nightassault97 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Witam lepszy jest karabin rk-05 czy rk-06???? prosze o opiie i co wybrac firm tych dwoch to boyi/dboys Quote Link to post Share on other sites
mihalozmc Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 (edited) To jest prawie taki sam karabin,bebechy te same, rożni się zewnętrznymi elementami,mam RK-01 i jest porządną repliką.Kieruj się tym który ci się podoba w wyglądzie.A i staraj się pisać bardziej po polsku. Edited August 2, 2011 by mihalozmc Quote Link to post Share on other sites
gulka335 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Te repliki różnią się tylko wyglądem. Sam wybrałbym RK-06 bo ma fajne drewienko. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Nie różnią się tylko wyglądem, RK-06 obecnie potrafi występować w dwóch wersjach, pierwsza to faktycznie inny wygląd, druga jest w wersji stalowej, ma sklejkę zamiast drewna, mocniejszą baterię, komorę hopka z poliwęglanu i inne rozwiązanie uszczelnienia komory. RK-05 ma składaną kolbę, a 06 stałą. Niby niewielkie różnice, ale nie tak oczywiste jakby się mogło wydawać. Quote Link to post Share on other sites
nightassault97 Posted August 2, 2011 Author Report Share Posted August 2, 2011 mocniejsza baterie ma rk-06 czy te rk -05 co mowisz Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 w moim rk-05 jest 9,6 1200. To zależy od kslepu, w TG sprzedają z 9,6, w GF różnie. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 3 konto, setny temat z pytaniem o replikę - rk 05/06 czy cm.031. Ile można? To ten sam spamer, dzieciak się na replikę nie może zdecydować, więc zakłada nowe tematy... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 (edited) W takim wypadku miejmy nadzieję, że dostanie banana po ip i będzie święty spokój. Bo raport na jedno z kont wysłałem. //Aha - temat siódmy. 3 z konta Gregorioo (w tym jeden już wywalony), 2 z grzesiekkk, a teraz kolejne 2. Ale przynajmniej spuścił trochę z tonu... Edited August 2, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Nasuwa się tylko jedne pytanie ile można. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Dajcie mi wizytówki do podejrzanych kont. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 (edited) Oto główne miejsce zasyfienia: http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/196-porownania-modeli/ A konta: http://forum.wmasg.pl/index.php?/user/65134-gregorioo/ http://forum.wmasg.pl/index.php?/user/65143-grzesiekkk/ oraz: http://forum.wmasg.pl/index.php?/user/65150-nightassault97/ W przypadku pierwszych dwóch ta sama miejscowość i data rejestracji, w ostatnim miejscowość położona niedaleko poprzedniej. Tylko nieciekawie będzie, jeśli ma zmienne IP. Edited August 2, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Można też skutecznie banować po innych rzeczach. Quote Link to post Share on other sites
Andrzej50 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 A ja powiem jeszcze temu gościowi, żeby wcale w airsoft się nie pakował, bo jeśli jest w nim na tyle niezorientowany, że nawet nie wie, która replika mu bardziej odpowiada, to znaczy, że ASG jest jego kaprysem, który minie i bardzo szybko się znudzi. Quote Link to post Share on other sites
Babinicz Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Nie różnią się tylko wyglądem, RK-06 obecnie potrafi występować w dwóch wersjach, pierwsza to faktycznie inny wygląd, druga jest w wersji stalowej, ma sklejkę zamiast drewna, mocniejszą baterię, komorę hopka z poliwęglanu i inne rozwiązanie uszczelnienia komory. RK-05 ma składaną kolbę, a 06 stałą.Niby niewielkie różnice, ale nie tak oczywiste jakby się mogło wydawać. Witam! Mam pytanie odnośnie tego co napisałeś. Mówisz że ta broń występuje w dwóch wersjach. Czy wiesz może zatem czy różni się ta z GF, a z innych sklepów (TG, Zbrojownia czy SS)? Czy jest z jakiegoś innego materiału wykonana czy co? ;D Mam zamiar nabyć tą replikę i zastanawia mnie skąd taka różnica cen między GF a innymi sklepami i tylko dlatego póki co się wstrzymuje z decyzją. Za pomoc, z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Wersja RK full steel ma na końcu oznaczenie S. Kolega pytał o RK 05 i 06 bez S, dlatego wszyscy piszą, że różnią się wyglądem. Dread - co to jest "inne rozwiązanie uszczelnienia komory". :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Babinicz Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Mi dokładniej o to chodzi czy jest jakaś różnica między wersją RK-06 (patrz GF: http://gunfire.pl/product-pol-1152191285-DropZone-RK-06.html) a wersją RK-06W (patrz np.TG: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-06w-real_wood_boyi-2631.html) jedyne różnice które dostrzegam to w batce :P - na GF dają 8,4V a TG 9,6V oraz to że w opisie na GF pisze metal, a w opisie jednak stal... i nie wiem jak to do końca jest Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Można też skutecznie banować po innych rzeczach. Mylisz się. W IPB są jeszcze 2 sposoby banowania, ale oba bardzo trywialne. Ban po IP jest najskuteczniejszym rozwiązaniem. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Wersja RK full steel ma na końcu oznaczenie S. Kolega pytał o RK 05 i 06 bez S, dlatego wszyscy piszą, że różnią się wyglądem. Dread - co to jest "inne rozwiązanie uszczelnienia komory" Na gunfire nie ma oznaczenia S. Możesz w tej samej cenie dostać stalowego, albo ze znalu, wszystko zależy od tego za które pudło sprzedawca w danej chwili złapie :) "Inne rozwiązanie" to sprężyna dociskająca hopa zamiast klocka w kształcie litery "L". Ogólnie klocki się sprawdzały, ale jak się kilka razy wyjęło i włożyło, to potrafił się wyrobić i stracić szczelność. Dochodziła do tego kwestia spasowania. Sprężyna jest bardziej efektywna. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 4, 2011 Report Share Posted August 4, 2011 Dodatkowo sprężyna świetnie spisuje się przy rozszczelnianiu repliki w celu zmniejszenia szmocy :cool: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts