Kazana Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Pytanie tylko po co? Czarna systemka to dobra guma. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Pytanie tylko po co? Czarna systemka to dobra guma. Jak nie jest poprawnie założona - w sensie zdeformowana, spuchnięta czy naciągnięta, to szału pewnie nie ma. Skoro "może", to niech sobie wypróbuje fioletowego promyka, zielona g&g czy czarnego konia - niebieskiego madbulla. Używam wszystkich trzech przy luśni 600+ na co2 i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 @Kazana: Wiem, wiem, że dobra. Używam jej w prawie każdej replice od ponad 7 lat. @Mendi: O! Właśnie czaję się na tego fioletowego promyka. Dzięki za typy. Ten Twój czarny koń też mnie nęci żeby spróbować. Pozdrawiam, Korczu. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Korczu, to się pośpiesz bo stopniowo wychodzą, w Azteko jeszcze są... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Buahahahha Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Mendi, to chyba dla ekshibicjonistów z nienaganną sylwetką :icon_wink: Ci bardziej wstydliwi i z BMI powyżej 25 raczej wybiorą Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Genialna ochrona przed ultrafioletem. Na warunki polskie przeciw komarom polecam superstrój op-1. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Genialna ochrona przed ultrafioletem. Na warunki polskie przeciw komarom polecam superstrój op-1. Taa 2 w 1, ochrona i sauna jednocześnie. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 30, 2015 Report Share Posted June 30, 2015 Gumka Systemy jest najlepsza. Wymieniłem moje fioletowe LL już dawno. Oczywiście nie są złe ale Systema lepsza. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 (edited) Lambert, masz stare zapasy tych systemek czy wiesz gdzie można kupić stare mięsiste z wąskim kołnierzem? Fakt że te stare cieżko było czasem wsadzić ze względu na ich grubość ale o teflonfix'ie przy nich nie było mowy. Od czasu wprowadzenia Energy podchodziłem do nich 3 razy i z przykrością stwierdzałem że je odchudzili i już tak fajnie się nie uszczelniały w komorach a i sam kołnierz trzymał jak niećwiczone mięśnie kegla... Edited July 1, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 Jeszcze dwie mam.. ale nie dam! :P Energy jest luźniejsza, fakt. Ale nie wpadłem na to, że mi będzi gwizdać bokami.. Sprawdzę. A to było na PDI, kur..! Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 Taaaa. Mina Lamberta jak przy nim ucinałem kołnierz nowiutkiej gumce systemy niezapomniana :D Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted July 1, 2015 Report Share Posted July 1, 2015 Problem w tym że potrafiło gwizdać i lufą i kołnierzem a przy mocniejszej sprężynie w magu kołnierz nie trzymał kulki przed dopchnięciem jej przez dyszę i leciały po 2 lub 3 kulki z lufy przy pojedynczym strzale. Black jaką masz replikę/komorę że masz w niej oring uszczelniający dyszę? Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Mb08 i pdi. Quote Link to post Share on other sites
ShayBuS Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 Panowie mała sonda - biegacie wszyscy w ghillie? Bo jest pewien gościu z Austrii, który nagrywa filmiki "scope cam" ze swoich strzelanek. Gościu w sumie lata w koszulce i spodniach z munduru, do tego pasoszelki (więc w sumie tak jak ja :D). I zastanawia mnie czy więcej jest tu takich osób które wyznają "dynamicznego" snajpera czy raczej wolicie leżeć w ghillie? :) Quote Link to post Share on other sites
Dassault Posted July 14, 2015 Report Share Posted July 14, 2015 (edited) Panowie mała sonda - biegacie wszyscy w ghillie? Bo jest pewien gościu z Austrii, który nagrywa filmiki "scope cam" ze swoich strzelanek. Gościu w sumie lata w koszulce i spodniach z munduru, do tego pasoszelki (więc w sumie tak jak ja :D). I zastanawia mnie czy więcej jest tu takich osób które wyznają "dynamicznego" snajpera czy raczej wolicie leżeć w ghillie? :) bo on robi reko Brevika Edited July 14, 2015 by Dassault Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 (edited) Ja ghillie zakładam rzadko. Bardzo rzadko. W zasadzie.. nigdy. Pozdrawiam, Lambert Edited July 15, 2015 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Ja ghillie zakładam często, ale mam MEGA przewiewne i SUPRE lekkie. Można to zakładać na same majtki ... lub nawet bez... :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Ja ghillie zakładam często, ale mam MEGA przewiewne i SUPRE lekkie. Można to zakładać na same majtki ... lub nawet bez... :icon_smile: Heh, kto co lubi, tylko uważaj na kleszcze i komary... Chociaż fajny ten twój dres maskujący. Ja tam obecnie kombinuje viperhoody z tej samej siatki camosystem, tyle że wzmocnionej od spodu sznurkową siatką - taką wygrałem na MA http://siatkimaskujace.pl/product-pol-54-Killer-Kamo-1-8x3m-KK09.html. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Tak - wzmocnić trzeba. Ja swe ghillie ciągle naprawiam. Choć to proste: 20 cm juty i wiąże ze sobą rozerwane części. Co do komarów i kleszczy tak sobie żartuję: Yarek lubi naturę, a natura - Yarka :) Przed kupnem ostatniego środka zawsze przynosiłem do domu 3-4 kleszcze - uwielbiają mnie. Przy okazji polecam na kleszcze: http://www.mugga.com.pl/14,BIO-insektal-owadobojczy-na-kleszcze-meszki-muchy-pasozyty-itp-naturalna-ochrona-BIO-dla-ludzi-i-zwierzat No a na komary - tradycyjnie: http://www.mugga.com.pl/4,NA-KOMARY-NA-KLESZCZE-NA-MESZKI-ORYGINALNA-MUGGA-DEET-ROLL-ON-w-kulce-20-DEET-MUGA Choć jak pokazuje praktyka, w miejscach mega-zakomarzenia - nic nie pomaga... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Od 2 lat używam obu tych środków, a na brosy, offy i inne wynalazki nawet nie patrzę. Do tej pory, po setkach godzin spędzonych w lasach, krzakach i nad wodą, złapałem w życiu 1 kleszcza - przy ścinaniu żywopłotu u teściów. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Kleszcze nie piją byle czego.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Telefonów też nie odbierają... Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Tia.. :) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Mendi przyznaj, że się nie popsikałeś wtedy :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts