nobody234 Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Skąd wiem to nie jest istotne. Jako wskazówkę powiem tylko ze dziwnym trafem jedna i druga "marka" "produkuje" czarne 0,30 Przypadek? Naiwny może uwierzy :icon_biggrin: Poza tym sam się przekonaj kup po worku :icon_smile: Nie poczujesz różnicy :icon_smile: Też mam dowody na to, że Rocketsy to rebrand BB Kingów :) Jeden i ten sam "zapach" :D Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Ja dodam że mają taki sam smak Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Mam próbki w zasadzie wszystkich bbkingów dostępnych obecnie. Porównam je do gfc i sprawdzę waszą teorię spiskową, ale lizał ich nie będę... Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Mam próbki w zasadzie wszystkich bbkingów dostępnych obecnie. Porównam je do gfc i sprawdzę waszą teorię spiskową, ale lizał ich nie będę... Sprawdź głównie "zapach" :V Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Pamiętacie jak swego czasu Gunfire pokazywał zdjęcie z fabryki kulek w jaki sposób przeprowadzana jest ścisła kontrola jakości? Tylko zabijcie nie pamiętam jakich kulek (!) bodajże Rocketsy albo Platinki było to zdjęcie przedstawiające kulki na rolkach metalowych które to wadliwe spadały do wiaderka obok a dobre do dużego pojemnika. Otóż dzisiaj znalazłem to zdjęcie i wiadomo jaka fabryka robi albo Platinki albo zwykłe Rocketsy (zwykłe na 99% pewności że to BB King) Link do PRODUCENTA Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Jesteś pewien? To jest typową maszyna do segregacji według średnicy. Nawet cebulę i jabłka tak się sortuje. Pewnie wszyscy producenci kulek takie mają. Musiałbyś pokazać identyczne zdjęcie z rakietami. Może też być tak jak to jest z innymi fabrykami z Chin. Firma X zrobi ci nadruk z twoją marką jeśli złożysz odpowiednio duże zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Jeśli miałbym pokazać identyczne zdjęcie z rakietami to bym je dodał, firma X robi tak dla rakiet by BB King wejdź na ich stronę czy nawet na FB BB King i poszukaj, porównaj będziesz miał punkt odniesienia Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Mam próbki w zasadzie wszystkich bbkingów dostępnych obecnie. Porównam je do gfc i sprawdzę waszą teorię spiskową, ale lizał ich nie będę... I jak wypadły porównania? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 I jak wypadły porównania? Dobrze, ale o tym w dziale o kulkach snajperskich, bo to nie (teoretycznie chociaż) GFC. Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Podasz linka do Twojego porównania BB kingów i Rocketsów? Quote Link to post Share on other sites
alanos1998 Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 Kulki tanie i średniej jakości. Do hi-cap'ów idealne, cięły się w mid'ach i low'ach. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 Ostatnio znajomemu te zwykle rockesty 0.2g spuchły :/. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted October 1, 2016 Report Share Posted October 1, 2016 Słabe kulki. Z nimi chronograf pokazywał 290-320 fps a na pejotach było 332-338. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Czyli kulki, które pokazują więcej fps są lepsze? Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Dużo ciekawszy jest rozstrzał w fps'ach. Albo kulki są koszmarnie wyważone, albo zmieszały się gramatury. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Trzeba by zrobić pomiary na wyzerowanym HU. Pomiędzy różnymi kulkami będzie różnica w gładkości powierzchni i podatności na podkręcanie. Ewentualnie przy pomiarach trzeba by dla danych kulek ustawiać HU na ten sam tor lotu. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 HU był wyzerowany, a kulki było o wadze 0.2 grama. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Według opakowania, prawda? Nie ważyłeś każdej jednej przed strzałem. 30fps to mniej więcej różnica między 0.2, a 0.25-gramową kulką. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Oczywiście że według opakowania, ale kupując kulki oczekuję że waga będzie się zgadzać... Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 I tu się możesz zdziwić, szczególnie przy ciężkich kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Oczywiście że według opakowania, ale kupując kulki oczekuję że waga będzie się zgadzać... Ile Ty masz lat, że nadal w bajki wierzysz? Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted October 31, 2016 Report Share Posted October 31, 2016 Czy ktoś na 100% posiada informację dotyczącą producenta kulek "Rockets" i "Rockets Platinum" ??? Bo przecież GFC tego nie robi i nawet nie ma takiego producenta, jestem ciekaw jaka fabryka zajmuje się produkcją tych kulek. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Czy ktoś na 100% posiada informację dotyczącą producenta kulek "Rockets" i "Rockets Platinum" ??? Bo przecież GFC tego nie robi i nawet nie ma takiego producenta, jestem ciekaw jaka fabryka zajmuje się produkcją tych kulek. Zapewne jedna z nie wielu jakie te kulki produkują w chinach. W dodatku produkują je również dla wszystkich innych sprzedawców kulek airsoftowych, którzy to następnie brandują je swoją nalepką i opakowaniem dodając odpowiednie marże. Nic nie stoi na przeszkodzie by taki proceder się odbywał, zwłaszcza, że producent może poddawać konkretne serie kulek odmiennym procesom technologicznym, z mniejsza i większą tolerancją tworząc produkt odpowiedniej klasy wagowej i jakościowej a następnie sprzedając je dalej po odpowiednich cenach. Śmiem twierdzić, że to się właśnie w taki sposób odbywa bo nie sądzę by każdy brand miał za sobą swoją własną odlewnię tworzyw robiącą dla nich kulki. Nie każdemu by się to opłacało. Na każdym rynku jest konkurencja i tutaj nie ma wyjątków, możemy się spodziewać, że grono producentów kulek jest bardzo niewielkie a to co do nas przychodzi w postaci prostych P&J Premium, Rocketsów, G&G czy Guarderów albo innych Specnów czy Blasterów równie dobrze może pochodzić z jednej i tej samej fabryki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts