Karol93 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Na blackswordzie maja, ze dostawa wkrotce :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
DRew Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Tłok nie był zmieniany ale tak po prawdzie to mam zamiar z nim po prostu albo poczekać do awarii albo oddam do "autoryzowanego" dealer'a na wymianę tego tłoka gdzieś po jednym sezonie z założeniem że po takim okresie to powinien już zdychac powoli. W kwestii lufy. Musiałem maskować krótkim tłumikiem chyba 10-12cm i zostało mi jeszcze miejsce na kolejne 10-15 mm na pewno no ale taka długość już nie będzie robić różnicy. Co do baterii to wziąłem do niej lipo 7.4V 2200 mAh bo stwierdziłem że 11.1V nie potrzebuję bo na co komu taki ROF. A co do zakupu to zamawiałem go w Redberecie i muszę powiedziec że po tych upgrade'ach wyszedł on mnie w naprawdę dobrej cenie jak za replikę tej klasy (1200 z hakiem bez kosmetyki typu tłumiki MOE etc). Z tego co widziałem to nadal jest on nadal w ich ofercie z czasami dostawy 2-4 dni. Quote Link to post Share on other sites
Arekcore Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 (edited) Właśnie kupiłem tą replikę na sezon 2013 "wiem, wiem sezon trwa cały rok :icon_wink:" , wizualnie jest piękna, kolor, wykonanie, oznakowanie... w środku trochę pozmieniałem bebechów typu precka, sprężyna itp. zrobiona do 440 fps .... jak będzie się zachowywał w graniu postaram się napisać za jakiś czas. 7/8 miesięcy temu znajomy kupił ten model do dziś replika pracuje bez zarzutu, miałem przyjemność wcześniej się nią pobawić, kultura pracy GB, skupienie oraz wykonanie spowodowało że skusiłem się na tą nową firmę na rynku, z tego co śledzę sklepy airsoftowe na obecną chwilę pojawiło się ich trochę w sklepach, nie podaje nazw sklepów bo nie jestem od reklamowania, wystarczy trochę poszukać.... to dobrej klasy replika za bardzo fajne pieniądze. Edited February 26, 2013 by Arekcore Quote Link to post Share on other sites
Nooah Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Podajcie info jak wam to śmiga po kilku strzelankach. Jestem ciekaw jak sobie poradzi ten GB z pfsami 400+. A jak wykonanie i działanie komory HU? Jest porównywalna z komorami King Arms'a, lepsza/gorsza? Na Blackswordzie mają się pojawić te Mki niedługo ale w nowej, niestety wyższej cenie. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Ja też stałem się szczęśliwym posiadaczem M16A3 od EA. Narazie pogoda płata figle to nie ma niedzielnym szczelanek. Za to zasięg w stocku mi się podoba. Po dobrym ustawieniu HU strzela ładnie. Niedługo czeka mnie wymiana gumeczki na G&G zieleń i narazie chyba tyle :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek0117 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Ja się właśnie zastanawiam czy kupić Emkę od EA (jak będzie dostępna) tylko nie wiem czy sprawdzi się ona w taktyce zielonej jak i czarnej po wymianie sprężyny na SP100 i gumce. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Sprawdzi się :) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Zapytam z innej beczki. Czy body standardu TM/G&P- no wiadomo, wszelkie, szeroko dostępne korpusy Boyia, pasują do emek EA? Oczywiście z brakiem Bolt Catcha trzeba się pogodzić, pytam tylko o kompatybilność korpusów/części z tymi emkami. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Odpowiem tak: pasują wszelkie części typu konwersje MadBulla (użytkuję w tej chwili szyn Omega X9) i te chińskie (użytkowałem szyn LITE 9.5") dostępne na Taiwangun.pl. Sprawdziłem i "gra i trombi". Korpus wydaje się identyczny z tymi w standardzie TM. Każda kolba w standardzie M4 także winna pasować. Chwyt pistoletowy także może z powodzeniem zastąpić standardowy. Jeden problem, z którym się zetknąłem, to szerokość pierścienia, którym zakończona jest lufa zewnętrzna, a który opiera się o gwint w body; jego wymiar nie pozwalał na wkręcenie elementu usztywniającego chińska konwersję toteż musiałem delikatnie go spiłować (około 0,5 mm na całej długości obręczy). po tym zabiegu wszystko pasowało, aż miło. W wypadku Omegi MadBulla problem by nie istniał, bo element mocujący jest delikatnie szerszy i lepiej wchodzi na gwint. Dodam też, w kwestii używania repliki w warunkach stresowych, że moje M4 przeżyło już niejedną wymianę kompozytu (używam baterii lipo 11.1 V) i nigdy mnie nie zawiodło. magazynki firm takich jak Boyi, P&J, GFC i G&P pasują bez kłopotów i dobrze podają kulki. Problem miałem z magazynkiem typu "PMag" zakupionym w Taiwangun.pl; nie podawał on kulek i wchodził w gniazdo bardzo ciasno. Replika wystrzeliła przez ponad pół roku około 4000 kulek (użytkuję mid i real capów) na stockowej konfiguracji GB i ZUPEŁNIE NIC złego się z nią nie działo. M4 było użytkowane w temperaturach od -15 do około 16 stopni Celcjusza.Moc nominalna repliki to 305 fpsów, jednak jej zasięg jest porównywalny do zasięgu replik P&J i Boyi o mocy około 360 fpsów (porównywane organoleptycznie z użyciem kulek 0.25 grama marki Guarder). Nie ukrywam, że mam zamiar kiedyś podnieść moc repliki, jednak przewiduje zastosowanie aluminiowego bloku wzmacniającego czoło gb (mam taki zakupiony w Deltashopie), lufy precyzyjnej Prometheus o długości 363 mm i zestawu "bore up" Guardera z tłokiem Guardera oraz łożyskowaną prowadnicą sprężyny, na której osadzę Guarderowską 120-130 (jeszcze nie wiem). Czytałem gdzieś, na zagranicznym forum, o takim tuningu, który dal zdecydowanie zadowalający efekt. Musze jednak powiedzieć, że praca układu w stocku jest wzorowa i nie zachęca do zmian. Aż szkoda grzebać w takim "szwajcarskim zegarku". Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Ja w M16 Combat Series miałem lekką wadę fabryczną. Mianowicie (po tygodniu od zakupu) po serii coś padło :P Peqniw sielnik, nie rozkręcałem tylko wysłałem na gwarancję. W 3 dni panowie z Black Sword się uporali z problemem i teraz sie cieszę zaje*istą repliką :) Ja w M16 Combat Series miałem lekką wadę fabryczną. Mianowicie (po tygodniu od zakupu) po serii coś padło :P Peqniw sielnik, nie rozkręcałem tylko wysłałem na gwarancję. W 3 dni panowie z Black Sword się uporali z problemem i teraz sie cieszę zaje*istą repliką :) Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Między Combat Series, a Hard Core Series trzeba zauważyć, że jest spora różnica. Między innymi należy poszukać artykułów na temat pod-producentów części, czy jak ich tam zwał w serii Combat. Quote Link to post Share on other sites
DobryDobrodziej Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Indeed, to znaczna różnica. Seria HC nie ma problemów z "losowością". Ale nie ryzykował bym nawet 130, mocnym LiPo i 300-kulkową serią ;) Co do gb KWA to jak pisał przedmówca, jest potężny niczym płyty balistyczne Abramsa. Nie ma opcji by pękł. natomiast body KWA... to inna historia; koledze z grupy pękło dwukrotnie przy tylnym pinie. Wybierasz KWA pod tuning, a EA pod wygląd/realizm (żeby nie powiedzieć lans;)). Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Trzymajcie się tematu. Zbędny OT poleciał. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Pytanie- nigdzie nie ma dostępnych emek evolution? Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Witam, Czy ktoś zna powody wszechobecnej niedostępności M4'ek od EA?? Długo będzie trzeba czekać na dostawy? Chciałbym się upewnić czy nie jest to podobny problem jak z KWA ... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wi Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Emki EA najprawdopodobniej pojawią się w połowie maja przynajmniej tak mi odpisali panowie z BlackSword'a. Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 W podobnej sprawie chciałem zapytać, sprowadzasz prywatnie, firma? Jakaś strona internetowa? Sklep? Podasz namiary? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Witam ponownie, Przymierzam się do zakupu owej M'ki jak już mówiłem, szukam więc odpowiedniej baterii, która zmieści się pod przedni uchwyt, który w sumie chcę wymienić na metalowe szyny RIS. Ta modyfikacja zapewne zmniejszy dostępne miejsce, stąd moje pytanie, czy mógłby ktoś polecić konkretny model? Ktoś kto najlepiej ma i w jego replice wszystko pasuje. Chciałbym Lipo 7,4V, pojemność oczywiście jak największa możliwa. Link do repliki żeby nie było niedomówień: http://blacksword.pl/product-pol-680-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Border-Patrol.html Przeglądałem forum Akumulatory, niestety nie znalazłem tego zagadnienia. Pytam tutaj bo chciałbym uzyskać odpowiedź od posiadaczy owej repliki. Z góry bardzo dziękuje Serdecznie Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
DRew Posted May 24, 2013 Report Share Posted May 24, 2013 W kwestii akumulatorze w Risowej konwersji przodu to dość ciężko mi jest się wypowiedzieć bo w większości przypadków trzeba zmierzyć sobie konkretny model RISa. Rozważ jednak czy zamiast ciężkiej konwersji RIS nie wolisz konwersji MOE która jest lżejsza a na którą można również przyczpić szyny RIS. Polecałbym tą opcję ponieważ samemu z niej korzystam i już teraz broń ciąży mi trochę za bardzo na przód. Jeśli chciałbyś tą wersję to do standardowych MOE mieści się 7.4v lipo z gunfire 2200mAh, wprawdzie na ścisło ale mieści się. Mieszczą się również do niego redoxy i 7.4 i 11.1v 1200 mAh bez najmniejszego problemu. Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Co to jest MOE?? Próbowałem wyszukać ten skrót ale nic konkretnego mi nie wyskakuje ... Metalowe Risy będą w prezencie więc chciałbym z nich skorzystać skoro już je dostane:) Quote Link to post Share on other sites
DRew Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 MOE jest to konwersja chwytu przedniego o tego typu http://redberet.pl/p...ktrycznych.html i charakteryzuje się tym że szyny RIS możesz bez problemu sobie do niej w różnych konfiguracjach przykręcać. Główna zaleta jest taka jak napisałem powyżej, mniej waży od pełnej konwersji RIS a daje podobną funkcjonalność. Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Cena na backsword wzrosła z 790zł na 999zł. To bardzo duża różnica. Nadal warto?? Proszę o szybką poradę bo skoro zmienili cenę, szykuje się dostawa. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Będąc posiadaczem KWA i Lone Stara za 1000zł nadal bym wziął tą replikę. Jej wykonanie zewnętrzne jest na wysokim poziomie. Spasowanie elementów tak samo. W środku też wszystko OK. Quote Link to post Share on other sites
OgarnijRozkme Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Cześć, Jestem już szczęśliwym posiadaczem M4A1 Border Patrol od EA:) Na prawdę świetna replika, choć doświadczenie mam bardzo małe, wygląda na pierwszą ligę. Mam pytanie odnośnie magazynków, chciałbym przejść na mid-capy i nie wiem, który dokładnie wybrać. http://www.blacksword.pl/product-pol-298-BOYI-Magazynek-dlugi-do-replik-typu-M4-M16.html Czy ktoś ma i wie, że jest kompatybilny?? Dobrze siedzi i bezproblemowo podaje?? Wyśle zapytanie do sklepu również, ale opinia użytkowników czasem bywa odmienna od sprzedawcy. Może macie swoje typu, które polecacie?? Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Dobrze siedzą lowy boyia te 68 , na azteko są za 17 zł. Trochę jest luzu <przód tył> można to rozwiązać 2 warstwami izolki. Nie wiem czy to to samo co midy, tylko środek inny ale jeśli tak to możesz śmiało brać. U mnie jeszcze dobrze siedzą PMAG ACMA choć ciasno i trzeba spiłować 4 dzyndzle, żeby gładko chodziły. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts