szymx1 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Ok, dzięki za odpowiedź :D A mam pytanie czemu mówisz że jest nie ekonomiczny? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Pewnie chodzi o ilość wyplutych kulek przy rofie 30rps+ :) Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Ja osobiścię wolę kosiareczki z fps max 450 niż pseudo snajperów z 550 w Aeg :D Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Czołem Pany. Z racji że mam dosyć problemów z replikami szukam niezawodnego AEGa z którym mogę trenować na "ostro". Replikę mam ale niestety ma gb v.2 i cóż znalazłem kiedyś jakiś aluminiowy za 500zł CNC? Czy to wytrzyma m140? Polećcie coś, do max 600zł. Aby tak z parę lat pochodziło. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 bft cnc Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 (edited) Core CNC, na airsoftarmory mają teraz zniżkę do 430 zł. Ale ogólnie rzecz biorąc amelinium to amelinium, nieważne której firmy kupisz, ważne, że z jednego kawałka klecony. Edited January 10, 2014 by Hatch Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Nie wiem czy dobrze trafiłem, ale chciałbym zapytać czy szkielet King Armsa będzie się trzymał przy 400-450 fps. Fpsy są zależne od tego jak się wypowiecie na temat tego szkieletu, jak jest wytrzymały to celuję w tą górną granicę 450 fps, jak będziecie mieli wątpliwości czy wytrzyma to tak mniej-więcej po środku. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Nie KA to syf jeśli chodzi o V2. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Swoją drogą to nawet cyma ma v.2 które na stockowych 400 fps strzela u mnie już drugi rok. A tak na poważnie, to ranking wytrzymałości wygląda +/- tak: 1. szkielety alu (core, bft, shs, pps) 2. kwa 3. g&p (nie działa z komorą KA) Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 3. g&p (nie działa z komorą KA) To ciekawe, używam od kilku lat komory KA w mojej eMce G&P (stockowy szkielet) i wszystko ma się jak najlepiej. I nie jest to odosobniony przypadek, bo kumplowi też montowałem komorę KA w M16'ce G&P, również wszystko ok. Skąd takie ciekawostki bierzesz? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Wieść forumowa tak głosi. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Tacy spece którzy przeczytali i bez sprawdzenia powtarzają takie pierdoły powinni milczeć. A co do GB G&P, jest już pare generacji 7mm, 8mm, też partię G&P się różniły od pewnego czasu zewnętrznie, komorami HU itp. więc to, że komuś nie zadziałało mogło być przypadkiem, albo jego winą. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 komora KA ze szkieletem G&P nie działa poprawnie najczęściej z powodu badziewnego poskladania. więc ponieważ dobrych serwisantow Ci u nas niedostatek to bezpiecznie polecić jakąś inną, bo do KA po prostu potrzebny jest DOBRY serwisant Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz10113 Posted February 21, 2014 Report Share Posted February 21, 2014 Siema mam pytanie czy ten GB http://gunfire.pl/pr...ypu-M4-M16.html będzie dobry do tej repliki http://gunfire.pl/pr...-RASII-CQB.html Temat ten jest poświęcony szkieletom gearboxów. Tematów i pytań jak Ty właśnie zadałeś jest mnóstwo, wystarczy poszukać. verb007 Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Czy ktoś miał do czynienia ze szkieletami v.2 marki 5KU ( dostępne są na rsovie w dobrych pieniądzach).Potrzebuję szkielet ,który da radę Sp120 /m130 w emce g&p na 9mm łożyskach. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 A po co tak kombinować z niewiadomego pochodzenia szkieletami? Na sp120 każdy powinien dać bezproblemowo radę. Daj szkielet g&p, dodaj dysk z sorbothanu i będzie Ci śmigać długie lata. Przemieliłem na tym zestawieniu już 30k kulek i absolutnie nic się nie dzieje. A do sp130 wystarczy mblocka dokupić i też będzie hulać miło. możesz też się pobawić w szlifowanie krawędzi szkieletu, pomaga. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Abstrahując już od g&p, to jednak te szkielety 5ku wyglądają ciekawie. Z wyglądu udają aluminiowe :-P Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 No właśnie jest taki problem , że kupiłem używkę g&p i zauważyłem na szkielecie coś w rodzaju ryski (jeszcze nie pęknięcie) w miejscu gdzie szkielety pękają.Znajomy powiedział , że zazwyczaj jest to oznaka tego , że szkielet lada moment pęknie.Nie mam zbytnio klopsu teraz na jakiś markowy szkielet, a tak czy siak będę ściągał coś sobie z rsova...pytam czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takimi sxkieletami, czy przypadkiem nie pęknie już od samego patrzenia na niego :-). Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Od środka wygląda jak pierwszy lepszy chiński wyrób znalowy więc nie spodziewaj się rewelacji.... Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 Mógłby ktoś doradzić zakup gearbox'a v2 , żeby wytrzymał Sp130 gaurdera ,shs 140 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 JG V gen trzyma (ze wstawionym sorbotanem) Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Mam dwa pytania odnośnie szkieletu: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_89&products_id=2300 1. Czy ktoś go ma? 2. Jest to aluminium czy po prostu ZnAl obrabiaby na CNC? Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 CNC wykonany z aluminum Montowałem i śmiga z m150 od 1,5 roku. Od siebie polecam szczerze nowe szkielety JG- kopię 2GX KWA, póki co mają śmieszną cenę, a wytrzymałość godną m170 :) Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Dzięki bardzo :) A gdzie można znaleźć takie szkielety JG w Polsce? Bo szukałem i min. na airsoftarmory są niedostepne od dłuższego czasu. Quote Link to post Share on other sites
dzieciaq Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Dzięki bardzo :icon_smile: A gdzie można znaleźć takie szkielety JG w Polsce? Bo szukałem i min. na airsoftarmory są niedostepne od dłuższego czasu. http://allegro.pl/jg-wzmocniony-gearbox-v-2-8mm-jak-kwa-i4215478846.html http://allegro.pl/jg-wzmocniony-szkielet-gearboxa-v-2-jak-kwa-i4218520852.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts