cosmo Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Ja skończyłem właśnie drugi rok studiów i już ode mnie się wymaga rozdziału, który muszę napisać do 5 września aby zaliczyć ten semestr. Prawdopodobnie obronię się do końca czerwca przyszłego roku. Sytuacja ze mna jest nieco inna bo ja jestem mocno wciągnięty w moją pracę:P Po prostu mnie to ciekawi. Więc czytam i piszę itd. Pisze pracę o medycynie ludowej i ziołolecznictwie. Quote Link to post Share on other sites
Andej Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 ZNACHOR!!!! Czosnek :zastanawia: woda święcona czy osikowy kołek :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Odbiję trochę od tematu i spytam z ciekawości, dlaczego kulki o cięższej wadze ( 0,36, 0,40 ,0,43) nie są białe tylko zielone/brązowe/czarne ? :) Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 myślę że dlatego iż są przystosowane do tego żeby przeciwnik ich nie widział jak se snajper nie trafi XD a tak w sumie to strzelałem bo nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Bo pewnie producent myśli, że jest tak jak napisał kubaw95. Niestety wcale tak nie jest, bo nam są białe potrzebne, a ich nie ma :bialaflaga: . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Ja wiem! Brązowe- dla lansu. Zielone i czarne- żeby nie dało się HU wyregulować. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Ja wiem! Brązowe- dla lansu. Zielone i czarne- żeby nie dało się HU wyregulować. Otóż to :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Przynajmniej jak się w pokoju wysypią na podłogę to wiadomo które to które ;P Jak się białe wysypią to już nie rozpoznam ;P (tak, u mnie w pokoju kulki walają się dosłownie wszędzie) Więcej zalet nie znalazłem. PS. Dzisiaj do mnie dotarły aluminiowe MadBulle 0,3g, jutro będę robił testy na różnych dystansach porównując je do 0,28 G&G i 0,36 MadBulla. Dzisiaj postrzelałem na polu od tak w przestrzeń i bardzo dobrze je widać. Gołym okiem już widać, że nie są idealnie gładkie i kuliste. Sprawdzę też mit mówiący, że trafienie z aluminiowych kulek boli bardziej i wyrządza większe szkody niż te zrobione z tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Nie ma tematu o Tanace L96 więc zapytam tutaj. Z tego co widzę na zdjęciach to jest tam szyna 11mm. Pytanie brzmi: jakiego montażu użyć żeby luneta była jak najniżej ale żeby rączka przeładowania o nią nie zahaczała? Posiadam lunetę Bushnell i na niskim montażu w M24 musiałem przyszlifować rączkę przeładowania czego nie chciałbym robić w Tanace. pozdrawiam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 (edited) Przełóż montaż śrubkami w drugą stronę. Edited July 1, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 I co to niby da bo ne kumam? Musisz po prostu dobrać odpowiedni montaż, ot całą filozofia. BEz przymiarek i tak nic nie zdziałasz. Rozważ opcję wysokiego montażu plus poduszka policzkowa. Quote Link to post Share on other sites
badger Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 W Warriorze (który też jest repliką AI) wysoki montaż jest trochu za wysoki jak dla mnie, i to mimo podniesienia tej baki. IMO niski powinien dać radę... tylko jak się nie uda to wąty nie do mnie, tak jak dexter pisze trza przymierzyć bo inaczej to jest jak kupowanie butów przez net. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Jakiej TABAKI?! To jest poduszka policzkowa rusofilu.. :dry: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Nie wiem o ssso chozzi ale BAKA funkcjonuje już w naszym języku od dość dawna. Osobiście jestem zwolennikiem niskich montaży ponieważ mam zwyczaj bardziej przytulać się do kolby niz większość moich znajomych. Zarówno w pionie oko mam nisko nad osią lufy jak i w płaszczyżnie przód-tył (celownik mam wysunięty stosunkowo daleko w stronę wylotu lufy). Niski montaz przeszkadza w pzrełądowaniu guna ALE mozna założyć wysoki plus poduszka policzkowa która w warriorze jest regulowana ;] Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Tej, a Ty spać nie możesz, orzeszku..? :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) A w Mosinie jest inna strefa czasowa, czy jak ? :cool: Edited July 2, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Kuba wciąga tabakę razem z Korczem :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Lambert- miałem nocny maratonik filmowy u kumpla. W przerwach wstępowałem na forum :D Quote Link to post Share on other sites
badger Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Moris ekwadoris, nie masz snajpy- sio z podforum :hahaha: Mnie nazywać rusofilem? Ło żesz ty, będziesz co chciał :wink: No ale w warriorze nie da się tej poduszki policzkowej podnieść na tyle wysoko żeby mi dokładnie pasowało z wysokim montażem, wydaje mi się że luneta na niski montażu nie powinna specjalnie przeszkadzać w przeładowaniu a będzie wygodniej. Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 A może przymierzam się do zakupu? ;> Tego nie wiesz :P Quote Link to post Share on other sites
badger Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 "...i nie mówcie że synka nie macie, bo w każdej chwili mieć możecie!" Quote Link to post Share on other sites
perils Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Tak jestem ciekaw jeżeli chodzi o repliki typu: karabiny wyborowe.Mianowicie to nie będzie pytanie czy 700zl to snajperka itp. Chodzi mi o prędkość takiego karabinu.Ile fps musi mieć replika by być replika karabinu snajperskiego?Oczywiście wymiana części na najlepsze bo nie chodzi mi o stockowe prędkości początkowe. A wiec: 1.Ile fps po wymianie czesci na markowe i najlepsze musi miec replika , ba ... nawet powinna by mieć znaczną przewagę nad elektrykiem? 2.I na jakiej NAJSŁABSZEJ sprężynie można wyciągnąć największą prędkość ? Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Tak jestem ciekaw jeżeli chodzi o repliki typu: karabiny wyborowe.Mianowicie to nie będzie pytanie czy 700zl to snajperka itp. Chodzi mi o prędkość takiego karabinu.Ile fps musi mieć replika by być replika karabinu snajperskiego?Oczywiście wymiana części na najlepsze bo nie chodzi mi o stockowe prędkości początkowe. A wiec: 1.Ile fps po wymianie czesci na markowe i najlepsze musi miec replika , ba ... nawet powinna by mieć znaczną przewagę nad elektrykiem? 2.I na jakiej NAJSŁABSZEJ sprężynie można wyciągnąć największą prędkość ? Ad1. Pierdylion Ad2. 430 Na Yokohamaprzetanpic Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 (edited) Ogólnie mało sensowne pytanie. Bo da się, bez większych problemów, zmontować karabin co będzie mieć z 310 fps i nieść kulkę na 70m. Zmontowałem kiedyś takie cacko. Najwięcej fps ze słabego springa można uzyskać tylko dzięki prawidłowemu uszczelnieniu. Innej metody nie ma. Edited July 3, 2011 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Ogólnie mało sensowne pytanie. Bo da się, bez większych problemów, zmontować karabin co będzie mieć z 310 fps i nieść kulkę na 70m. Zmontowałem kiedyś takie cacko. Najwięcej fps ze słabego springa można uzyskać tylko dzięki prawidłowemu uszczelnieniu. Innej metody nie ma. Co to za replikę zbudowałeś z takimi osiągami? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts