Winiacz Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 W pełni zasypany drum musi być podpięty taśmą, bo waga jest na tyle duża że ten śmieszny zaczep go nie utrzymuje. Kule 0.28g. Quote Link to post Share on other sites
TroubleMaker Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Hmmm... Okeey :icon_biggrin: A jakiej firmy masz, musiales coś podpilowywac, zeby do gniazda wszedł ? P.S. Przepraszam za brak polskich znaków miejscami, ale jestem z komórki Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Boycowy. Piłowanie minimalne, ale co z tego że wchodzi jak się nie trzyma? Po prosty magazynki ASG są na tyle skrócone, że krzywizna z przodu nie jest w stanie tego maga skutecznie utrzymać. Quote Link to post Share on other sites
TroubleMaker Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Aha :( Dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Sprawdzał ktoś dyszę od airsoftpro (25.2mm)? Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Montowałem ją u znajomego - dała zauważalne efekty porównując do stocka. Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 I jak - robią jeszcze cm 003? Bo ja swoją kupiłem jakieś 3 tygodnie temu i nie jestem 100% pewien czy to aby na pewno cm 003. To co odbiega od wszystkich opisów, to: - Piny nie mają oringów tylko takie druciki sprężynujące na końcach. - Nie ma żadnej śruby po złożeniu kolby - element ze sprężyną blokuje się od góry na takim "dinksie" który po prostu wchodzi w dziurkę. - Dona szyna RIS jest dłuższa niż u innych, dodatkowo były zamontowane krótkie szyny RIS na bokach. - Akumulator - 1200 NiMH 9,6V (8 ogniw) Reszta podobieństw z opisów by się zgadzała. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 I jak - robią jeszcze cm 003? Bo ja swoją kupiłem jakieś 3 tygodnie temu i nie jestem 100% pewien czy to aby na pewno cm 003. To co odbiega od wszystkich opisów, to: - Piny nie mają oringów tylko takie druciki sprężynujące na końcach. - Nie ma żadnej śruby po złożeniu kolby - element ze sprężyną blokuje się od góry na takim "dinksie" który po prostu wchodzi w dziurkę. - Dona szyna RIS jest dłuższa niż u innych, dodatkowo były zamontowane krótkie szyny RIS na bokach. - Akumulator - 1200 NiMH 9,6V (8 ogniw) Reszta podobieństw z opisów by się zgadzała. Chyba kupiłeś G36 Boyi. http://forum.wmasg.p...20#entry1821473 Zresztą baterie i szyny można wymienić. Quote Link to post Share on other sites
volszop Posted April 16, 2013 Report Share Posted April 16, 2013 Chyba kupiłeś G36 Boyi. http://forum.wmasg.p...20?do=findComment&comment=1821473 Chyba tak. Jak przyszła to BlowBack nie działał (był "nie zahaczony" - może celowo żeby upodobnić do CM 003. Zauważyłem to po którymś złożeniu repliki że zamek przy strzelaniu się rusza, był to czysty przypadek, trzy dni temu) Naklejka z pudełka też była zdarta ale było widać że pisze na niej coś w rodzaju "G-001" czy coś - nie pamiętam a nie chce mi się iść do garażu żeby zobaczyć. I to mnie zaczęło zastanawiać. Po czym zacząłem porównywać tą replikę do zdjęć i opisów na forum. Stwierdziłem że to jest CYMA 003 z drobnymi poprawkami i byłem spokojny. Aż tu nagle mnie uświadomiłeś że od około trzech tygodni byłem w błędzie. Dzięki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
joe86 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 To zdjęcie wyżej to mojej i na pudelku jest właśnie taka naklejka jak pisałeś, w Cymie jest oczko do montażu w Boyi jest "zalane" dlatego jak widać na zdjęciu użyłem paska od kałacha w dość specyficzny sposób. Napisz kto cie tak zrobił w bambuko :icon_wink: moja replika jest już w serwisie nie wytrzymała nawet jednej porządnej strzelanki :/ zobaczymy co powiedzą teraz zaczynam żałować że nie wybrałem właśnie tej Cymy. Quote Link to post Share on other sites
kamilll3 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Panowie, mam do rozwiązania sprawę godną detektywów mamby. W domu dwie gietki od cymy, obydwie zakupione w taiwangunie, w odstępie około 6 miesięcy. Repliki z pozoru identyczne, różnią się jednak komorami hop-up: starsza replika ma białą komorę, natomiast młodsza czarną. Kolejnym bohaterem historii jest midcap od cymy. W pełni naładowany, włożony do starszej gietki, nie jest w stanie wydusić ani kulki. Po czułym pieszczeniu, klepaniu i pozaustrojowym popuszczaniu kulek, kiedy w magazynku zostanie miej więcej połowa zawartości, replika zaczyna strzelać. Po włożeniu tego samego midapa co młodszej gietki, poprawne strzały są już od samego początku. O dziwo, na hicapie obydwie repliki strzelają równie poprawnie. Wymieniałem pomiędzy giwerami gniazda magazynka, nic to jednak nie dało - starsza replika grymasiła, młodsza strzelała poprawnie. Co to ma być :icon_biggrin:? Znajomy miał ten sam problem z mid-capami, jeżeli był naładowane do połowy strzelały, jak do pełna to nie, albo strzelał 2-3kulki i pusto. Nie pomagało wyjmowanie sprężyn, smarowanie ani piłowanie maga. Po zmianie kulek z PJ na Guardery magi zaczęły strzelać poprawnie... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Head Crusher To nie jest dział poświęcony tuningowi replik. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Nie ma sensu nic wymieniać( chyba , że lubisz trwonić pieniądze), u mnie stock bangla na m140 , jedyne modyfikacje to mosfet, guma g&g i preclufa... Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 OK, dzięki za info i przepraszam za małe zamieszanie w wątku. Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 Jak można odróżnić cm.003 od cm.011? Bez rozbierania gb, na zdjęciach wyglądają identycznie.. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 3, 2014 Report Share Posted March 3, 2014 CM011 ma plastikowy tłumik płomienia którego nie da się odkręcić. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Zupełnie inne tworzywo korpusu, inne bebechy, bez otwierania GB widać inny silnik. Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 W sumie to już przez plastikowy tłumik widać że to CM.011. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Przypominam, że od problemów technicznych mamy dział "Problemy i serwis". Proszę nie zaśmiecać tematów dotyczących replik pytaniami, które można zadać (i powinno się to zrobić) we wspomnianym przeze mnie podforum. Quote Link to post Share on other sites
Kromal Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Witajcie. Jestem szczęśliwym użytkownikiem CM003 już od dłuższego czasu i stoję przed dość poważnym dylematem. Muszę wsadzić do wydmuszki zupełnie nowy szkielet GB (poprzedni przepadł choć był naprawdę rewelacyjny - żeby nie robić antyreklamy, to od razu mówię, że nie chodzi o żadne uszkodzenie) i stoję przed poważnym dylematem co zrobić. Czy jest sens zakupić kompletny gearbox z Boyia G-001 i przełożyć do niego bebechy z poprzedniego (czyli cm02c)? Nie ukrywam, że na korzyść takiego rozwiązania działa system szybkiej wymiany sprężyny, jednak wiem też, że pochodzi on z repliki która jest kopią Aresa, a nie TM tak jak jest to w oryginale. Czy to nie będzie żaden problem i wspomniany gearbox boyia będzie działał bez żadnych problemów? Czy będę musiał wymienić w nim dyszę na tą w standardzie 25,2mm żeby podszedł do stockowej komory HU z CM003? Czy szkielet wspomnianego gearboxa z G-001 wytrzyma obciążenia wynikające z pracy na sprężynie Guardera M130 (oczywiście po wymianie jego bebechów na te, które zostały mi po starym gearboxie CM02c)? Czy może też lepiej się nie bawić w tego typu ekscesy i szukać "nowego" używanego CM02c, który defacto jest bardzo trudno dostępny i o wiele droższy? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie. :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Szczerze - nie oglądałem boyi akurat, ale aresowy szkielet do tego korpusu nie za bardzo wchodzi. Za gruby na górze. Co do szkieletu cm.02c - nie ma co wydziwiać, V3 to V3 i jakoś konkretnego szkieletu rzadko kiedy ma wpływ na pękanie przy sprężynie M130 (no chyba że ktoś katuje 20 kulek/s zimą). Popatrz za skieletem V3 na łożyskach 8mm albo 9mm i wstaw DOBRE łożyska kulkowe. Przy odpowiednim spodkładkowaniu nie poznasz repliki. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 Pytanie za 10pkt, czy chwyt pistoletowy z G36 Classic'a podpasuje do cm003? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 (edited) Szukam krótkich magów. Znalazłem od Aresa i JG. Jakieś opinie? Edited November 10, 2014 by Terkov Quote Link to post Share on other sites
Trigg3rHippie Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Szukam nowej CM003. Nigdzie nie mogę znaleźć. Przestali ją produkować czy co? Jest tańsza CM011 ale chciałbym 003. Jeśli ktoś ma cynk na nowkę, będę bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Nówki już nie dostaniesz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts