze polecam repliki nowe, dobrych firm. Bo nie ma z tym tyle problemów. A gwarancja oczywiście zawsze się przydaje, ale jak wiadomo, lepiej nie musieć z niej korzystać. Pozdrawiam Mortis Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Najlepiej zacznij od poczytania forum, bo Twoje pytania sugerują, że dopiero co zacząłeś interesować się tematem, nie poświęciłeś czasu na zdobycie podstawowych informacji tylko od razu sypiesz pytaniami. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Tak jak Foka mówi. Od siebie mogę ci poradzić, że dobrym wyborem będą dla Ciebie repliki firmy ICS,G&P,CA. B.dobra jakość wykonania, części. Jeśli natomiast chodzi o to, co dokładnie byś chciał - dział Opisy i informacje. Oporządzenie, polecam zakupić w dobrych firmach (Miwo Military Lubliniec/Praszka) lub od dobrych producentów (Guarder etc.) Koszta większe niż w porównaniu z chińskimi wytworami, ale na pewno lepsze. Poszukaj też ekipy, która mogła by przyjąć cię pod swoje skrzydła, i wprowadzić do światka airsoftowego ;) Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 ja się ubrałem za niecałe 100zł (demobil flacktarn, kominiarka, rekawice, gogle), replikę mam za 400zł razem z dodatkowym magazynkiem i chwytem :) pozdrawiam, Michał Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Rekordzista jakiego znam całe ASG zaczął z elektrykiem, a za wszystko zapłacił 200zł. Czyli cm.028 od kumpla kupił, a munduru używa ze szkoły. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 ja zapytam trochę z innej beczki... Jak nazywa sie fachowo worek na puste magazynki??? bo próbuje znaleźć na allegro ale bez nazwy chyba nie da rady... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Najczęściej używa się (chyba) stwierdzenia torba zrzutowa. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Najczęściej używa się (chyba) stwierdzenia torba zrzutowa. wielkie dzięki :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 (edited) potrzebuje jeszcze raz waszej pomocy ponoć to jest M4A1 JG... wie ktoś może jaki model dokładnie?? bo szukam po sklepach ale jakoś nie widze podobnej a chciałem sie czegoś dowiedzieć o niej bo mam okazje kupić... Edited October 12, 2010 by seba1b Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 M4 S-System Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 M4 S-System bo ona chyba ma korpus z abs a tak to prec lufa gearbox 2.0 nową gumkę i chyba lekko ponad 400fps koleś chce 550zł za nią +daje 9magów low-cap dało by rade jak coś dokupić korpus metalowy do niej?? i czy w ogóle opłaca sie brać?? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 dało by rade jak coś dokupić korpus metalowy do niej?? Tak, ale trzeba razem z komorą. Koszt dobrego body to 300-400 zł, a syfskiego nie ma sensu wstawiać. i czy w ogóle opłaca sie brać?? Wg. mnie nie. I w dodatku malowanie trochę słabe. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 Tak, ale trzeba razem z komorą. Koszt dobrego body to 300-400 zł, a syfskiego nie ma sensu wstawiać. Wg. mnie nie. I w dodatku malowanie trochę słabe. hmm to już sam nie wiem jakiej mki do 600zł ma szukać ... w sklepach w ogóle nie ma i nie wiadomo kiedy mają być... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 jakbyś poczytał forum byś się dowiedział że eMki do 6 stów z lekka nijakie są pomyśl moze nad jakąś P&J Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 jakbyś poczytał forum byś się dowiedział że eMki do 6 stów z lekka nijakie są pomyśl moze nad jakąś P&J może zadaje głupie pytanie ale ta firma P&J ma jakąś inną nazwe bo oglądam repliki na zbrojowni i nie widze żadnej z takiej firmy... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 P&J jest marką produkowaną tylko dla sklepu Tajwangun i wyłącznie na jego zamówienie, więc szukanie tych replik na stronach innych sklepów jest mało sensowne. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 12, 2010 Report Share Posted October 12, 2010 (edited) powtórka postu wyżej jeśli można to proszę o usunięcie Edited October 12, 2010 by arend Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted October 13, 2010 Report Share Posted October 13, 2010 ok dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts