facek20 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Witam. Mam zamiar kupić celownik kolimatorowy (holograficzny) tak gdzieś w cenie około 250zł ale wszędzie w tej cenie celowniki są tylko regulowane w poziomie więc jak przy takim celowniku poradzić sobie z regulacją w pionie?? Więc jaki celownik polecacie najbardziej :bialaflaga: :bialaflaga: Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 (edited) Jak się dowiesz czym się różni celownik kolimatorowy od holograficznego to pogadamy... :bialaflaga: Edited March 19, 2011 by Arafat (KSK) Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 no ale tu chodzi o to że jak jest naprzykład celownik Holo 552 to wygląda i niby działa jak holograficzny ale jednak sklep nazywa go celownikiem kolimatorowym np. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_176&products_id=6355&name=Pro-Arms_-_Celownik_kolimatorowy_E551_Dark_Steel_-_Ver._2 I co ty na to Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 niby działa jak holograficzny Może przeczytaj ze zrozumieniem opis na specu? Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 Jeju ale sklep go nazwał w tytule kolimator i jest w dziale kolimatorów to co ja na to poradze ale wiecie o jaki celownik mi chodzi. Więc jaki mi doradzicie i jak z tą regulacją w pionie sprawa sie ma :blink: Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Celownik holograficzny kosztuje jakieś 1500-2500-3500zł. To tak w gwoli podpowiedzi do zadania które dostałeś Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 (edited) Krótko mówiąc: szukasz repliki celownika holograficznego EOTech, będącej kolimatorem. Odnośnie regulacji się niestety nie wypowiem, gdyż nie mam na ten temat zielonego pojęcia :dry: Edited March 19, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Jeju ale sklep go nazwał w tytule kolimator i jest w dziale kolimatorów Bo to JEST kolimator ale wyglądający tylko jak holo. Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 No wiem wiem, ale wracając do mego pytania to ktos podpowie mi coś Link to post Share on other sites
arend Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Witam. Mam zamiar kupić celownik kolimatorowy (holograficzny) tak gdzieś w cenie około 250zł ale wszędzie w tej cenie celowniki są tylko regulowane w poziomie więc jak przy takim celowniku poradzić sobie z regulacją w pionie?? Nie trzeba ich regulować w pionie jeżeli potrafi się korzystać z siatki kolimatora. Ewentualnie jeżeli koniecznie potrzeba ci regulować w pionie musisz się zdecydować na droższy model Więc jaki celownik polecacie najbardziej :bialaflaga: :bialaflaga: Standardowy. Czyli muszkę i szczerbinkę. Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 Człowieku ja sie pytam jaki z celowników holograficznych bo obecnie mam taki http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/replika_kolimatora_aimpoint_z_wysokim_skosnym_montazem_acm-426.html ale chce mieć holograficzny. Tacy złośliwi musicie być Link to post Share on other sites
Bacao Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Zobacz ten: http://cgi.ebay.pl/Eotech-genuine-511-holographic-sight-eo-tech-not-NV-hws-/140522099414?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&hash=item20b7c512d6#ht_1160wt_1139 Jak na holograficzny to całkiem tanio. A czepiamy się, bo nie potrafisz poprawnie formułować pytań i czytać ze zrozumieniem. Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Dołączam się do postu. Jak oceniacie zabawę z kolimatorem ? Polecacie ? Na razie dopieszczam replikę ale nie ukrywam że zastanawiałem się nad kolimatorem. Czy to prawda ze do 500zł to są tylko repliki ? Jakiego jesteście zdania(odnośnie replik) ? Czy myślicie że szkoda kasy ? Ja bym mógł przeznaczyć max 500zł (ale bez kolimatora daję sobie radę). proszę o podpowiedź Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Człowieku ja sie pytam jaki z celowników holograficznych bo obecnie mam taki http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/replika_kolimatora_aimpoint_z_wysokim_skosnym_montazem_acm-426.html ale chce mieć holograficzny. Tacy złośliwi musicie być Jesteś ignorantem który nie potrafi przeczytać prostego tekstu, ma pretensje do wszystkich o wszystko i wręcz żąda pomocy w zamian nie oferując nawet drobnej wdzięczności... Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 Mnie by jednak było szkoda dać 500zł za celownik jak replike mam za 1000zł Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Fajny temat. Kolego zrozum - jeżeli chcesz celownik holograficzny to niestety, ale musisz wyłożyć co najmniej 1500 zł. :wink: Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 No ale mnie wystarczy replika holograficznego bo kolega ma taki i świetny jest. Tą kropke w okręgu ma tylko teraz jaki najbardziej sie opłaca i fajnie by było jagby był jeszcze na baterie AA Link to post Share on other sites
yroli Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 O a teraz mówisz replikę celownika holograficznego. Jak się nie możesz zdecydować to kup sobie lunetę do wiatrówka za 30 zł i będziesz super snajper :bialaflaga: Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Odpowiem jak przeczytam zdanie napisane po polsku. Innym też radzę takie podejście, bo kolega niczego się nie nauczy. PS Wiem, że podejście iście REMOVowe, ale niestety czasami tak trzeba... Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Celownik holograficzny kosztuje od 1500zł w górę. Jeśli chcesz kupić dobrą replikę EO552 z pełną regulacją, to polecam Ci firmę G&P sam używam i jestem zadowolony. Jednak kosztuje od ponad 400zł. Na alledrogo, możesz znaleźć inne repliki EO552, właśnie tak do 250zł, lecz są one gorszej jakości i nie wiem czy mają regulacją. Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 prawdziwy HOLO to około 600$ + jeszcze opłaty, wysyłka. z opini było ze G&P potrafia nawalic kolimatory KA wygladają przyzwoicie. Jesli nie musi to byc replika eota to dobry może byc np king arms http://www.casg.pl/product-pol-891-Kolimator-otwarty-z-wyborem-znaku.html sam zamierzam go sobie sprawic Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 Ale naprzykład takie http://allegro.pl/kolimator-eotech-552-flip-up-szybki-montaz-grati-i1517724163.html Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 facek20 - jak nie będziesz nim rzucał, a ni nic to powinien być dobry. Pozdro :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
arend Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Facek a czego ty wymagasz od Chińskiej repliki optyki. Biorąc pod uwagę kontrolę techniczną produktu to jeden może być ekstra a następny będzie padliną. Do tego koszmarna wręcz jakość optyki (strasznie ciemna i powodująca wewnętrzne odbicia światła). Ale jeżeli ma być na replice tylko dla samego wyglądu to nic lepszego nie znajdziesz. Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Ja miałem na kalachu inne tanie chinskie koli, Nawet fajnie całośc wygladała, ale ni jak sie ono mialo do muszki i szczerbinki która Ci nie paruje... Link to post Share on other sites
Recommended Posts