hubercik12311 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Witam! Mam taki problem: gdy do mojego imaxa podłączę jakikolwiek akumulator li-po i chcę go naładować wyskakuje connection error i nic z tym nie mogę zrobić a sprawdzałem te batki na innych ładowarkach i wszystko z nimi w porządku. Więc co może być? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Nazwa błędu mówi wszystko... nie ma połączenia między układem ładującym a pakietem. Gdzie? To już musisz sam poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Hubercik, lipo do Imaxa podłącza się : 1) przez złącze balansera 2) przez wtyczkę od baterii Musisz oba kable podłączyć, żeby śmigało. Jeśli o tym wiesz, to pewnie nie pomogłem ;) Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Hubercik, lipo do Imaxa podłącza się : 1) przez złącze balansera 2) przez wtyczkę od baterii Musisz oba kable podłączyć, żeby śmigało. Jeśli o tym wiesz, to pewnie nie pomogłem ;) Tyle, że z tego co wiem to wystarczy podłączyć białą wtyczkę (kwadratową, do portu 2S) i powinno ładować a konektor do repliki już nie bo mam xt60 i nie ma jak Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 A polaryzację masz zgodną? Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 A polaryzację masz zgodną? A jak to sprawdzić? Bateria jest nówka funka nie śmigana ale praktycznie na granicy minimalnych napięć na ogniwach i lipo alarm piszczy po podłączeniu Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Jeżeli będziesz miał złą polaryzację to ładowarka napisze o tym stosowny komunikat "Inverse Polarity" czy jakoś tak. Chyba że masz spalone zabezpieczenie to Ci nic nie napisze a także nie będzie ładować. Z tego co wiesz bądź nie wiesz należy podłączyć wtyczkę balansera i wtyczkę którą podłączasz do repliki (także napisane w instrukcji). Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Balanser nie służy do ładowania (choć najtańsze ładowarki ładują właśnie przez balanser), musisz podłączyć wtyczkę, którą łączysz baterię z repliką. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Dokładnie tak jak wyżej :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 A nie mówiłem :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 A moze to ten problem: http://pfmrc.eu/printview.php?t=29792&start=0&sid=8bce1706390fae2f1369860a72fd6ad5 Jeśli tak, to napisze Ci jak ja sobie z tym poradziłem. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Meche: Tyle, że z tego co wiem to wystarczy podłączyć białą wtyczkę (kwadratową, do portu 2S) i powinno ładować a konektor do repliki już nie bo mam xt60 i nie ma jak Z tego wynika że kolega nie podłączył przewodów ładujących tylko sam wtyk balasera co skutkuje błędem "Connection error". Jak sama nazwa wskazuje jest to błąd mówiący o złym podłączeniu a nie o problemie z balanserem czy napięciem na wejściu balansera. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Jak przerobię wtyczki to dam znać bo narazie mam tylko kabel do ładowania dużą tamiya Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 możesz spróbować krokodylkami złapać styki ;p.Ja tak robiłem przy deansach :) Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Na przyszłość radzę przede wszystkim przeczytać instrukcję obsługi. Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Co do łapania krokodylkami wtyczek trzeba strasznie uwazać by nie zrobić zwarcia bo po bateri :P Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Zrób tak jak zrobiłem ja... weź chińską ładowarkę za 10/15zł do replik, odetnij jakieś 10 cm kabla od końcówki którą podłączasz do baterii, zerwij trochę izolacji i podłącz krokodylkami. A końcówkę od ładowarki podłącz do baterii. Wsio śmiga. :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 A widziałeś chińską ładowarkę za 10/15zł z XT60? :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Ups, umknął mi post w którym napisał, że ma xt60. Moje niedopatrzenie. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 Już sobie poradziłem i bangla jak ta lala, dzięki Panowie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts