OrionM4 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Ok, przyszedł czas żeby Orion znów pomęczył o jakieś info na temat SCARa:) I jak tam się sprawuje Panowie und Panie? Będą z tej repliki ludzie? Jak się w stocku sprawuje, jak ze szczelnością? Wzbudza zaufanie czy przy strzelaniu strach czy się nie rozleci? Warto ją kupić? Czy może już pojawiły się jakieś problemy z nią związane. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi, mniemam że nie tylko ja ciekaw jestem;) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Postaram się odpowiedzieć na każde z tych pytań xD U mnie replika na stanie od 28.01 i jak do tej pory nie narzekam. Nic się nie rozleciało,nie pękło itp. Jak będzie w przyszłości? Nie mam pojęcia ;) Powiedzmy szczerze że szczelność w stocku jest słaba ale pomoc mojego zaufanego serwisanta pomogła. Teraz w niej siedzi precka systemy 363mm oraz biały Guarder. Na tym secie max zasięg to jakieś 55metrów a skuteczny(trafienia w sylwetkę człowieka) to jakieś 45-47m. Te ostatnie może nie dokładnie ale brakło nam dachu na miejscówce który ma właśnie 45m. Jak ją trzymam to nie mam wrażenia że się posypie - wręcz przeciwnie. Robi wrażenie dobrej zwartej konstrukcji. Problemem samym w sobie jest okablowanie. Strasznie twarde-mało giętkie oraz gigantyczny bezpiecznik. Po jego wywaleniu jest więcej miejsca na batkę. Czy warto ją kupić? Co prawda to nie VFC ale nie narzekam. Jestem zadowolony z niej. Jednak jest używana jako druga replika po m4 ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Co do tłumika, to mi się obiło o uszy, że Mati13k sprzedaje taki, właśnie od VFC. Całkiem fajny tłumik, średnio tłumi, fajnie wygląda i jest bardzo lekki. Quote Link to post Share on other sites
OrionM4 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Własnie sam myślę o tej replice jako dodatku do kolekcji i w sumie dodatku do eMek żeby było coś z większym kalibrem;) A jakieś rzeczy które obowiązkowo trzeba zrobić na wstępie czy tylko uszczelnienie oraz zestaw lufa + HU (to u mnie akurat standard na dzień dobry w każdej replice;) ). Bo jak tak to jest to dobra opcja do rozważenia najwyraźniej:) A, i bym zapomniał, jak to w końcu jest z tą dostępnością magów? Konkretnie mid-y mnie interesują albo low-y. Jakich firm podchodzą, jakich nie lub nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Jak na razie z midów są tylko VFC, chodzą po ok. 90 zł/szt, lowów i reali nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Ja na razie nic wiecej nie dlubalem bo to mi starcza. Magi tylko od vfc mid cap za 90zl na specshopie. No i po walce z pilnikiem pmagi. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 A Krakmani mają mieć dostawę magów tylko sami jeszcze nie wiedzą kiedy. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Z tego co gadał Kuba od krakmanow to dostawa maj czerwiec. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Z tego co gadał Kuba od krakmanow to dostawa maj czerwiec. Oby nie było tak jak z dostawą shotgunów z AGMu ; d Z magów są jeszcze hi-capy (niestety) na zbrojowni http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=84_37_108&%20products_id=2029 Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Hi cap to zło. Dlatego głównie replika wisi na ścianie. Nie mam kasy na midy vfc. Quote Link to post Share on other sites
OrionM4 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 (edited) No to chyba puki co poczekam ze SCARem aż magi będą trochę bardziej dostępne a na razie odhaczę inny punkt kolekcji;) Mam nadzieję ze temat nie umrze i się trochę rozkręci z czasem:) Edited April 28, 2012 by OrionM4 Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Ja tymczasowo mam przerwę ze względu na matury, a kasa na magi siedzi na koncie. Wolałbym, żeby te magi były wcześniej niż czerwiec, bo inaczej się wykosztuję i kupię te midy od vfc. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Ja bym chciał żeby były przed 20.05 ale czy tak będzie nie wiadomo... Spodziewam się ceny 40zł za magazynek. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Inaczej wygląda kupno magazynków za 370zł - 4 midy VFC lub 9 od boyi (jeśli trafisz z ceną). Miejmy tylko nadzieję, że będą mieć wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Jest roznica w polu. Cztery a dziewiec magazynkow to jest różnica. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Dla mnie żadna, bo midy vfc mają chyba około 150 kulek pojemności. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 Siemka. Szybkie pytanie. Niestety jakoś nie widzi mi się wydać 4x90zł na magi od VFC. Bardziej przekonuje mnie cena magów Aresa. Wiem że nie pasują. I tu pytanie do Was. Ile trzeba spiłować każdy mag? Czy to jakieś 1-2mm? Czy raczej więcej? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Nic nie zdziałasz, bo magi Aresa mają inną konstrukcję. Z tyłu masz pewnego rodzaju występ a sam "podajnik" kulek jest wklęśnięty jak w magach do M14 a nie wypukły. Porównaj hi-capa z zestawu ze zdjęciami magów Aresa. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Ehh to słabo fest. Nawet nie ma dostępnych midów od VFC... A jak ma się sprawa z innymi firmami? Magi do sr25 np od PJ? Wygląda to tak samo czy coś da się spiłować? Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 (edited) Ludzie próbowali i szkoda zachodu. Midy od VFC są chyba na specshopie. Ja wolę troszkę dłużej poczekać na dostawę do Krakmanów niż potem psioczyć, że doszły a kpiłem już VFC. Edited May 21, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 To sobie poczekamy... Przed chwilą dostałem odpowiedź od Krakmanów że spodziewają się w przeciągu 2 tygodni dostawy magazynków do tego modelu. Niby dobra informacja ale jest jedno ale....będą to hi capy... Myślałem żeby kupić takowy i wsadzić bebechy od jakiegoś tańszego maga do sr25. Tylko czy się da? I mam takie pytanie. Chodzi o sens EGLM`a w tym modelu. Scar H miał zastępować M14 tak? Więc jaki sens jest dawać do niego granatnik? W końcu m203 podwieszony pod m14 wyglądał by co najmniej komicznie. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Co do magów-trochę przy tym pogrzebiesz,a i tak pewnie dedykowane będą lepsze.Zaś co do sensowności-no cóż,różne pomysły mają ludzie-popatrz chociażby na to,co miało być zamiast M16,które miało być "tylko na jakiś czas",czy w bliższej perspektywie na XM29.Sam SCAR z EGLMem wygląda nieźle,ale nie o gustach tu mówimy ;) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Nie powiedziałem że wygląda źle ;) Zastanawiam się nad EGLM i naszla mnie taka myśl sensu tego pomysłu w "realu". Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 (edited) Hi capy? To jednak idę do roboty i kupuję midy VFC. Będzie kasa to będą i magi VFC -.- Sam też myślę o EGLM i o granatach do niego. PS. A nie wiadomo jak wyglądają dostawy magów (nie hi-capów) do innych sklepów? Edited May 22, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Wątpię żeby narazie coś się zmieniło. Teraz mam dylemat co pierwsze. Midy czy raczej eglm? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts