Majkel86 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 No to się zacznie kolejna moda ;) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 I czy to będzie lepsze do woodlanda albo DPM? Nie będzie ;D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Ale swoich zwolenników i tak znajdzie :wink: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Zwolenników?? Będzie jak z UCP/MC - znajdzie się wielu lanserów co to muszą się pochwalić że mają najnowsze camo, którzy to osobnicy będą bronić jak niepodległości teorii że dobrze maskuje byle tylko nie wyszło że się muszą polansować nowym gównem. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Major762, a Ty przypadkiem nie zauważyłeś, że wymienione przez Ciebie wzory maskujące w pewnych rejonach sprawdzają się świetnie i nie ma to nic wspólnego z lansem? Ale jak ktoś będzie miał jakąś nowość, nawet działającą, to dla Ciebie jest to od razu lans i szpan. Bez napinania, bo pękniesz... Quote Link to post Share on other sites
_Iceman_ Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 +100 do lansu. Popieram Szaszłyka. Trzeba wiedzieć jak wykorzystać kamuflaż. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Kurde, to jestem lanserem bo mam MC. Przecież lepiej biegać w naszej rodzimej panterce, która w moich okolicach szczególnie nie maskuje. Spinka i szufladkowanie, czyli codzienność na wmasg. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Major762, a Ty przypadkiem nie zauważyłeś, że wymienione przez Ciebie wzory maskujące w pewnych rejonach sprawdzają się świetnie i nie ma to nic wspólnego z lansem? Ale jak ktoś będzie miał jakąś nowość, nawet działającą, to dla Ciebie jest to od razu lans i szpan. Bez napinania, bo pękniesz... Mówiłem to w odniesieniu do Airsoftowców biegających w UCP w lesie których "paru" jest. Tak samo z MC. I tak, wiem że te wzory się gdzieś sprawdzają, A-TACS pewnie też sprawdzał się gdzieś będzie. Ja odniosłem się do trendu Airsoftowców (w końcu to forum o Airsofcie) którzy biegają w UCP/MC po lesie uparcie broniąc że są fajne i maskują że nie ma lepiej mimo że widać ich z kilometra. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 ucp w lesia to działa chyba raczej jako wabik... na strzelankach był jeden w mc i az tak tragicznie lesie nie było z nim (ale las jasny nawet był) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Mówiłem to w odniesieniu do Airsoftowców biegających w UCP w lesie których "paru" jest. Tak samo z MC. I tak, wiem że te wzory się gdzieś sprawdzają, A-TACS pewnie też sprawdzał się gdzieś będzie. Ja odniosłem się do trendu Airsoftowców (w końcu to forum o Airsofcie) którzy biegają w UCP/MC po lesie uparcie broniąc że są fajne i maskują że nie ma lepiej mimo że widać ich z kilometra. sugerujesz że MC nie maskuje w lesie? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Sugeruję że maskuje kiepsko. Widziałem już Tru Speca, Proppera, Helikona w lesie, każdy był widoczny z daleka. Ale właściciele uparcie twierdzili że nie mają go bo jest lanserski tylko w pocie czoła na siłę wymyślali miejsca gdzie MC w lesie dobrze maskuje, zawsze kończyło się na argumencie "bo jak wyjdę na polankę z przyschniętą trawą ...", żaden nie dał rady wymyślić więcej ale przyznać się że słabo maskuje i że ma dla lansu to się żaden nie przyznał. Edited January 30, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Cóż niektórzy ulegają marketingowi i reklamie, a inni nie. Trzeba jakoś z tym żyć, że ktoś chce się lansować metkami. Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Sugeruję że maskuje kiepsko. Widziałem już Tru Speca, Proppera, Helikona w lesie, każdy był widoczny z daleka. Ale właściciele uparcie twierdzili że nie mają go bo jest lanserski tylko w pocie czoła na siłę wymyślali miejsca gdzie MC w lesie dobrze maskuje, zawsze kończyło się na argumencie "bo jak wyjdę na polankę z przyschniętą trawą ...", żaden nie dał rady wymyślić więcej ale przyznać się że słabo maskuje i że ma dla lansu to się żaden nie przyznał. Jestem zielony jeśli chodzi o ASG bo tyle co zacząłem. Mam MC a jak go kupowałem to nie wiedziałem co to lans. Kupiłem go po prostu dlatego, że wydał mi się najsensowniejszy. Mieszkam we Wrocławiu i jak przechadzałem się po okolicy to większość terenów zamiejskich składa się głownie z lasków, łączek (kolor wiosenny i jesienny to buro beżowe i trawiasto suche odcienie :D. Nie miałem pojęcia jak MC się w tym sprawdzi, po prostu uznałem, że będzie ok :) Nie będę nigdy uparcie twierdził, że MC maskuje idealnie bo i po co ? A, że mnie widać z kilometra ? To co, żadna replika nie ma takiego zasięgu :P Strzelamy się plastikowymi kulkami żaby miło spędzić czas, tak ? Wolność i Pokój ! :) Edited January 30, 2011 by Xeratus Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Nie będę nigdy uparcie twierdził, że MC maskuje idealnie bo i po co ? A, że mnie widać z kilometra ? To co, żadna replika nie ma takiego zasięgu :P Strzelamy się plastikowymi kulkami żaby miło spędzić czas, tak ? zawężając temat do rzeczywistości ASG - to że prawie żadna replika nie strzela dalej niż 100m nie oznacza, że w rozgrywce nie ma znaczenia iż ktoś Cię z tej odległości zobaczy. Wprost przeciwnie. Quote Link to post Share on other sites
Kargan Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Pffff...czniam na lans :icon_biggrin: Kupiłem sobie MC bo mi się po prostu podoba. I gdyby nawet Flecktarn dawał +200 do maskowania i dodatkowe kulki to ja bym go nie założył. Podobnie jak różowej kurteczki - de gustibus non est disputandum Wszelako rozumiem wszystkich, którym się podoba i nie zamierzam nazywać ich dla przykładu germanofilami czy gorzej. Podoba im się, lubią, uważają, że działa - ich sprawa, ich ciuchy, ich kasa. Wytykanie komuś, że jest lanserem bo nosi to czy tamto w trakcie ZABAWY jest po prostu głupie. Równie dobrze mogę powiedzieć, że lansem jest łażenie w marpacie czy mieszkanie w Toruniu :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 zawężając temat do rzeczywistości ASG - to że prawie żadna replika nie strzela dalej niż 100m nie oznacza, że w rozgrywce nie ma znaczenia iż ktoś Cię z tej odległości zobaczy. Wprost przeciwnie. Oczywiście masz rację. Na końcu mojej wypowiedzi jest taki znaczek ":P" :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Panowie, bez napinania. UCP maskuje lepiej niż nasze Panterkowe bawełniaki (udowodnione na poligonie), a jak Panterki zamokną to robią się tak czarne, że maskują chyba tylko w czarnej d*pie. Lans lansem, ale może ktoś na yebanki chodzi przez miasto, ze szpejem w torbie, ale np. spodniach na sobie. UCP wygląda trochę bardziej cywilnie niż Woodland czy Panterka. Nawet jeżeli ktoś użyje demaskującego UCP w lesie, a nie bawi się nawet w reko to jest lansiarzem? Może lubi. Przecież to oczywiste, że każdy airsoftowiec potrzebuje jak najlepszych kamuflaży, przecież zastyga w bezruchu wśród krzaczorów na każdej yebance niczym kameleon. A ten pogańskie/lansiarskie UCP i MC tylko go zdemaskują i będzie lansiarzem! Normalnie czaad. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Przypomina mi się pewna wojna z polowy ubiegłego 10 lecia z for rekonstrukcyjnych. Ci co mieli przerabiane na niemieckie mundury szwedzkie i szwajcarskie krytykowali tych co nosili repliki szyte od podstaw że to drogie i niepotrzebne lansiarstwo i ze to niepotrzebne bo to zabawa. W międzyczasie na rynek weszły firmy z chin, ceny spadły, krytykanci kupili sobie tańsze repliki i dziś mało kto pamieta o tym. Za jakiś czas cena MC spadnie, WP wybierze nowy kamuflaż, zakon przenajswietszej pantery najlepszego kamuflażu na polskie lasy przekształci się w zakon przenajswietszego nowego kamuflazu najlepszego na polskie lasy (ironią będzie jak to będzie MC albo ATACS), pojawią sie nowe kamuflaże ktorych użytkownicy bedą nazywani lanserami i historia zatoczy koło. Ale będzie ubaw. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Kargan. Mi też bimba w czym sie poruszasz. A to że Cię widać - tym lepiej dla tych, którzy do Ciebie celują. Z tego punktu widzenia - czemu nie ubierzesz różowej kurteczki ??? Przecież Tobie wszystko jedno. Muszę wyedytować, bo nieopatrzenie zacytowałem złego posta. sorry Xeratus - to nie do Ciebie. Edited January 30, 2011 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Kolego, przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem - odniosłem się do konkretnej tezy w Twojej wypowiedzi. I nie odwracaj kota ogonem. Mi też bimba w czym sie poruszasz. A to że Cię widać - tym lepiej dla tych, którzy do Ciebie celują. Z tego punktu widzenia - czemu nie ubierzesz różowej kurteczki ??? Przecież Tobie wszystko jedno. :)) Przemilczę :) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) :)) Przemilczę :) sorry, już się poprawiłem (nie zamierzam dymić). Edited January 30, 2011 by JarekM Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Myślę że Kargan pod koniec poprzedniej strony wyczerpał temat o wyższości jednego camo nad drugim. Mnie się zdarzyło zakładać nawet DCU do lasu. Wyłącznie dlatego że a) tak mi się podobało, b) na miejscówce były też piaszczyste kawałki. Ale głównie z powodu a). I bawiłem się świetnie. Ot, taki ze mnie wredny lanser :P . Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 (edited) Jasno szara cywilna bluza i gatki UCP użytkowane w soczyście zielonym lesie. Ja to jestem dopiero lansiarz. I o piaskowej M4 nie wspomnę. :hahaha: Każdy nosi to co mu się podoba, ASG ,jakby nie patrzeć, to zabawa i jak ktoś chce to może przyjść na manewry nawet w stroju króliczka Playboya, ważne, że jemu się podoba. Edited January 30, 2011 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Jasno szara cywilna bluza i gatki UCP użytkowane w soczyście zielonym lesie. Ja to jestem dopiero lansiarz. I o piaskowej M4 nie wspomnę. Apage, Satanas :)))) Quote Link to post Share on other sites
Kargan Posted January 30, 2011 Report Share Posted January 30, 2011 Kargan. Z tego punktu widzenia - czemu nie ubierzesz różowej kurteczki ?? Z całym szacunkiem - gdzie Cię uczyli czytać ze zrozumieniem :bialaflaga: czy ja gdzieś napisałem, że mnie jest wszystko jedno ? Ja napisałem, że NIE PODOBA mi się Fleck i NIE PODOBA mi się różowy (nawet w postaci kisielu a co dopiero kurteczki) a to czy mnie widać czy nie szczerze mówiąc mało mnie obchodzi bo traktuję to jak do tej pory jak zabawę a nie kwestię życia lub śmierci. Ta łacińska sentencja oznacza mniej więcej "o gustach się nie dyskutuje" (tłumacze tak na wszelki wypadek). pozdrawiam serdecznie :happy: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts