Foku Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Witam, jest to mój pierwszy post więc się przy okazji przywitam. Wiem że mam bardzo podobny nick do waszego administratora ale to uznałem że nie będę zmieniał nicku ponieważ istnieje praktycznie taki sam (nicku mam dość długo). A więc witam, i od razu przejdę do sedna sprawy: Chcę kupić moją pierwszą prawdziwą replikę do ASG (aktualnie posiadam tylko cm.121). I tu zaczynają się schody, jaką kupić ? Dlatego zgłaszam się z prośbą do was o rady i gotowe propozycje. Oczywiście nic w ciemno a więc tak: - Interesuje mnie replika jakiegoś G36 albo M4 (wiem jak jest z Emkami do 1000 złotych..) - Replika ma strzelać w miarę daleko i celnie nie musi być nie zniszczalna ponieważ nie będę jej zbytni przeciążał ale dobrze jak by się przy właściwym użytkowaniu sama się nie sypała. - Będę strzelał się raczej na dalekich dystansach więc te 400 fpsów by się przydało (nie chcę snajperki..) - Nie chcę kałach do Cymy. (ani żadnego innego) - Cena repliki jest elastyczna ale bez przesady myślę że tak do ok. 600 złotych. Oczywiście im taniej tym lepiej. Mogę cenę trochę naciągnąć jeśli nie będą dobre propozycje za większa kasę. - Proszę też o doradzenie w kwestii klasy repliki czy repliki 2 klasy dobrze będą służyć czy najlepszym rozwiązanie jest kupienie repliki dobrego producenta za ~1000 ZŁOTYCH ? - "Broń" zamierzam w przyszłości troszeczkę ztunigować nic specjalnego jakieś dodatkowe oporządzenie lub mocniejsze części (zależy od repliki) więc dobrze by było żeby miała cześć uniwersalne tzn. ogólno-dostepne. Proszę o gotowe propozycje plusy i minusy danych replik. Przy dawaniu propozycji możecie wymienić części które dobrze jest wymienić w danej replice to może przy zakupie odrazy wymienię cześć (zależne od ceny) lub będę miał obraz na przyszłość. PS. Do M4 mam większy sentyment ale tylko w wersji RIS. Edited October 22, 2011 by Foku Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Skoro wiesz jak to z emkami do 1000zł to wiesz wszystko co powinieneś. Tym bardziej do 600zł. Edited October 22, 2011 by arend ech Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Dzień dobry. Z eMką do 6 stówek mogą być problemy. Z dobrą i niezawodną eMką, bo oczywiście istnieją takie za 6 stówek ale raczej mało niezawodne. Poszukaj tematów o replikach firmy KWA albo P&J ( bo to chyba najtańsze godne polecenia eMki) Z g36 będzie juz łatwiej, bo juz i można kupić tańsze produkcji JG jak i droższe produkcji CYMY (obie sprawdzone i polecane) Informacje o wszystkich replikach znajdziesz w dziale technicznym dla replik II klasy, albo używając opcji szukaj. Arend Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Do 600 zł idealną opcją wydaje się być gietka Cymy. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Gietka Cymy,wymieniłbyś gumkę na czarną guardera (24zł ?) lub na zieloną G&G (35zł) ,to powinno na początek wystarczyć. Chyba,że miałbyś jeszcze kasę to lufę precyzyjną JBU ,albo Prometheusa lub Systemy ,ale to już musiałbyś szykować 120-150zł chyba. Dobrze też kupić jakieś low-capy lub mid-capy ;) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Pewnie nikt nie poleci nic bardziej sensownego niż G36C Cymy. Dobra replika na start. Praktycznie brak istotnych wad. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 (edited) Do ~600zł to albo emka od P&J, albo G36 (CM003) od Cymy. Jeśli już tak bardzo chcesz tą emkę, to polecam dozbierać dwie stówki na chociaż krótką m4kę od KWA. Naprawdę dobra firma. Edited October 22, 2011 by PiotrqŚ Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 (edited) Do ~600zł to albo emka od P&J, albo G36 (CM003) od Cymy. Jeśli już tak bardzo chcesz tą emkę, to polecam dozbierać dwie stówki na chociaż krótką m4kę od KWA. Naprawdę dobra firma. Po pierwsze troche ponad 200zł jednak jak już,nie mówiąc o tym,że zapomniałeś o baterii i dobrej ładowarce.. edit: Mam na myśli KWA oczywiście. Edited October 23, 2011 by OFF Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 No tak z tą M4 do 1000 to trochę ogólnie bo można znaleźć dobre M4/15/16 za równe 900/1000zł które na innym sklepie stoi za 1700 (patrz www.asgshop.pl tam jest taniej) Jeżeli masz 600 zł to G36 cymki bo dobrze sieje kompozytem i tani upgrade Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 To ja z innej mańki. Ja osobiście uważam, że G36 Cymy i każde inne w wersji C jest słabe - do CQB super - żeby nie było. I jeśli chodzi o tuning nawet późniejszy będziesz zawiedziony. Ja ze swojej strony posiadam GFC G36K z wersja z RISem i tłumikiem - koszt 590~zł. Jest to lepsze JG, które moim zdaniem wygląda dużo lepiej, niż JG w tej samej specyfikacji i już daje fajne możliwości tuningowe. Co do plusów dodam, ładną pracę repliki, w miarę dobrą żywotność. Plusem jest w miarę dobre wykończenie jak za te pieniądze. Co do wad to niestety jeśli chce się mieć już jakąś konkretną celność to najlepiej precke i gumke na start wstawić. Ja tylko dodam, że u siebie planuje wstawić najpierw przedłużkę lufy i w środku dłuższa preckę :P http://www.koalicjapolnoc.pl/news.php?readmore=762 - tutaj więcej szczegółów Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 To ja z innej mańki. Ja osobiście uważam, że G36 Cymy i każde inne w wersji C jest słabe - do CQB super - żeby nie było. I jeśli chodzi o tuning nawet późniejszy będziesz zawiedziony. Interesująca teoria. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Hmm, a na czym te swoje rewelacje opierasz mówiąc, że G36C jest super tylko do CQB. Mów, bo jestem strasznie ciekawy Twoich wniosków i doświadczeń. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Pewnie przez to, że ma krótką lufę. Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Krótka lufa nie przeszkadza w używaniu repliki w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 To ja z innej mańki. Ja osobiście uważam, że G36 Cymy i każde inne w wersji C jest słabe - do CQB super - żeby nie było. I jeśli chodzi o tuning nawet późniejszy będziesz zawiedziony. Ja jestem zawiedziony poziomem Twoich rewelacji, ale ostatnio takie wymysły są modne. W smoleńsku podobno użyto RPG-7. Ja ze swojej strony posiadam GFC G36K z wersja z RISem i tłumikiem - koszt 590~zł. Jest to lepsze JG, które moim zdaniem wygląda dużo lepiej, niż JG w tej samej specyfikacji i już daje fajne możliwości tuningowe. Ach, potęga marketingu. Muszę Cię rozczarować - to jest ZWYKŁE JG. I wygląda jak zwykłe JG. I daje te same możliwości tuningowe. Ale żeby nie było, różni się aż dwiema rzeczami: - nazwą - ceną. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Krótka lufa nie przeszkadza w używaniu repliki w lesie. Przecież ja to wiem. Chodziło mi o to, że Koledze Ariusowi mogło o to chodzić. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 GFC mają dłuższą gwarancję (24 miesiące) więc myślę, że to też na cenę wpływa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts