Kacik Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Kupiłem POM JBU, ale wydaję mi się, że jest mocno walnięty. Foto poniżej: http://oi46.tinypic.com/2i27iaq.jpg W środku, od strony zębów jest jakby pęknięcie. Co myślicie, reklamować? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Jak coś to nie wysyłaj im na reklamację, tylko jako produkt niezgodny z opisem, wtedy można ich postraszyć ;) Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Jak coś to nie wysyłaj im na reklamację, tylko jako produkt niezgodny z opisem, wtedy można ich postraszyć :icon_wink: Nie będę wysyłać, tylko tam pojadę, a wtedy inaczej się rozmawia ;) Poza tym rozumiem, że to faktycznie wygląda na bubel, prawda? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Nie bubel, po prostu listwa z zębami jest grubsza niż w ALU i widać ją. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Nie bubel, po prostu listwa z zębami jest grubsza niż w ALU i widać ją. Widać pęknięcie tworzywa, a nie listwę. Nawet palcem jak przejadę, to czuję szparę :/ Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 No może gościowi ciut za nisko poszło wiertło, jak chcesz to oddaj. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Widać pęknięcie tworzywa, a nie listwę. Nawet palcem jak przejadę, to czuję szparę :/ Każdy JBU to ma.Kolegi tłok wygląda identycznie(wraz z pęknięciem),i ciągnie sp150 już rok bez zająkania.Żadnych śladów zużycia.Polecam ten tłok. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 To nie pęknięcie, tylko bardzo cienka warstwa tworzywa. Tak cienka że na środku jej brak, Normalna rzecz, w tym miejscu i tak obciążenie bierze listwa. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Tak, wasz ukochany SHS padł. Potrzebny mi bardzo ale to bardzo wytrzymały tłok (nie chodzi o zęby tylko miejsce gdzie tłok dotyka się ze sprężyną, po poprzedni po prostu sprężyna rozerwała). Myślę nad: Ultimate:http://jarmix-militaria.pl/p/117/5217/ultimate-wzmocniony-tlok-poliweglanowy-m170-tloki-glowice-tlokow-czesci-gearboxa-czesci-i-akcesoria-air-soft-gun.html Oraz Aluminiowy ICS z jednym zębem stalowym (nie mogłem znaleźć linku) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Core z metalowymi zębami lub tłok Madbulla (ten zielony chyba PX) Azimuth z jednym metalowym zębem. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 (edited) ten madbull strasznie shs'a przypomina... A deep frajer? jak myślisz? Edited July 6, 2013 by KaXardas Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Ogólnie z DF mam złe doświadczenia... Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 a co było nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 W dwóch replikach tłoki szybko poszły, w jednym zęby w drugim listwa metalowa. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Spoko... To mam na zamianę z shs'a chodzi mi bardziej o ten kawałek o którym mówiłem. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Polecam JBU POM. Naprawdę pancerny tłok. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Miałem ostatnio taki sam problem, kupiłem ten ultimate z linka, mam nadzieje ze na sp140 w świni wytrzyma. Deep fire raczej są zawodne, w moim listwa padła. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 Także polecam JBU POM ze stalowymi zębami - na m140 śmiga na auto bez problemu, podczas gdy SHS ustąpił jeszcze w czasie składania. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 A teraz chciałbym usłyszeć jakieś opinię o Ultimate :D Quote Link to post Share on other sites
Evan Kenobi Posted July 6, 2013 Report Share Posted July 6, 2013 O Ultimate nic nie napiszę. Mam JBU aluminiowy. Jest chyba niezniszczalny, u mnie śmigał na m140 i bateryjce 14.4v co dawało ładnego rofa. Jest jednak ciężki jak jasna cholera, trzeba go nawiercać żeby zgubił kilka gramów. Po uważnym wierceniu górnej części nie traci wytrzymałości. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 KaXardas, do jakiej konfiguracji szukasz tłoka ? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 A teraz chciałbym usłyszeć jakieś opinię o Ultimate :icon_biggrin: Ultimate lipa, nie polecam ( zrobię zdjęcie co ten tłok zrobił ze sprężyną). Ale generalnie powiedz czy sypiesz dużo auto, przy jakim springu, rofie itd. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Wymień shsa na shsa, może trafiłeś wadliwego, albo źle zamontowałeś. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 miałem 3 tłoki SHS z uzebieniem metalowym . żaden nie był trefny.... Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted July 12, 2013 Report Share Posted July 12, 2013 Po sprawie... Kupiłem ultimate. A jeśli chodzi o moją, jak to nazwaliście "konfigurację", to: -Sp130 -Zęby 16:1 -Bore Up guarder -Silnik systema I nie wiem czy coś więcej potrzebne :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts