Huba_lbn Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Miałem chiński od Battle Axe'a mam teraz Aresa. Ares jest ładniej wykonany, plastik lepszej jakości, nie ma nadlewek, komin jest na śrubki, można odkręcić i przeczyścić. Battle Axe'a musiałem podpiłować tu i tam żeby magazynki jakiekolwiek dobrze podawały, znaczy podawały i bez tego, ale czasami w kominie kulki się zacinały. Na obu adapterach nie działają mi krótkie midy od GFC/BOYI. Muszę albo trzymać magazynek ręką i dopchnąć do przodu, albo podkleić go taśmą co by sztywniej siedział. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Ja mam Ares'owski adapter i jest świetny :) Wszystkie magazynki jakie do niego podpinałem działają bez żadnego problemu :) Quote Link to post Share on other sites
painmaker666 Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 (edited) Wsadziłem właśnie do mojej gietki LiPO TURNIGY - nano tech 15/25C 1400mAh 11.1V. Na 120 Guardera, jak ktoś to powiedział wcześniej, zap******* aż miło. :icon_biggrin: A gieta to totalny stock oprócz sprężyny i gumki HP. Jak coś poleci to będę pisał. Edited September 25, 2014 by painmaker666 Quote Link to post Share on other sites
Kochan146 Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Mam dwa pytania : 1) Chciałbym wymienić lufe zewnętrzną w g36c na lufe zew. z modelu g36K , Czy druga lufa bedzie kompatybilna - w sensie czy nie bedzie z nią problemów? 2) Czy lufa zew od jg bedzie pasować ( chodzi tu o dostępność bo luf zewnętrznych od aresa jako tako nie ma , chyba że pokomisach a i tam jest ciężko) z góry dzięki pozdrawiam kochan Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Lufa JG nie będzie pasować, jest to inny system. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 (edited) Gwint w Aresie jest 14mm cw (prawoskrętny), w JG 14mm ccw (lewoskrętny). Wystarczy kupić przelotkę. Nie kupuj też przypadkiem imitacji bloku gazowego od JG, bo to w ogóle nie ma szans pasować. Edited October 7, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
jaroczaro Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 (edited) Planowałem kupić G36C Aresa ale zrobiłem rozpoznanie w moim lokalnym środowisku ASG i wyszło, że do CQB wartość FPS jest na poziomie 400. Co w sumie wychodzi na plus bo po przeczytaniu tego tematu wygląda, że wyjściowy rozmiar giety aresa to G36 bo jest najlepiej spasowana z napędem. (długość lufu / rodzaj tłoka) Co według was byłoby lepszym wyjściem? : 1. Kupić G36, plus drobniejsze rzeczy jak sprężyna i sprzedać uchwyt górny z optyką 2. Kupić G36C (tańsza o 250zł) i przerobić ją na G36 kupując już dobrą preckę, osłonę do precki. sprężynę itp. Za ile można sprzedać taki uchwyt górny od G36? (nowy jest po ok 350zł) Czy miejsca na baterię w tych replikach jest tyle samo? Pozdrawiam Edited October 19, 2014 by jaroczaro Quote Link to post Share on other sites
Piotrek99 Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Mam zamiar zakupić G36C od ARESa. Mam co do tego dwa pytania: 1. Jaką gumkę HU kupić(mam zamiar zastosować również R-Hop)? 2. Czy należy wymienić cylinder na typ 2(podobno siedzi tam typ 0)? Jeśli tak to który lepszy - SHS czy Deep Fire? Czy dzięki zmianie cylindra zwiększy mi się prędkość wylotowa/celność? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 1. Ludzie polecają zieloną G&G. 2. http://forum.wmasg.pl/topic/65864-cylinder-typ-ma-znaczenie/ Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 To nie jest temat do tuningu. Odpowiedni temat jest tutaj: http://forum.wmasg.pl/topic/126400-g36-ares/page__st__100 Piotrek99, jak robisz R-Hop to jest już wyższy poziom tuningu. Jak chcesz to zrobić sam to powinieneś się znać na gumkach i cylindrach. Jak dajesz komuś do zrobienia to poradź się tej osoby odnośnie części tuningowych. Ludzie polecają zieloną G&G do wszystkiego, a najważniejsza jest współpraca gumki, komory i dyszy. U mnie na przykład zielona G&G okazała się gorsza od stockowej. Quote Link to post Share on other sites
kkrzesi Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Witam Zakupiłem nową replikę AR-004 i po wystrzeleniu około 200 kulek coś w GB się ukruszyło lub pękło ponieważ zablokował się silnik (tak mi się wydaje) i gdy próbuję strzelić pojawia się dźwięk jak podczas próby wystrzelenia z rozładowanej baterii oraz grzeją się kable i styki. Czy takie coś miało prawo się zdarzyć ? Pytam ponieważ jestem szczęśliwym posiadaczem g36c od JG i przez ponad rok użytkowania nie byłem w serwisie. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Coś takiego nie maiło prawa się zdarzyć. Odsyłaj na gwarancji. Moja Gieta ma w tej chwili przebieg około 70k kulek i nigdy nie było z nią większych problemów. Quote Link to post Share on other sites
kkrzesi Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Oddałem do sklepu w którym zakupiłem oczekuję na odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
W-Sumie-Nie Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Jak podają real capy od Aresa? Ktoś pisał, że ich midy strasznie się zacinają. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Próbował ktoś założyć tą komorę http://gunfire.pl/product-pol-1152201761-Kompletna-komora-Hop-Up-do-replik-typu-G36.html do aresowskiej giety? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 5 strona tematu tuningowego: http://forum.wmasg.p...es/page__st__80 Replika kilmistera robiona przez karol_alasz, ich trzeba pytać. Quote Link to post Share on other sites
-VIKING- Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 5 strona tematu tuningowego: http://forum.wmasg.p...es/page__st__80 Replika kilmistera robiona przez karol_alasz, ich trzeba pytać. Różowa, aluminiowa komora SHS, z lufą KM Head, gumką Madbull Shark i mosiężną dyszą Protech chodzą jak "ta lala". Zielona gumka G&G nijak nie chce współpracować. Quote Link to post Share on other sites
knoda05 Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Wie może ktoś gdzie można kupić wersje AR-004-E? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Pytaj specshopu. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Specshop robi regularne zamówienia z Aresa, więc prędzej czy później będą mieli u siebie replikę. Quote Link to post Share on other sites
kamillo1824 Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 (edited) Specshop prawdopodobnie będzie uzupełniał zapasy firmy ares w marcu albo w kwietniu, dokładnie nie wiem bo to zależy jak szybko firma zbierze towar do wysyłki, wiem bo niedawno pytałem ich odnośnie konwersji G36C na G36 (lufa zewnętrzna i hand grip z dwójnogiem) i dostałem właśnie taką odpowiedź od nich. Dodatkowo mam pewien problem, dzisiaj podczas strzelanki (standardowa je!@#$a) po wystrzeleniu może 100/150 kulek replika odmówiła posłuszeństwa. Podczas wciśnięcia spustu silnik pracuje normalnie natomiast w gearboxie słychać tylko grzechotanie, dodatkowo nie można do końca odciągnąć dźwigni przeładowania (blokuje się na wysokości regulacji hopki). Miał ktoś podobny problem? Nie wystrzelałem więcej jak 10k kulek od zakupu... Edited February 28, 2015 by kamillo1824 Quote Link to post Share on other sites
cinollozowski Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Witam wszystkich, Od dłuższego czasu staram się przeczytać praktycznie wszystko co się da na temat ARES'a G36c i zauważyłem coś bardzo dziwnego :| Prawie wszędzie na polskich forach istnieje opinia (nie twierdzę, że nie poparta doświadczeniem!), że repliki G36c ARES'a to najlepsze/jedne z najlepszych repliki tego karabinka na świecie. Wykonanie 10/10, nic się nie psuje i wogóle miód. Na forach anglojęzycznych istnieją zgoła inne opinie. Generalnie często ludzie piszą, żeby G36-tki ARESa unikać jak ognia piekielnego bo to gówno, ma flaki kosmicznie złej jakości, wszystko się psuje, spust jest zrobiony jakoś niestandardowo z użyciem microswitcha, który też sie super psuje, na stoku wszystko pęka i wogóle wszystko jest niestandardowe i nie nawet naprawić się tego nie da. Jedyne co się zgadza, to że obudowa jest bardzo ładna :D I teraz się zastanawiam, czy w stanach mają inne repliki (to wcale nie jest złośliwe pytanie, bo oni tam twierdzą najczęściej, że UMAREX=ARES, a u nas w Polsce już jest konsensus, że UMAREX= coś tam innego od jakiegoś czasu i to już nie ta jakość co ARES), czy nie szanują replik bo dla kogoś w stanach wydać na replike 200-ileś dolarów to mało, czy na nasz rynek importer robi przy przeglądach zerowych jakieś modyfikacje? :| Ktoś coś wie na ten temat? Bo najpierw strasznie się napaliłem na ARESa G36c, ale po tym co poczytałem na zagranicznych forach entuzjazm mi opadł jak kulka przy skręconym na zero hop up'ie :/ Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 (edited) UMAREX kiedyś zamawiał w Aresie. Teraz najprawdopodobniej zamawiają w S&T. Miałem gietę Umarex/S&T z brandami HK, sypało się wszystko po kolei. We wrześniu tamtego roku zakupiłem gietę Aresa (bez brandów HK) w specshopie-nic się nie sypie, na spokojnie replika w stocku łyka sprężyne M130 i śmiga świetnie. Edited March 10, 2015 by Garnek Quote Link to post Share on other sites
cinollozowski Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 O właśnie, to opinia wskazująca, że na zachodzie mylnie twierdzą, że UMAREX=ARES! Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 To co mogę na ten temat powiedzieć to że zdecydowanie polecam G36 Aresa :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts