Jager85 Posted August 19, 2017 Report Share Posted August 19, 2017 Tak amadem pisał że należy dorobić taki adapter. Quote Link to post Share on other sites
Jager85 Posted August 26, 2017 Report Share Posted August 26, 2017 Cały czas w temacie bolta,nozzla i dorzucę jeszcze jedno. 1.Jak rzeczywiście spisuje się aluminiowy nozzle ratecha? Leprzy niż stockowy jest npas w nozzle ratech czy są zbliżone do siebie ? Ma ktoś z was panowie i panie? (Szukałem trochę informacji na gasguns ale nie znam na tyle angielskiego żeby podjąć konkretną decyzję na podstawie informacji z tego forum ) 2.Komora hop-up ra tech pod wa. Wiem ze pasujedo hk 416 tylko czy jakoś tej komory i efektywność jest również tak wysoka jak cena?Ktoś posiada?Stockowy hopek jest nie najgorszy ale w przypadku gumek dedykowanych pod elektryki komora sie nie spisuje. Poza tym jego czułość na regulację jest zbyt słaba. Quote Link to post Share on other sites
robaki Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 (edited) Cześć! Potrzebuję kontaktu z osobą, która wspomoże mnie przy modyfikacji komory, gumki i lufy w standardzie VSR (v2016). Mam replikę v2015 i zakupioną nową komorę. Jaka gumka, jak zamontować lufę i jaką? Na necie bardzo niewiele info o tym... Komora nie ma wystającego kołnierza, gumka też z niej nie wystaje, czyli wszystko jest jakby płyciej w stosunku do wchodzącej w to dyszy niż starsza komora. Za to na youtube gość w starej komorze obcina kołnierz i gumka wystaje zamiast niego, a u firmowej VFC nie.. o co chodzi jak to poskładać ??? Pomoc potrzebna. Edited December 11, 2017 by robaki Quote Link to post Share on other sites
Jager85 Posted January 26, 2018 Report Share Posted January 26, 2018 Witam. Orientuje się może ktoś czy magi z m4 inokatsu pasują do hk 416 vfc? Cześć! Potrzebuję kontaktu z osobą, która wspomoże mnie przy modyfikacji komory, gumki i lufy w standardzie VSR (v2016). Mam replikę v2015 i zakupioną nową komorę. Jaka gumka, jak zamontować lufę i jaką? Na necie bardzo niewiele info o tym... Komora nie ma wystającego kołnierza, gumka też z niej nie wystaje, czyli wszystko jest jakby płyciej w stosunku do wchodzącej w to dyszy niż starsza komora. Za to na youtube gość w starej komorze obcina kołnierz i gumka wystaje zamiast niego, a u firmowej VFC nie.. o co chodzi jak to poskładać ??? Pomoc potrzebna. Wysli fotke komory na pw Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 26, 2018 Report Share Posted January 26, 2018 Czy ktoś ma do sprzedania upper do HK416D? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Ile jest miejsca w kolbie z wersji A5? Może ktoś zmierzyć/zrobić zdjęcie? Quote Link to post Share on other sites
korbixm1 Posted May 20, 2018 Report Share Posted May 20, 2018 Cześć, czy na chwilę obecną jest gdzieś do dostania sprężyna buffera o podwyższonej twardości? Wymieniałem buffer na cięższy ale przydałoby się teraz nieco bardziej wykorzystać potencjał tego elementu :) PS. Kupię magi! Quote Link to post Share on other sites
Patryk188 Posted August 21, 2019 Report Share Posted August 21, 2019 Cześć wszystkim! Przymierzam się do zakupu umarex/vfc hk416 gbb i mam pytanie odnośnie wersji 2.5783x. Mogę ją kupić używaną w granicy 1000 zł. Czy jest to już poprawiona wersja v2 czy raczej szukać repliki z innym oznaczeniem? Biorę jeszcze pod uwagę zakup w wgcshop ze względu na możliwość darmowej dostawy do PL. Ostatni post jest z przed roku i nie bardzo wiem czy graty do tych replik jeszcze będą sie pojawiały w sklepach czy już została zakończona produkcja tych replik. Znalazłem kilka zamienników ratecha w wgc ale nigdzie nie mogę znaleźć magów. Jedynie jakieś używki na alledrogo w dość wysokich cenach. Proszę użytkowników owych cudeniek o jakieś informacje i aktualne linki do sklepów, w których się zaopatrujecie w zamienniki/osprzęt, etc. Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
PrajsPL Posted September 6, 2019 Report Share Posted September 6, 2019 O części pisz bezpośrednio do VFC. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 9, 2020 Report Share Posted May 9, 2020 Jakie magi innych firm będą pasowały do Sabera CQB? Quote Link to post Share on other sites
Folksy Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 Czołem! Kupiłem ostatnio replike VFC KAC SR635 GBB (nie mogę znaleźć takiego modelu na stronie vfc w wersji gbb ale jest vr635). Czy magi od hk416 też od vfc będą pasować? (wyglądają bardzo podobnie konstrukcyjnie do VMAGA). Ewentualnie czy w polsce jest osiągalny zakup magazynka do tej repliki czyt. VMAG 30 czy zostaje tylko sporwadzenie tego z DE, lub też z czego ewentualnie można dopasować magazynki bo póki co znalazłem tylko magazynek od hk416 w cenie 330zł Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted May 22, 2020 Report Share Posted May 22, 2020 W 416A5 magi HK416 są wymienne z VMAGiem, więc prawdopodobnie będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
jastonek Posted April 16, 2023 Report Share Posted April 16, 2023 Mam G28 (hk417) i podaje mi po 2 kulki za każdym razem. Czy ktoś może pomóc czemu tak się dzieje? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted April 18, 2023 Report Share Posted April 18, 2023 Możliwe , że będą pęknięte szczęki magazynka , albo uszkodzony ten dynks w dyszy do ładowania kulek . Pooglądaj te części , sprawdź na kilku magazynkach , jeśli magi są ok, a problem występuje dalej, skup się na dyszy... Quote Link to post Share on other sites
mikolajo Posted November 30, 2023 Report Share Posted November 30, 2023 Jak już pojawiło się wspomnienie o hk417 to jak wygląda sprawa z używaniem? Zastanawiam się nad kupnem i chciałbym wiedzieć możliwie dużo przed czasem jak wygląda sytuacja z częściami zamiennymi, osiągami i wgl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts