Nath Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Dźwignia zwalniania magazynka (a właściwie ta wypustka która wchodzi w okienko na magu) jest OK? Ja w swoim Evo załatwiłem tą część metalowymi skorupami classica :(. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Wydaje się, że jest okej. Swoją złamałeś, czy jak? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Sprężynka zwalniacza może się złamała? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 22, 2015 Report Share Posted September 22, 2015 Wydaje się, że jest okej. Swoją złamałeś, czy jak? A gdzie tam, ten ząbek co łapie maga wyglądał jakby go pilnikiem wytarł. Miałem inny zatrzask (używany G&P) i różnica w grubości była spora. Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Wsadzał ktoś może jakąś konwersje od MadBull'a do emki EA? Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Ja montowałem front Madbulla w eMce KA. W środku EA wygląda identycznie jak KA, więc jeśli body też jest robione przez KA to może być jakiś punkt odniesienia. U mnie wyszło tak: http://forum.wmasg.pl/topic/144576-madbull-troy-battlerail-trx-extreme-do-czego-bedzie-pasowac/page__hl__+trx#entry2045666 W razie czego służę dodatkowymi zdjęciami / informacjami. Quote Link to post Share on other sites
Piggy Posted September 24, 2015 Report Share Posted September 24, 2015 Ja mam front madbulla w swoim EA i pierścień mocujący nie pasował mi do gwintu w body. Wytoczyłem sobie swój na szybko i siedzi teraz jak skała. Quote Link to post Share on other sites
rotsaved Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna repliki, wybór padł na tą http://olx.pl/oferta/m4-evolution-airsoft-tuning-440-fps-CID767-IDa9Qut.html#651f526809 jest sens się nią interesować bo trochę kosztuje i jak widać jest po tuningu, a niezbyt chciało by mi się bawić w tuningowanie wszystkiego od zera. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Zagadaj do Ciastka z ASG Revolution czy pamiętał żeby robił ten karabin, może Ci podpowie czy to nie bujda na resorach z tym tuningiem. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 mam do was pytanie, otóż w mojej replice EA jest problem z oknem wyrzutowym łusek. Nie chce się zamknąć, macie jakieś rady jak to naprawić?;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 uszkodzony zatrzask klapki wyrzutnika łusek. Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Zobacz co się stało z zatrzaskiem. Jak zatrzask będzie ok, to body mogło się wyrobić i zatrzask nie ma o co się zahaczyć. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 (edited) a wiesz w jaki sposób go naprawić? czy tylko wymiana? Delikatnie korpus w miejscu zatrzasku jest wyrobiony (małe wgłębienie) Edited October 9, 2015 by shewa Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Jak zatrzask normalnie działa to będzie wina tego wgłębienia. Wymiana body to trochę duży koszt, więc trzeba by jakoś uzupełnić ten ubytek materiału. Może klej cyjanoakrylowy, kleje dwuskładnikowe? Zależy jak duże jest to wgłębienie. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted October 10, 2015 Report Share Posted October 10, 2015 (edited) zatrzask wydaje się działać normalnie, tylko właśnie przez to wgłębienie nie chce zajść za ściankę i załapać Edited October 10, 2015 by shewa Quote Link to post Share on other sites
xFoleyPoland Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 (edited) Witam, Od razu mówie - przeczytałem cały ten temat. Posiadam EH01AR. Chciałbym zmienić chwyt przedni na "orisowany". I oto pytanie: Jaka szyna (firma) była by najlepsza. Sprawdziłem długość (wynosi ok. 17cm), lecz większość aktualnie chwytów przednich ris ma 165mm/178mm. Oczywiście nie chciabłym demontować muszki (czyli szyny 10,5", 9" odpadają) Pozdrawiam, PS.1 Przepraszam za takie głupie (dla niektórych) pytanie. Edited October 27, 2015 by xFoleyPoland Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 (edited) Żeby nie demontować muszki musiałbyś kupić front 7", który jest montowany właśnie na muszce i delta ringu. Chwyty, o których wspomniałeś to chwyty free float, które montuje się tylko na barrel nut, czyli nie wymagają muszki i delta ringu. Mimo jednego punktu podparcia takie chwyty i tak siedzą jak skała (nawet takie 13-calowe i dłuższe). Edited October 27, 2015 by B-E-D-A Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 (edited) Szyna RIS w stylu KAC 7 cali albo Daniel Defense Omega, każda szyna montowana pod delta ring będzie OK. Ofkors możesz użyć też freefloatu 7 cali (kac urx, DD mk18 Ris II, jakieś keymody), ale wygląda to dziwnie, no i przedni ustalacz okładzin lata albo kręci się wokół własnej osi. Edited October 27, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
xFoleyPoland Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Dziękuje za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Kossb Posted December 13, 2015 Report Share Posted December 13, 2015 Witam, Posiadam M4 w wersji Lone Star Ranger SBR, chciałbym wymienić stockowy tłumik na przedłużke lufy + standardowy tłumik płomienia od m4a1. Czy konieczna jest wymiana również lufy wewnętrznej? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Nie ma takiej potrzeby. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Panowie. EA wypuściło kolejną serię Emek. Tym razem jest to ADC Custom. Aktualnie są to 2 modele, CQB i Bodyguard. http://www.evolution-airsoft.com/adc_custom.html Zbrojownia już dostała, a w ofercie znajdą się w przyszłym tygodniu. Quote Link to post Share on other sites
oKo4x4 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Witam, W następnym tygodniu chciałbym kupuić tą Emke : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_176&products_id=1419 To jest mój start z ASG, od miesiąca czytam forum i muszę przyznać że mam straszny mętlik w głowie co do wyboru mojej pierwszej repliki. Do dyspozycji mam 1200 zł (max) na podstawę, czy może jakiś spec powiedzieć czy mój wybór jest dobry?? Baterię wybrałem taką : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_126&%20products_id=2318 Ładowarkę taką : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_54&products_id=2132 Wiem że znajdzie się ktoś kto powie "poczytaj ; użyj opcji szukaj" . Problem w tym że już czytałem...im więcej czytałem tym mniej wiedziałem co kupić. Nie chcę dłużej tego przedłużać ;) dlatego piszę. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Ładowarkę weź Redoxa http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_54&products_id=2321, w moim odczuciu nie warto dopłacać do tego swiss armsa, bo te najprostsze ładowarki do lipo w środku mają bardzo zbliżone układy i nie bardzo widzę czym jest podyktowana różnica w cenie (poza "marką"). Bateria którą wybrałeś jest niedostępna, najlepiej zadzwoń do sklepu albo napisz maila i skonsultuj która z dostępnych w sklepie baterii będzie najlepiej działała z tą repliką. Skoro bierzesz wariant M16podobny to powinieneś móc zmieścić w kolbie dużą, pojemną "kostkę". Widzę że Zbrojownia poszła po rozum do głowy w kwestii tuningowania swoich replik i przestała pakować niepotrzebne wodotryski, a zmienia to, co faktycznie trzeba stuningować. Poproś żeby przy przeglądzie zerowym porządnie doszczelniono głowicę cylindra, bo to właśnie tam stockowe repliki EA mają (z mojego doświadczenia) największe straty. Przemyśl wyskrobanie drobniaków na gumkęHU (Systema albo od biedy zielona G&G), bo stockowa, choć OK, to nie urywa. Ogólnie wybór niezły, powinieneś być zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
oKo4x4 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Bardzo dziękuję za pomoc Nath!! Odpisali mi tak : "Połączenie głowicy cylindra z cylindrem jest szczelne i nie ma tam co poprawiać. Gumkę oczywiście możemy wymienić, ale nie ma takiej potrzeby, gdyż fabryczne gumki są bardzo dobrej jakości." Dzisiaj zamówię, z wszystkimi gratami :) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts