parkie Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 (edited) Temat ten będzie poświęcony replice SWD od CYMY. Dzisiaj krakmani udostępnili swd'ka do kupna. Zapewne ktoś przygarnie go niedługo w swoje objęcia, więc prosiłbym o napisanie kilku słów tudzież jakiejś recenzji :cool: Wszystkie problemy techniczne itp. będziemy starali się rozwiązywać tutaj :) Edited September 19, 2011 by parkie Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Na fotach u krakmana wygląda strasznie biednie... Jakby na A&K założyć acmowe drewno. Strasznie lekki - myślałem, że nie pójdą drogą A&K, tylko zbliżą wagę maksymalnie do oryginału, jak np. w RSie. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Jestem pozytywnie zaskoczony dwiema cechami z opisu na Taiwangun: - pojedynczy tryb ognia - magazynek low-cap w komplecie Toż to aż niepodobne do chinoli :). Podobnie zresztą jak i cena - 1200 zł :). Trzymam kciuki za nową Cymę. Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Widać, że jest lepiej wykonany niż a&k, np szczerbinka, no i ma elementy ze stali, cena jednak wysoka jak na chinola... Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted September 19, 2011 Author Report Share Posted September 19, 2011 Toż to aż niepodobne do chinoli :). Podobnie zresztą jak i cena - 1200 zł :). Na gunfire ma być w plastikowych okładzinach za 700-900zł (jak dobrze pamiętam) :) Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Jak w mordę klon Real Sworda, identyczna komora hopka i gearbox. Liczę na dużą popularność tego AEGa i wypuszczenie tuningowych części, które też będą pasować do RSa :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 W opisie jest "aluminium", ciekawe na ile to prawda. Z drugiej strony porządny klocek ze znalu nie wróży źle. Wygląda na to, że części na lufie są kołkowane, a nie tylko zaznaczony kołek, a pod spodem śrubka, jak w A&K. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Wszystko pieknie, szkoda tylko ze brak auto/burst'a... Liczylem ze dolaczy do kolekcji (RS,CA,AK), ale tak na prawde mial spelniac role "szturmiaka", a tak niestety Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 weź go weź ;). Będzie porównanie face to face z repliką od RS ;) Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Wywalisz przerywacz i będzie auto. ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) Z tego co naliczyłem, tłok z SWD ma tyle samo zębów co zwykły do przedłużonego GB (17). Jakie głowice pasują do RS? M14nastkowe? Była by pewnie ciekawe replika, z M140, cichymi głowicami, lepszymi zębatkami i tłokiem i lufą promyka... Edited September 20, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) Jakie głowice pasują do RS? M14nastkowe? TYLKO OD RS'a - cylinder RS'a ma średnice wew. większa niż średnica zew. cylindra bore-up stosowanego w "standardowych" gb. a tak na marginesie - to ze springiem 140 - co miało by być w niej "ciekawego" ? Edited September 20, 2011 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Osiągi, na M140 Guardera można wyciągnąć 500fps. Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 no tyle to wiemy, tylko że "snajpa" z singlem i 500 fps'ami to raczej nic "ciekawego" w asg. tym bardziej że stockowe repliki niejednokrotnie mają niewiele mniej tych "stopuf na metry". Dlatego pytałem :) W moim SWD CA mam ~560 fps'ów i uwierz mi - nic "ciekawego". Co innego 640 w RS'e - tam już widać i czuć przewagę nad szturmiakami. Dlatego właśnie żałuje że jednak Cyma nie dała w nim "stockowo" trybu auto. SWD szalenie mi się podoba, jednak nie zawsze jest możliwość korzystania z RS'a i wersji z taka mocą, a czasami człowiek chciał by pobiegać ze swoją ulubioną repliką i posiać trochę kompozytu. Wówczas idealnym rozwiązaniem była by taka Cymka ze springiem m130 dającym w okolicach 460fps'ów. Wtedy było by to coś ciekawego - w moim przekonaniu. Quote Link to post Share on other sites
malacz Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 SWD z full auto? NIE. Chcesz szturmiaka to kup sobie kałacha. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 No to trzeba zrobić pa-pa przerywaczowi. ^^ Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Mnie tylko jedno zastanawia - jak wychodzi replika, która w wersji ostrej ma tryb półautomatyczny, a sama replika ma również tryb ciągły - narzekają. Jak wychodzi replika, która w wersji ostrej ma tryb półautomatyczny i sama replika również ma tryb półautomatyczny - też narzekają :). Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 się czepiliście ludzika, skąd pewność iż nie chciał wykorzystać cymki do zrobienia SWU-A? ;P ps jeśli będzie ktoś ją robić niech zamontuje mosfet i zamiast kostki stykowej wykorzysta jakiś mikrostyk ;]. Full auto gotowe i rozwiązana część problemów z przeniesieniem spustu do przodu ;). Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) Nie wiem "kim" są narzekacze - ja napisałem uzasadnienie swojej wypowiedzi - dla mnie replika ma być funkcjonalna - lub po prostu spełniać się w roli dla jakiej ją przewiduje. Tak też w tym przypadku uzasadniłem swoje zdanie. @Lesio - można przerywacz wywalić, można wstawić mosfet z trybem burst ... ale to jednak trzeba coś robić a nie wyjąc z pudełka i strzelać... EDIT: SWU- myślę przerobić CA, gdyż w nim pękło mi body tuz przy mocowaniu kolby... i nosze się z tym zamiarem od kwietnia... Czuje że w zimę przyjdzie na to właśnie czas :) Edited September 20, 2011 by Padaka Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Mnie tylko jedno zastanawia - jak wychodzi replika, która w wersji ostrej ma tryb półautomatyczny, a sama replika ma również tryb ciągły - narzekają. Jak wychodzi replika, która w wersji ostrej ma tryb półautomatyczny i sama replika również ma tryb półautomatyczny - też narzekają :). Jeszcze się nikt taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził. Quote Link to post Share on other sites
Xyanek Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 Jakoś niedługo będę mógł pomacać tą replikę. Może nawet zaglądnę do środka? Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 i co ma juz ktoś z was tą replikę czy wszyscy czekaja na lepszą cenę w Gunfire?:) Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 mało konkretów ale zawsze coś : http://blog.gunfire.pl/2011/10/05/v-czy-w-oto-jest-pytanie-swd-by-cyma/#more-3296 Quote Link to post Share on other sites
Kolczu Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Z niecierpliwością czekam na więcej informacji o replice.. Nie wie ktoś kiedy może się pojawić konkretniejszy opis ? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 W dziale nowości jest większy opis. To może warto go tutaj przekleić? :wink: Viper Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts