Morawa Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Witam:) Potrzebuję pomocy przy wyborze repliki, interesują mnie karabiny M4 bądź M16, mam do wydania ok. 1500zł, do tego domyślam się, że będę potrzebował tuningu do tej broni ( ale tym zajmę się po następnej wypłacie:P ), dlatego proszę o linki z propozycjami i dopiskiem co należałoby wymienić i na co:) Sam znalazłem te: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152196159-Replika-karabinu-szturmowego-M4-SR12.html http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194780-KA-GBB-01-Replika-M4A1.html Ale bardziej liczę na Wasze sugestie, z góry dzięki:) Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 (edited) Z daleka od tego sklepu! Dla Twojego dobra! Poczytaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/117891-uwaga-na-sklep-airsoftxtreme-ostrzezenie/ a o replikach niech wypowiedzą się bardziej obeznani w temacie. Edited January 11, 2012 by HeeL Quote Link to post Share on other sites
sido07 Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 (edited) Nie znam się może za bardzo ale gdybym kupował m4 to z szynami ris i kolbą w ktorej akumolator jest w kolbie Edited January 11, 2012 by sido07 Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Czyli M4 KWA z RISami i kolbą SF. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4245 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Poszukaj czegoś wśród M4 KWA lub G&P . Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Albo m16 od KWA. Ma risy, stałą kolbe, do której wsadzisz baterie Large. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Jak wyżej, M4/16 KWA lub G&P. o KWA nie wiem nic, jeśli chodzi o m16 G&P to mój egzemplarz po ok. 60k kulek był w stanie bdb. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 (edited) A co do sklepu toż to gunfire, więc taki zły nie jest. A jeśli już m4 to od KWA, tak jak butelka pisał. Heel chyba pomyliłeś sklepy. Edited January 11, 2012 by kolimbam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 KWA! :) Quote Link to post Share on other sites
Morawa Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 Dzięki za szybkie i liczne odpowiedzi:) Pierwsze wnioski: na pewno będzie to firma KWA ( znalazłem temat o nazwie ,,KWA czy G&P" i wybór był bezproblemowy ), teraz pozostaje mi tylko zdecydować którą... M4 czy M16? Która lepsza do tuningu? Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 (edited) M16 ma dłuższą lufę, więc będzie celniejsze. Reszta taka sama. (Jak pytasz o KWA) Edited January 11, 2012 by Marcin_Modzel Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 (edited) Przecież kolega dobrze wybiera KWA. A w dobie lipo miejsce na baterię jest drugorzędne. Bierz KWA lub LMT KWA (ogólnie rzecz biorąc jest to prawie to samo). EDIT: długość lufy nie ma znaczenia w szturmówkach! Długa lufa przydaje się w innym sporcie. Edited January 11, 2012 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 M16 ma dłuższą lufę, więc będzie celniejsze. Reszta taka sama. Oho, chyba Lesia tutaj potrzeba. Quote Link to post Share on other sites
Morawa Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 Ok, decyzja podjęta;P Padło na M16 KWA mniejwięcej takie jak tutaj: http://www.casg.pl/product-pol-991-Bezkonkurencyjne-KWA-USA-M16-BR-Gen2.html Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc:) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Ok, decyzja podjęta;P Padło na M16 KWA mniejwięcej takie jak tutaj: http://www.casg.pl/product-pol-991-Bezkonkurencyjne-KWA-USA-M16-BR-Gen2.html Wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc:) Lepsze byłoby M4,nie miałbyś problemu w budynkach. Quote Link to post Share on other sites
Morawa Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 Tak czytam, że nawet w opisie M16 piszą iż jest z nią trudno w budynkach, ale nadrabia to b. dobrą celnością. Hmm... Hmm... jeszcze chwilę jednak muszę się nad tym zastanowić:/ Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Z daleka od tego sklepu! Dla Twojego dobra! Poczytaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/117891-uwaga-na-sklep-airsoftxtreme-ostrzezenie/ a o replikach niech wypowiedzą się bardziej obeznani w temacie. A co ma Gunfire (airsoftgun.pl) do airsoftxtreme (airsoftxtreme.pl)? Pracujesz dla TaiwanGuna, czy jak, że takie pierdy wciskasz innym? M16 ma dłuższą lufę, więc będzie celniejsze. Reszta taka sama. (Jak pytasz o KWA) Bullshit. DŁUGOŚĆ lufy nie ma żadnego znaczenia, póki nie tuningujemy repliki na te 550-650 FPS. Tak czytam, że nawet w opisie M16 piszą iż jest z nią trudno w budynkach, ale nadrabia to b. dobrą celnością. Hmm... Hmm... jeszcze chwilę jednak muszę się nad tym zastanowić:/ To czytaj sobie opisy i wierz w bajki, albo posłuchaj się nas i olej długość lufy. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Tak czytam, że nawet w opisie M16 piszą iż jest z nią trudno w budynkach, ale nadrabia to b. dobrą celnością. Hmm... Hmm... jeszcze chwilę jednak muszę się nad tym zastanowić:/ Twoja kasa = Twoja decyzja ,ale na Twoim miejscu nie wierzyłbym we wszystko co piszą sklepy. Jak coś to bierz Gen2. Quote Link to post Share on other sites
sido07 Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Podstawowe pytanie strzelasz sie w budynkach? Poza tym jak tak to po co tiuning:) Moze marne pocieszenie ale tez mial bym ten dylemat gdybym mial teraz wybierać M4 czy M16:) Masz jakiś kumpli co jeden na m4 a drugi m16? Jak tak to weź do reki obydwie i porównaj, ja bym tak zrobił;) Dziekuje za uwagę:) Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Bullshit. DŁUGOŚĆ lufy nie ma żadnego znaczenia, póki nie tuningujemy repliki na te 550-650 FPS. Tu Lesiu trochę zagalopowałeś się, nie ma znaczenia przy lufach precyzyjnych, przy zwykłych jak najbardziej ma. Il lepsza lufa tym mniejszy udział długość w ogólnej celności repliki. Ale to już byłooo..... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Tyle, że KWA ma standardowo lufę dobrej jakości. :cool: Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Przesadzasz... dobrej jakości lufa to guarder i systema. KWA ma zwykłą pseudo precke. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Tu Lesiu trochę zagalopowałeś się, nie ma znaczenia przy lufach precyzyjnych, przy zwykłych jak najbardziej ma. Il lepsza lufa tym mniejszy udział długość w ogólnej celności repliki. Ale to już byłooo..... Jest w tym racja, ale nie wpłynie to na celność przy takich wartościach (~400 FPS i długość 35cm w M4 i 47cm w M16, jeśli dobrze pamiętam). A przynajmniej ja w stocku nie widzę żadnej różnicy w celności między moim mp5k i m16 kolegi :) Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 To ja się wypowiem apropo ogólnej długości, M16 jest naprawdę długa, po tym jak kumpel kupił sobie M4 stwierdziłem że jednak lepszym wyborem było by również M4, ale jak ktoś "kocha" M16 to się na to nic nie poradzi :D Oczywiście mam M16 G&P - 460fps, kupione z drugiej ręki i lata jak marzenie. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Przesadzasz... dobrej jakości lufa to guarder i systema. KWA ma zwykłą pseudo precke. Systema i Gaurder są dobrej jakości, a KWA nie? Strzelałeś w ogóle z KWA? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts