drozdek96 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 górna połowa dupy? serio :D Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Raczej na biodrach. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Wysoko zapięty. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Gdzieś mi mówiono że prawidłowo zapięty pas powinno się nosić tak aby górna kość miednicy znajdowała się w połowie pasa. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Gdzieś mi mówiono, że nosi się tak żeby było wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Kolec biodrowy? A co do pytania to ja też noszę na biodrach, bo jakbym nosił w talii to sięganie do ładownic byłoby niewygodne. Bym musiał sięgać pod pachę Quote Link to post Share on other sites
Rafcio66 Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Chcę sobię kupić pasoszelki na miwo Praszka i mam dylemat, bo ładownice od kałacha zajmują w pionie 3(albo 4) paski, a pt-3 jest podobno strasznie niewygodne. Czy na pt-2 te ładownice nie będą się majtały? Bo jednak jak bandoliera będzie mi się przesuwała podczas biegania to nie będzie to zbyt komfortowe. Tutaj jest opis pasoszelek. Gość ma pt-3 i się nie skarży, a ładownic ma od groma. Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 (edited) Bo pewnie poza PT-3 innego pasa nie używał :icon_smile:. Ja od siebie polecam rękaw, (sam używam podkładu TCP z Miwo Praszki) z taśmami molle i pod to jakikolwiek pas. Jak odpowiednio mocno wyregulujesz to nic nie będzie latało, ani przesuwało na boki. Co do ładownic, wystarczy że złapiesz na dwóch komórkach molle i już będzie pewnie siedziało. Edited May 13, 2015 by Bardosos Quote Link to post Share on other sites
Rafcio66 Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Dzięki. Jednak po przeczytaniu większości tego tematu zdecyduję się na TCP. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Ja mam pytanie z innej beczki. Która firma szyjąca w PenCott Green Zone ma w ofercie jakieś sensowne szelki do pasa? Miwo z tego co widzę takowego nie posiadają, a chętnie bym wrócił do ich szelek. Znalazłem narazie MilTur oraz SpecOps. O ile o pierwszych nie wiem nic, opinii nie znalazłem, drugie są wycinanką laserową i mam wątpliwości jak z komfortem użytkowania przy tak cieniutkich szelkach. Niby mają jakieś tam comfort pady, ale... No właśnie, czy to wystarczy przy średnio/mocno obciążonym pasie? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Znalazłem narazie MilTur oraz SpecOps. O ile o pierwszych nie wiem nic, opinii nie znalazłem, Miltur jest dość znany na lokalnym (bydgosko/toruńskim) rynku. Towar jest bardzo przyzwoicie uszyty i (w sumie) wart pieniędzy. Mogę polecić. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 PSTG ostatnio sie chwalił cordurą w greenzonie. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 8, 2015 Report Share Posted July 8, 2015 W sumie to zapomniałem w ogóle o PSTG, myślałem, że już nie funkcjonują. Dzięki za przypomnienie. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Strony nie mają, ale na fejsie dalej są i odpisują na maile i wiadomości Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Zgadza się. Nawet się zdziwiłem, bo odpowiedzi dostawałem w ten sam dzień, w którym wysyłałem zapytania. Dawniej kontakt z klientem był chyba nieco gorszy z tego co kojarzę :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Liczy się szybkość otrzymania towaru, a nie kontakt ;) Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Czas przewidywany x3 dalej obowiązuje :D? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Ja otrzymałem kamizelkę od PSTG po miesiącu. A podejrzewam, że jakbym go w międzyczasie nie molestował mailami, to i dłużej by było. Ale trzeba przyznać, że szpej robi porządny. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Witam, Mam dwa pytanka: -Czy pasoszelki BW z pasem o długości 100cm, da się wyregulować na osobę o obwodzie około 93cm? -Podpięcie szelek BW do podkładu TCP z Miwo ma prawo bytu dopóki nie dorobie się jakichś nowoczesnych szelek, czy to poroniony pomysł? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Szelki BW są do dupy, odradzam babranie się z nimi. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 A ja powiem, że jak ktoś nie ma kasy na lepszy sprzęt to szelki BW są spoko. Nie są ideałem, ale dają radę. Oczywiście jest to rozwiązanie raczej tymczasowe niż sprzęt na dłużej, ale można w tym skutecznie walczyć. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Tymczasowo to już lepiej sobie zmotać szelki niskoprofilowe z kawała taśmy, przynajmniej mogą się przydać w przyszłości, np. po dołożeniu chesta, plecaka, itp. Tak samo jak w szelkach BW nic się do nich nie doczepi, ale przynajmniej nie będą zawadzać. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Ja do szelek chciałem doczepić klamerki na shockcordzie, na których będzie się trzymać podrobka wielbłąda Miwo, a w przyszłości zmienić na ST-3. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś nosił JPC założona na szelki typu st-2/3 czy jacko (oczywiście puste, trzymające tylko pas)? Jest milusio i w ogóle czy jak w olv, cirasie i dusicielkach naraz? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Do PC lepiej zainwestować w warbelt/rękaw. Nosić można, tylko wtedy trzeba używać płaskich szelek w stylu szelek ucieczkowych. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 14, 2015 Report Share Posted August 14, 2015 Pytałem czy ktoś nosił z szelkami typu st-2/3 albo Jacko, nie o ucieczkowe. Mają trzymać TCP z ładownicami, a sama JPC ma być dodatkiem do CQB, DA itp i przenosić płyty, 3 magi do głównej, 6 granatów zaczepnych i inne duperele typu kajdanki itd. Ma móc być założona bez zmian w pierwszej linii Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts