krawler Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Hmmm może z wnioskiem na policje to troche za drastycznie i może za szybko, jednak trzeba niezwłocznie wyjaśnić wszystkie nieścisłości. Ja bym bardziej stawiał na nawalone w systemie niż na jako takie oszustwo. Zastanawiające jest to czemu dawają status "W realizacji" co znaczy, że przyjęli zamówienie a coś im się nie śpieszy z wysłaniem... I to raczej nie chodzi o to, że chcą pieniądze za darmo bo ja zamówiłem za pobraniem a mam podobny problem. Będe próbował dzwonić i wyjaśnić te i owe sprawy. A możę ktoś blisko mieszka i pofatygowałby się do gościa? PS: Nie mylić pofatygowania się z groźbą. Po prostu zawsze lepiej się rozmawia w cztery oczy niżprzez telefon lub ten u nich marnie działający system e-mailów. PS2: TeQ nie żartuj, że zostawisz mu te kase. Jeżeli to rzeczywiście jest oszustwo a kasy zostawiłeś naprawde dużo to pierwsze co bierz fure i wal do gościa. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Prosiłbym się wstrzymać z teoriami do czasu, gdy uda się określić, jak jest naprawde. Quote Link to post Share on other sites
krawler Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Tylko teraz tak: na maile nie odpisują, sms'y tak samo, dodzwonić się nie idzie to jak odwołać zamówienie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
capri Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Ale do mnie dziś napisali, że w naszym sklepie menu się źle wyświetla i odstrasza klientów ;) Quote Link to post Share on other sites
TeQ Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Hmm oczywiscie ze nie zostawie....pojechalbym na prawde...ale....troszke daleko mam .... i nie mam ochoty placic jescze za paliwo ;/ ktore mnie...no troszke wyniesie :(... no niewiem narazie poczekam....tylko wlasnie najbardziej zastanawiajace jest to ze w ciagu 2-tygodni dopiero status zmienil sie na wyslane a sprzedawca zapewnial ze juz zostalo wczesniej wyslane...dziwne... ;] Quote Link to post Share on other sites
krawler Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 Jaki numer telefonu jest aktualny? Quote Link to post Share on other sites
Arkadiusz Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 moje zamowienie wisi juz ponad dwa tygodnie. i mimo umowienie sie na anulowanie tranzakcji, z powodu braku towaru, zwrotu pieniedzy nie dostalem. przedwczoraj zlozylem zawiadomienie na policji w sprawie oszustwa internetowego. krotka pilka. oszustwo na kwote powyzej 250 zlotych to juz przestepstwo, a nie wykrczenie, wiec dosyc powazna skaza na zyciorysie. oczywiscie istnieje mozliwosc poinformowania policji o tym ze domniemany oszustw wywiazal sie ze swoich obowiazan i wtedy nastapi "odmowa wszczecia postepowania". wyszedlem z zalozenia ze 2 tygodnie oczekiwania to wystarczajaca ilosc czasu, a zawiadomienie zawsze bede mogl "anulowac" jesli osoba prowadzaca sklep wywiaze sie ze swoich zobowiazan. wszystkim ktorzy czuja sie oszukani polecam wizyte na komisariacie. W tym miejscu dodam ze z zachowania panow policjantow mozna sie domyslec ze oszustwa internetowe sa dosyc powszechne i na glupim dzielnicowym komisariacie pracuja 2 osoby "specjalizujace" sie w tego typu sprawach o_O. Powodzenia Quote Link to post Share on other sites
krawler Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Ja dzisiaj napisałem maila z odwołaniem zamówienia i zamawiam teraz w innym sklepie. Mam gdzieś te 3000 kulek. Jeżeli towar mimo to jakimś cudem zostanie wysłany poprostu go nie odbiore. EDIT: O dziwo dzis moja paczka dotarła cała i zdrowa ;] 3 dni od zamowienia ;] Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 A ja wychodze z takiego założenia:skoro oni nie maja czasu na klientów to w takim razie klienci nie bedą mieli czasu na nich.Proponuje wszystkim,aby nie kupowali tam NIC przez ten miesiąc.Zobaczymy czy nagle przpomą im się klienci i zaczną funkcjonować normalnie:) Quote Link to post Share on other sites
krawler Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Hmmm mi na szczęscie paczka przyszła jednak widać, że nie zabardzo dbają o klienta. Maile zero odzewu, telefony też. Status zmienia sie razem z postępowaniami tylko nielicznym. Ale paczke mi wysłali, więc troche zyskali w moich oczach. Radze zamawiać "Za pobraniem", warto dołożyć te 15 zł, ale wiadomo, że przesyłka dojdzie przynajmniej tak w moim przypadku bylo. Jednak absolutnie ich nie usprawiedliwiam. Myślę jednak, że nie robią tego z premedytacją, ale z powodu niezorganizowania. Quote Link to post Share on other sites
el_karlo Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Krawler możesz podać szczegóły swojego zamówienia? Kiedy zamówiłeś, kiedy wpłaciłeś, kiedy zmienił ci się stan realizacji, ile czekałeś, ogólnie przytocz historię choroby jeśli łaska. Może to zasiewa promyk nadzieji w moim sercu że przygoda z ASG nie poszła się J*B*Ć. Quote Link to post Share on other sites
krawler Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Zamówienie złożyłem w wtorek ok. godziny 14:30. Wybrałem opcje "Za pobraniem". Tego samego dnia ok. godziny 20:00 przyszedł mail ze zmianą statusu przesyłki - "W trakcie realizacji". Dzisiaj sprzęt doszedł jednak status nie zmienił sie na "Wysłane" tylko dalej jest "W trakcie realizacji", ale mie to lotto bo sprzęt na szczęscie mam. Dopłaciłem 15 zł, ale było warto. Więc powtarzam - wątpie żeby te zwlekanie było spowodowane jakimś oszustwem. Poprostu mają bajzel. Wysyłac grad maili dzwonić ciągle w ostateczności złożyć sklepowi wizyte. Quote Link to post Share on other sites
Arkadiusz Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 hmm jak skladalem zamowienie nie bylo dostepnej opcji za pobraniem. Quote Link to post Share on other sites
krawler Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Hmm dziwne. Ja miałem do wyboru wpłata na konto lub za pobraniem. Quote Link to post Share on other sites
stepien Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Czyli, jak czytam, jest jeszcze nadzieja...:?: Quote Link to post Share on other sites
krawler Posted September 17, 2005 Report Share Posted September 17, 2005 No oczywiście. Wątpie żebyście zostali oszukani. Quote Link to post Share on other sites
el_karlo Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 Ja czekam do 20.09. i ide na policje jak nie dojdzie. Quote Link to post Share on other sites
TeQ Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 Ja tak samo ;] ;/ Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 To i ja tak uczynie... Czekam na kulki (zakup za ponad 200 pln) dokladnie od 30 sierpnia! :? Quote Link to post Share on other sites
safri Posted September 18, 2005 Report Share Posted September 18, 2005 I ja. A czekam juz ponad 2 tygodnie na rugera i gaz... Quote Link to post Share on other sites
el_karlo Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 O kurka siwa, 3 września założyłem zamówienie, 6 stan sie zmienił na w trakcie realizacji a dziś dnia 19 września, stan zmienił się na Status zamówienia: Wysłane jeszcze z 1 miesiąc i pewnie dostane paczke, oby przynajmniej to co zamowiłem. Quote Link to post Share on other sites
safri Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 u mnie wysłane jet od tygodnia i uj... Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Przegladajac watek o sklepie od poczatku, znalazlem taki ciekawy wpis: Znam sprzedawce osobiscie - nieraz powymienialismy sie kulkami Moge zareczyc ,ze nikt przy zakupie nie bedzie zrobiony w konia Równiez moge pomóc jakby ktos mial pytania Otoz chetnie bysmy zadali pare pytan, o ile kolega NFZ Miro nadal zna sprzedawce... Quote Link to post Share on other sites
Andrzej25 Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Miałem pochlebną opinię na temat tego sklepu, ale zmieniłem zdannie! Kolega zamówił Rugera Mk1 Carabine i... Status:"wysłane" a karabinu jak od 3 tygodni nie było tak niema. Odradzam udanie się z tym na policję. Polecam jednak trochę oczernić sklep w oczach innych maniaków a repliki lub kulki poprostu zamówić gdzie indziej Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 Oj, ten sklep chyba niedługo zniknie z Polskiej sceny ASG :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts