Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperski Hydepark

Recommended Posts

U mnie problemem nie było podkręcanie, ale kołnierz, który nie trzymał szczelności. Kupiłem wczoraj w specu gumkę Ultimate, RH70, zobaczymy co pokaże w połączeniu z promykiem 455. A co do komory, to wydaje mi się że ta a'la VSR która była montowana w M40 Karta jest jednak trochę inna... Nie ma w niej wycięcia na tą wypustkę, tzn. jest takie coś ale po drugiej stronie trochę dalej, dlatego standardowe gumki VSR nie podejdą, aegowa gumka i lufa to była jedyna opcja.

A obecnie zrobiłem taki patent, że obciąłem kołnierz, z gumki została tylko wypustka do HU, a zamiast niego dałem oring 8 mm, który jest przytrzymywany dosyć twardą koszulką termokurczliwą. Szczelność idealna, zatykając lufę powietrze ucieka zaworem bezpieczeństwa w elektrozaworze :). Tylko że coś niedokładnie zrobiłem, i co któraś kulka się zacinała, a dodatkowo skończyło mi się CO2 i nie mam gdzie w Poznaniu napełnić, bo farbiarze nie zdążyli po zimie jeszcze butli kupić :P.

Edited by Sushi.50
  • Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wydaje mnie się, że tak ale oba określenia są już chyba równoprawne.

Często, denerwuje mnie używanie prostej, by nie powiedzieć prostackiej wklejki z angielskiego, jak np: bipod zamiast dwójnóg czy barrel zamiast lufa. Już "selektor" jest powiedzmy dopuszczalny, ponieważ to słowo funkcjonuje w naszym języku choć "przełącznik" brzmi lepiej.

Jak dla mnie nazwa "hamulec wylotowy" jest trochę nieszczęśliwa, bo intuicyjnie przenosisz jej zastosowanie na coś co wylatuje i miałoby być hamowane, podczas gdy zadaniem tego ustrojstwa jest zmniejszenie ( kompensacja ) odrzutu działa/działka/duużej giwery.

To jak, może być, mój Ty drogi.. "kurduplu"? :wink:

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert

Parkie, o to mi chodzi, że to zabawna pomyłka. Rany :D

Widzieliśmy.

W pierwszym zestawie już na oko widać, że prowadnica jest za cienka dla tej sprężyny.

W pozostałych tak samo poza tym prowadnice są prosto z tokarki chyba, nie przeszlifowane papierkiem ściernym nawet. Tak wyglądają.

Tłok do VSR fajny, ten ostatni ale końcówka przystosowana w nim jest do stockowego mechanizmu spustowego.