Sushi.50 Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 (edited) U mnie problemem nie było podkręcanie, ale kołnierz, który nie trzymał szczelności. Kupiłem wczoraj w specu gumkę Ultimate, RH70, zobaczymy co pokaże w połączeniu z promykiem 455. A co do komory, to wydaje mi się że ta a'la VSR która była montowana w M40 Karta jest jednak trochę inna... Nie ma w niej wycięcia na tą wypustkę, tzn. jest takie coś ale po drugiej stronie trochę dalej, dlatego standardowe gumki VSR nie podejdą, aegowa gumka i lufa to była jedyna opcja. A obecnie zrobiłem taki patent, że obciąłem kołnierz, z gumki została tylko wypustka do HU, a zamiast niego dałem oring 8 mm, który jest przytrzymywany dosyć twardą koszulką termokurczliwą. Szczelność idealna, zatykając lufę powietrze ucieka zaworem bezpieczeństwa w elektrozaworze :). Tylko że coś niedokładnie zrobiłem, i co któraś kulka się zacinała, a dodatkowo skończyło mi się CO2 i nie mam gdzie w Poznaniu napełnić, bo farbiarze nie zdążyli po zimie jeszcze butli kupić :P. Edited April 15, 2011 by Sushi.50 Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Sorry, że spamuje, wypiłem już 3 kawy od 7.00 i mam jakąś nadpobudliwość, w dodatku nie mogę edytować poprzedniego posta. Zostawić Prometheusa 455 mm czy zmienić na inne "cudo" długości 650, np. Gunner? (Marcinek83 testował i wypadła dobrze). Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Zagadaj VIPERa - niedługo będzie strzelał swojego Gunera 640mm. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Albo kup i przetestuj. Więcej opinii większa wiarygodność. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 @Parkiet: kiedyś pytałeś o tłumik płomienie / kompensator odrzutu do DSRa: http://shop.ehobbyasia.com/accessories/flash-hiders/ares-dsr-1-flash-hider-14mm-cw.html Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Hamulec wylotowy, tego słowa pewnie szukałeś? :D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 (edited) Wydaje mnie się, że tak ale oba określenia są już chyba równoprawne. Często, denerwuje mnie używanie prostej, by nie powiedzieć prostackiej wklejki z angielskiego, jak np: bipod zamiast dwójnóg czy barrel zamiast lufa. Już "selektor" jest powiedzmy dopuszczalny, ponieważ to słowo funkcjonuje w naszym języku choć "przełącznik" brzmi lepiej. Jak dla mnie nazwa "hamulec wylotowy" jest trochę nieszczęśliwa, bo intuicyjnie przenosisz jej zastosowanie na coś co wylatuje i miałoby być hamowane, podczas gdy zadaniem tego ustrojstwa jest zmniejszenie ( kompensacja ) odrzutu działa/działka/duużej giwery. To jak, może być, mój Ty drogi.. "kurduplu"? :wink: Pozdrawiam, Lambert Edited April 15, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 @Lobo Ja bym chciał taką rączkę do VSR :D http://shop.ehobbyasia.com/pss10-bolt-handle-for-marui-vsr-10-sniper.html @Dex Czy podklejenie kawałka dętki na tłok w celu wyciszenia może wpłynąć ujemnie na ilość fps ? (lub ujemnie w ogóle na coś?) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Biedaku, się namachasz tą wajhą.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Tragedii nie ma, ale moc M190 jest :cool: W niedzielę wypróbuję ją bardziej, na MAG'u. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Hehe, rączka z kształtu identyczna jak w moim shicie M6 :happy: No ale to jest LL... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Ja Lambert wiem co oznacza "kompensacja" i "kompensator" ale w nazewnictwie broni występuje "kompensator podrzutu" i "hamulec wylotowy" dlatego nie chciałem mieszać tych dwóch rzeczy bo mimo, że działają na tej samej zasadzie- spełniają różne funkcje :D Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted April 15, 2011 Author Report Share Posted April 15, 2011 Czy któremuś z Was zdarzyło się, że pękł Wam antyreversal przy mocnej sprężynie?? Bo mnie pierwszy raz się coś takiego stało :dry: Quote Link to post Share on other sites
kelo Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Pierwsza cześć jaka mi poszła w stocowym spuście. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Antyreversal jest w GB :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Kelo, Parkie, ROZWALILIŚCIE mnie :D Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Sprecyzuj się. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 No, że ze śmiechu prawie z krzesła spadłem :D, dzięki za poprawę humoru! Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Tak czy tak nie wiem o co Ci chodzi, bo zatrzask przeciw powrotny montuje się w gearboxie (GB). Chyba, że w Krakowie nie używacie takiego czegoś i strzelacie do siebie z łuków ;P Quote Link to post Share on other sites
kelo Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Sorry Dexter wdać nie zrozumiałem Parkiego. Myślałem ze alegorycznie przedstawia Triggera. :blush: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Widzieliście to? http://airsoftpro.cz/eshop/index.php?cPath=85_93&osCsid=2dd3e69aae3960aba5921560158e3807 Ceny jak z bajki... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Parkie, o to mi chodzi, że to zabawna pomyłka. Rany :D Widzieliśmy. W pierwszym zestawie już na oko widać, że prowadnica jest za cienka dla tej sprężyny. W pozostałych tak samo poza tym prowadnice są prosto z tokarki chyba, nie przeszlifowane papierkiem ściernym nawet. Tak wyglądają. Tłok do VSR fajny, ten ostatni ale końcówka przystosowana w nim jest do stockowego mechanizmu spustowego. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 A cylinder i tłok do Warriora? Wiesz coś o nich? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Cylindra nie ocenie po zdjęciach a tłok wydaje się zupełnie OK ale nie wiem jakie tam luzy zaprojektowali więc nie wypowiem się czy lepsze to od LL czy gorsze. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Właśnie wyczytałem, że: Weight of the piston is only 30g and inner diameter is 13,3mm so you can use strong springs from our offer Dotyczy zarówno tego warriorowego tłoka, jak i do vsr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts