l_isek Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Czy ta gietka jest jeszcze gdzieś dostępna? Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Na wmasgowym komisie. Już jej nie produkują. Tzn produkują, ale w wersji eco jako CM011. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 No tak ale "eko" raczej nie można porównać jakościowo do starej giety CM, jest na rynku coś porównywalnego do g36 cm (cm003)? Cenowo też? Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 (edited) Jakościowo do CM003 porównywalne jest G36C Aresa, oczywiście z przewagą na rzecz Aresa. Ale niektórzy starsi stażem maniacy twierdzą, że CM003 przy swojej cenie i wykonaniu wypada lepiej niż Ares. Tyle że nowa gieta Aresa to min. 800 zł Edited February 27, 2013 by Head Crusher Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Czy to ten giety Cymki, wejdzie mi batka 9,6 V o ogniwach mini? 8,4 V firefoxa 1100 mAh ledwo co wchodzi. Czy np akumulator firefoxa 1100 mAh, ale 9,6 V by pasował? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 U mnie siedzi boycowe 9,6 V, ogniwa mini. Na styk do frontu z mosfetem wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Ok dzięki. A jak np zamontować batkę większą (np 2000 mAh) pod forntem po wyprowadzeniu kabelków na zewnątrz? Pojemniki na baterie odpadają jak coś. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 po wywaleniu plastiku trzymającego bezpiecznik (i samego bezpiecznika) powstaje otwór, przez który można puścić przedłużkę, i wypuścić kable przez przedni otwór w chwycie. Można też nawiercić otwory które są na dole chwytu, i tam puścić kabel, ale nie każda wtyczka przez niego przejdzie. Ogółem kończy się na wystających kablach i kupie izolki. Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Wiem jak kable wyprowadzić na zewnątrz, bez ingerencji w replikę. Chodzi mi o to jak zamontować pod frontem batke. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 A nie lepiej dac kable na kolbę i baterię w pokrowcu na kolbie nosić? Sam tak mam w JG i sprawdza się. Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 A jak można kable przeprowadzić? Trzeba chyba całą "Gienię" rozłożyć. Quote Link to post Share on other sites
pitumside Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 misiek - wywalilem kable z bezpiecznikiem i sie miesci - bede w chacie to zrobie zdjecia i ci podesle - mozesz miec inne wymiary batki. pitumside - jesli z hicapem jest git, a z low i mid capem jest do dupy to masz problem z magami. formatowales je? magazynki formatowałem tak jak należy :) i dalej jak załaduje do pełna magazynki to pierwsze 4 moze 5 kulek wypluwa pozniej juz idzie wszystko po czym jak skonczy sie mag przy wyciaganiu maga wylatuja ok 3 - 4 kulki :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Ja zamontować batkę pod frontem bez pudełka na baterię? Tylko izolka zostaje. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 A jak można kable przeprowadzić? Trzeba chyba całą "Gienię" rozłożyć. No trzeba ale to jest piękne w G, że szybko się to robi. Kable najlepiej od razu zmień i wyprowadź na tył, jak rozkręcisz to sam zobaczysz jakie to proste. Ewentualnie przesiądź sie na li-po i 2200 mah zmieścisz w chwycie przednim. Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Ok dzięki. Ale jak coś nie pyknie to zawsze można powrócić do poprzedniego ustawienia kabelków bez żadnych problemów? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Słuchaj, najlepiej się zdecydować, a nie zmieniać co chwile ułożenia. Przemiana z przodu na tył to trochę inne długości i bieg kabli, oczywiste. Wrócić można zawsze do poprzedniego ustawienia :D i potem znowu wrócić do poprzedniego :D Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 A jakiej firmy ogniwa oprócz firefoxa polecacie? Chodzi mi o te tańsze coś w cenie zbliżonej lub niższej niż firefox. Chodzi mi o ognima typu Ni-Mh, ostatecznie Li-pol. Najlepiej 9,6 V. Takie, żeby do Gieni weszły. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Li-Po - tańsze i lepsze. http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/AKUMULATORY-I-PAKIETY/Ogniwa-i-pakiety-Li-Pol/Pakiety-Redox/Redox-2200-mAh-74V-20C.html Powinno starczyć miejsca. Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 (edited) no, ale ja potrzebuję nie 7,4 V tylko 9,6 :icon_smile: 9,6 są droższe chyba. Trzeba dokupić ładowarkę, przejściówkę. TO mi wyjdzie drożej. A co sądzicie o ogniwach VB Power (NiMh)? Edited March 5, 2013 by czerwo Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Poczytaj o akumulatorach w odpowiednim dziale. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Jakich uszczelnionych dysz używacie? Ew. jakie pasują do naszych gietek? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 (edited) Jakich uszczelnionych dysz używacie? Podpinam sie do pytania o jakąś sprawdzoną. Kupiłem shsa dysze do auga, bo miała najmniejszą różnicę w wymiarach (25mm) przy cymowskim 25,2 mm bodajże. Standard ca 24mm, ale o tym już było. Dysza nie pasowała bo jest węższa w środku, gdzieś o tym czytałem ale wyleciało mi z głowy... Przy nakładaniu pociąłem przy okazji uszczelkę w cholere, jakaś bardzo średnia była. Na chwilę obecną postanowiłem się tą dyszą pobawić, rozwierciłem. Teraz czekam na uszczelki i dam znać czy bangla. Oczywiście zdążyłem już podpiłować czoło popychacza o te dziesiąte milimetra i narazie na stockowej dyszy to nie przeszkadza. Edited March 5, 2013 by splinter Quote Link to post Share on other sites
bender Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Zgubiłem lewy selektor ognia, a na rynku są dostępne tylko JG i CA. Ktoś miał okazję sprawdzać kompatybilność? Quote Link to post Share on other sites
fr4nio Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 JG pasuje. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
TroubleMaker Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Witajcie :) Czy próbował ktoś do tej Gietki podpiąć druma?? Jeśli tak, to które pasują? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts