macejj12 Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Ten pas jest na mnie za duży/długi, prawda? Chodzi mi o 'rękaw' Podnoszenie nóg i schylanie się jest trochę niewygodne. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Na moje oko jest ok. Zsuń go sobie na biodra i zobacz czy tak nie będzie lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Właśnie sęk w tym, że jest zsunięty na biodra (być może tego nie widać ze względu na opuszczoną koszulkę). NIE jest na brzuchu. Jest ciut powyżej dupy. Zadałem to pytanie bo nigdy nie używałem tego typu pasów i chciałem się upewnić czy moje obawy są słuszne Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 No cóż, zawsze kiedy dokładasz jakiś element oporządzenia to musisz się liczyć z tym, że ograniczy on twoje ruchy. Cudów nie, kwestia znalezienia optymalnego położenia na swoim ciele dla tego pasa - tak, żeby jak najmniej przeszkadzał. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Czyli uważasz, że pas NIE jest na mnie za długi? Do tej pory jak używałem pasa taktycznego to był zwykły np. LC-2 bez podkładu ani szelek. Fajnie siedział na biodrach, nie zsuwał się. Ten MOLLE jestem wstanie zsunąć z dupy choćbym nie wiem jak mocno zacisnął :D Nie twierdzę że to wada, po prostu nie przywykłem do takiego pasa. Może po prostu to nie dla mnie. Przemyślę to Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Ja tam nosze pas na brzuchu, bo na biodrach było niewygodne. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Czyli uważasz, że pas NIE jest na mnie za długi? Do tej pory jak używałem pasa taktycznego to był zwykły np. LC-2 bez podkładu ani szelek. Fajnie siedział na biodrach, nie zsuwał się. Ten MOLLE jestem wstanie zsunąć z dupy choćbym nie wiem jak mocno zacisnął :icon_biggrin: Nie twierdzę że to wada, po prostu nie przywykłem do takiego pasa. Może po prostu to nie dla mnie. Przemyślę to Czyjej produkcji jest ten rękaw? Z czego ma zrobioną wewnętrzną stronę? Na długość wygląda ok, bo obie strony na siebie nie nachodzą. Reguluj jego docisk pasem wewnętrznym - im cięższe rzeczy na rękawie, tym bardziej ściśnij wewnętrzny. Ewentualnie zainwestuj w szelki ;) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Custom uszyty przez firmę e-szpej.pl. Od wewnątrz gąbka podszyta siatką dystansową. Jak chcesz to mogę podrzucić więcej zdjęć tego pasa w dobrej jakości zrobionych przez firmę. Czyli jeśli tylko oba końce rękawa się nie stykają to jest OK? Cóż, trzeba będzie po prostu wypróbować ten pas na jakiejś szczelance. ;) Jakie szelki 1 linii polecicie? Raczej tanie. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Baribal chyba sobie zyczy za szelki 30zl o ile sie nie myle ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Tak, oba końce nie mogą się zetknąć - wtedy pas jest po prostu za długi ;) MIWO P miało w ofercie takie względnie tanie, a całkiem w porządku: http://miwo-military.net/-produkty/pid,527/Szelki-ucieczkowe-SU-2 Przy czym to rozwiązanie typowo pod kamizelkę :) Bardziej rozbudowane do samodzielnego noszenia to temat rzeka :) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 (edited) Tak, oba końce nie mogą się zetknąć - wtedy pas jest po prostu za długi :icon_wink: No to akurat jest oczywiste, chodzi mi o to, czy pas jest za długi TYLKO wtedy, czy może być za długi mimo że końce się NIE stykają (...) Przy czym to rozwiązanie typowo pod kamizelkę :icon_smile: Właśnie o takie mi chodzi. Nie będę budować beltkita. Muszę wypróbować najpierw w tym celu szelki Bundeswehry :icon_biggrin: Są tak tanie, że można zaryzykować Edited April 4, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Generalnie jak zwykle - kwestia gustu. Przy czym za długi pas jest wtedy, kiedy końce na siebie na chodzą. W innych przypadkach to raczej kwestia indywidualnego samopoczucia. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Jak już przy rękawie od E-szpej jesteśmy: http://e-szpej.pl/pl/p/Pas-oporzadzeniowy-3x2-oliv/120 Czy on jest dziwnie wyprofilowany czy na zdjęciach jest do góry nogami? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 D-ringi do szelek ma po obu stronach, więc na moje oko on nie ma "góry" i "dołu". Nosisz, jak Ci wygodnie :) Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Siema, Potrzebuję pasoszelek , bo kamizelki nie będę brał, w 70% jest nie potrzebna, snickersów nie będę nosił. Tak więc pasoszelki z Mollem, na ładownice takie żeby się trzymały http://www.taiwangun.com/wielofunkcyjna-ladownica-na-magazynki-do-pistoletu-olive-8fields?from=listing&campaign-id=19 do mp5,uniwersalna jest i do tego Mam 3magi do AK47 z ładownicami, ale oczywiście mp5 do budynku, a ładownice na ak47 będę miał w lesie. Tak więc na trwałości mi za bardzo nie zależy, nie tyram szpeju, raczej na komforcie i wygodzi, wiem, że to odradzany chinol, ale co myślicie, nie będzie obciskał lub będzie zbyt twardy? http://www.taiwangun.com/patrolowy-pas-taktyczny-z-szelkami-olive-8fields?from=listing&campaign-id=19 A czy czasem na 3magi do ak w tym jeden zawsze w replice, czasem nie wystarczą kieszenie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 2 magazynki sklej ze sobą taśmą, a trzeci do kieszeni lub ładownicy zaczepionej o zwykły pasek od spodni. Odnośnie tego chinola, to co prawda znajomy go chwalił, ale chyba z żadnych innych pasoszelek nie korzystał. Jeśli będziesz nosić tylko te magi, to raczej nie warto na razie nic kupować. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 (edited) 3 magi to bez sklejania można upchnąć w kieszeniach munduru BW. Edytuj: Chodzi mi o magi do AK, ale one są dość duże więc te do MP5 czy M4 też powinny się zmieścić. Edited April 8, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Ja używam chinskich pasoszelek i nie narzekam, Doładowane do granic mozliwości 2x cargo, nóż, manierka, ładownica na magazynki, torba zrzutowa , nic nie lata regulacja w miare spoko, jak chcesz coś tanio do "nie tyrania" to bierz. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 To już chyba lepiej kupić pasoszelki BW. Za troche ponad 1zł więcej na Armyworld można dorwać pas, szelki, pokrowiec na chlebak (może pełnić rolę zrzutówki, cargo, a póki się nie kupi ładownic również ładownicy) i 4 ładownice na G3 (czyli ładownice na pierdółki - batonik, kompas, czerwona szmata itp.). Sprzęt na molle można pod niego podpiąć za pomocą trytytek - będzie miał lekkie luzy, ale nie przeszkadzają one w użytkowaniu. Sposób może i troche lamerski, ale z pewnością wytrzyma tyranie. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Ok, dzięki, narazie będę w kieszeni nosił. Mam te krótkie od AK magi więc raczej nie będzie za ciężko, no chyba, że mogą wypaść, no bo jak bym miał zapiętą kieszeń to bym szybko nie wyciągnął. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Mam do was pytanie. Jak nosicie swoje paso-szelki? Pas na biodrach czy wyżej, na brzuchu? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Na biodrach. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Biodra. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Brzuch. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts