Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam taki problem: gdy do mojego imaxa podłączę jakikolwiek akumulator li-po i chcę go naładować wyskakuje connection error i nic z tym nie mogę zrobić a sprawdzałem te batki na innych ładowarkach i wszystko z nimi w porządku. Więc co może być?

Posted

Hubercik, lipo do Imaxa podłącza się :

1) przez złącze balansera

2) przez wtyczkę od baterii

Musisz oba kable podłączyć, żeby śmigało.

Jeśli o tym wiesz, to pewnie nie pomogłem ;)

Posted

Hubercik, lipo do Imaxa podłącza się :

1) przez złącze balansera

2) przez wtyczkę od baterii

Musisz oba kable podłączyć, żeby śmigało.

Jeśli o tym wiesz, to pewnie nie pomogłem ;)

Tyle, że z tego co wiem to wystarczy podłączyć białą wtyczkę (kwadratową, do portu 2S) i powinno ładować a konektor do repliki już nie bo mam xt60 i nie ma jak

Posted

Jeżeli będziesz miał złą polaryzację to ładowarka napisze o tym stosowny komunikat "Inverse Polarity" czy jakoś tak. Chyba że masz spalone zabezpieczenie to Ci nic nie napisze a także nie będzie ładować.

Z tego co wiesz bądź nie wiesz należy podłączyć wtyczkę balansera i wtyczkę którą podłączasz do repliki (także napisane w instrukcji).

Posted

Meche:

Tyle, że z tego co wiem to wystarczy podłączyć białą wtyczkę (kwadratową, do portu 2S) i powinno ładować a konektor do repliki już nie bo mam xt60 i nie ma jak

Z tego wynika że kolega nie podłączył przewodów ładujących tylko sam wtyk balasera co skutkuje błędem "Connection error".

Jak sama nazwa wskazuje jest to błąd mówiący o złym podłączeniu a nie o problemie z balanserem czy napięciem na wejściu balansera.

Posted

Zrób tak jak zrobiłem ja... weź chińską ładowarkę za 10/15zł do replik, odetnij jakieś 10 cm kabla od końcówki którą podłączasz do baterii, zerwij trochę izolacji i podłącz krokodylkami. A końcówkę od ładowarki podłącz do baterii. Wsio śmiga. :)