MarekMac Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 A to czasem nie jest rebrand M56 od DE? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 (edited) Piszę tutaj żeby nie zakładać nowego tematu. Mam chrapkę na sprężynowego Remingtona 870 do gier CQB. Bardzo bym chciał żeby bydlę było na shellsy (bo irytuje mnie wystający z korpusu magazynek) i żeby się go dało odpimpować na taktycznie. Czy w ogóle trafia się taka replika? Jestem tak zdesperowany, że miałem już brać taktycznego remingtona od A&K i zamówić do niego krótkie magazynki G&P, ale zanim to zrobię to wolę się upewnić, że nie ma tego, czego szukam i że jestem na to A&K skazany :icon_wink:. Gazówki nie wchodzą w grę. Edited March 31, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Jesteś skazany na A&K, z tym, że ja na Twoim miejscu brałbym G&P. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 http://www.airsoft-entrepot.fr/cyma-cm350lm.html a jednak może nie do końca :D. Cyma skopiowała Marui i dołożyła metalowe korpusy :D. G&P fajny, ale da się sprężynę słabszą włożyć? Mnie jest potrzebna pompa do cqb ;). Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 2, 2015 Author Report Share Posted April 2, 2015 Gunfire chyba właśnie wprowadził te pompki to oferty - niestety wygląda na to, że na razie wyłącznie wersje z korpusem z tworzywa... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 G&P fajny, ale da się sprężynę słabszą włożyć? Mnie jest potrzebna pompa do cqb :icon_wink:. Były takie, pytanie tylko czy da się je jeszcze kupić: http://www.dentrinit...870&pg=4&rpp=10 Quote Link to post Share on other sites
Konto12probne Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Witam, z góry przepraszam jeżeli pomyliłem temat. Szukałem dużo na internecie i nie mogłem znaleźć . Poszukuje pistoletu/karabinu półautomatycznego nie wymagającego zasilania. Chodzi mi tu o takie ,,zabawki,, dla dzieci w których kulki są chyba zawsze wsypywane i po każdym naciśnięciu spustu replika(prawdopodobnie w jakiś sposób przez naciśniecie spustu jest ,,wypychana,, kulka leżąca na dole),oddaje jeden strzał (nie wiadomo gdzie i na 5 metrów). Widziałem to kiedyś w replice skorpiona i jakieś pistoletu. Proszę o odpowiedz i ewentualny link o takiej broni bądź konstrukcji działania. Quote Link to post Share on other sites
Romothon Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 (edited) Wiem, że dużo zależy od umiejętności itd. ale chciałbym wiedzieć czy na dłuższą metę pompka daje radę. Mówię tu o niej jako replice głównej. Zaraz będę musiał kupić swoją replikę, a nie powiem, shotguny strasznie mi się podobają. Napęd całoroczny, żre mało kulek no i ten klimat :icon_biggrin:. Chciałbym od razu kupić jakąś droższą replikę najlepiej metalową, ale boję się, że zwyczajnie nie dam rady przy elektrykach no a nie chciałbym wyrzucić kasy w błoto. Pewnie i tak usłyszę, że lepiej elektryka, ale bardzo się napaliłem na pompki. No i ewentualnie dopełnić zestaw cymoglockiem bądź czymś podobnym. Edited March 10, 2016 by Romothon Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 Lepiej elektryka. Po zakupie LiPo też masz napęd całoroczny, a osiągi (głównie szybkostrzelność, ale też i pojemność magazynka) i możliwości tuningu lepsze. Czy pompka na dłuższą metę da rade? Da i nie da. Trzeba wypracować sobie odpowiedni sposób gry oraz uświadomić, że pojedynki z elektrykami będą polegały na oddaniu kilku strzałów (trzech - po pierwszym przeciwnik wie, że strzelasz, po drugim wie z jakiego kierunku, a po trzecim już albo Ciebie zlokalizował albo jest bliski dostrzeżenia) i ucieczce, a i wtedy nie jest łatwo, bo elektryk gdy tylko Ciebie zlokalizuje wyśle w Twoją stronę grad kulek. Zanim przeciwnik Ciebie dostrzeże jesteś dla niego dużym zagrożeniem, ale jak tylko ustali Twoją pozycje to już szanse znacząco maleją. Cymoglock jako wsparcie pompki to średni pomysł - mały zasięg, mała pojemność magazynka. Radziłbym kupić dobrego elektryka i do tego pompkę jako broń zapasowa (awaryjna - używana gdy główna się zepsuje) i główną, gdy będziesz miała akurat humor na pompowanie. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 [...] shotguny strasznie mi się podobają. Napęd całoroczny, żre mało kulek no i ten klimat :icon_biggrin:.[...] ale boję się, że zwyczajnie nie dam rady przy elektrykach [...] ale bardzo się napaliłem na pompki. [...] Rozwiązanie - poszukać ludzi którzy mieliby ochotę na takie klimatyczne i bądź co bądź - kameralne strzelanki ;) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 (edited) Możesz spróbować organizować własne gry na same strzelby i ewentualnie pistolety, żeby przyszło więcej chętnych. Jeśli znajdzie się garstka ludzi, zawsze można nakłaniać znajomych nieobeznanych z ersoftem. Nie jest to duży wydatek, jeśli pozostanie się przy niezbędnych rzeczach i dobrze się sprzeda bakcyla :D Edited April 1, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
szyk Posted August 8, 2016 Report Share Posted August 8, 2016 Mam małe pytanie: Czy ktoś miał może styczność z tym cudem (CM.703) http://azteko.pl/cyma-replika-karabinu-wyborowego-cm703-p-12283.html ? Trzyma to jakiś standard czy jest to jakaś wybitnie niestandardowa konstrukcja z którą się nic nie zrobi? Quote Link to post Share on other sites
Kloszard013 Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Szyk to jest w standard od TM, Tak mi sie wydaje, tak gdzies wyczytałem na forum. Najlepiej zakupić i sprawdzic. Lecz podpowiem Ci ze lepiej wziąć coś sprawdzonego, jako iż w snajperstwo bawie sie juz długo, i przerobiłem wiele replik, wole wziąć sprawdzonego Wella mimo ze "słaby" niż wymysł. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 (edited) Hej, mam taki problem w mojej pompce, jest to Franchi Tactical Shotgun od ASG-DK, mianowicie kiedy pociągne rączkę przeładowania do siebie i popchnę ją do przodu celem przeładowania, replika strzela sama w momencie kiedy rączka dociera do końca. Daje mi to premię do szybkostrzelnośći ale powoduje że często biegam z szotgunem naciągniętym w połowie. Wiecie jak to naprawić? Edited August 10, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Sprawdź czy nie zablokował Ci się spust, może wypadła sprężynka. Ta replika ma możliwość strzelania w ten sposób, ale zdecydowanie odradzam- rozpadły mi się tak 3 sztuki :D Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Spust działa normalnie, nawet kiedy jest zabezpieczony replika strzela po dopchnięciu rączki. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Spodziewam się, że w środku bebechy są jak w AGMie lub bardzo podobne - to prosty mechanizm i nie spodziewam się szczególnych udziwnień. Możliwe, że połamał Ci się element, który ma za zadanie blokowanie tłoka (i sprężyny) w położeniu "załadowane" lub wyskoczyła sprężynka, która powinna go pchać ku górze (i dzięki temu blokować tłok). Tu masz mój poradnik nt. AGMa - mam nadzieje, że pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 AGM powiadasz... łuskowy AGM. Przecie to jest system skopiowany z TM :D. https://www.militaria.pl/action_sport_games/strzelba_asg_shotgun_franchi_tactical_15913_p5801.xml Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 A to jest na łuski? Sorry, nie sprawdziłem. Mea culpa. Quote Link to post Share on other sites
Nihilanth Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Używał ktoś SPAS 12 od TM ? Ostatnio mam obsesje na punkcie tej repliki , z wyglądu jest świetna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts