szymucha2353 Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Trzeba go trochę przypiłować po obu stronach, wtedy wejdzie. Inna sprawa że dystanser dodany do gumki G&G jest od niego lepszy, jestyne dobre H z jakimi mam styczniość to Deep Fire, ale są drogie. Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 (edited) Panowie, mam jeszcze adn. do cylindra przy zmianie lufy. Jeżeli w CQR 1 miałbym wymienić lufę z 369 mm na 400 mm Promyka to cylinder typ 1 będzie trza wymienić? Może najpier, kup centymet, zmierz lufę, a póżniej pytaj.. Masz lufę 40 cm.. Edited November 24, 2013 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
Huodny Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 W sumie to racja, nie zamieniłem sb. na centki długości, człowiek głupim jest, sry za to. A jaki tam będzie lepszy tłok? Z 7, czy 14 stalowymi zębami? Quote Link to post Share on other sites
meadow24 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 (edited) W sumie to racja, nie zamieniłem sb. na centki długości, człowiek głupim jest, sry za to. A jaki tam będzie lepszy tłok? Z 7, czy 14 stalowymi zębami? A co za różnica wszystkie tłoki są ok a im więcej met. Ząbków to lepiej ale ja używam z 7 bo przy ewentualnych zacinach to poleca zęby na tłoku plastikowe a nie zebatki gdzie koszt wymiany tłoka jest nieporównywalnie niższy niż zębatek.plecak tłoki shs Edited November 25, 2013 by meadow24 Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Ja mam założony przy m160 tłok z jednym metalowym zębem, wychodzę z założenia jak ma coś rozwalić to niech to będzie tłok za 30zł a nie zębatki, tylko że taki tłok nie nadaje się do strzelania na mocniejszych sprężynach na auto, jak chcesz strzelać na auto to tak jak kolega napisał weź se tłok z 7 zębami, a co do producenta to zależny ile chcesz zainwestować najtańszą i w miarę sprawdzoną opcja jest shs Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Do walenia na auto tłok z pełnymi zębami metalowymi. Najlepiej SHS, na elemencie się przejechałem... Ja strzelam po 1500 - 2000 kulek na strzelance lub milsimie i jak na razie nic nie padło, zębatki się trzymają i tłok tak samo. Quote Link to post Share on other sites
garlick Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 (edited) Witam. Planuję upgrade m16a3 KWA. Sprężyna Guarder SP150, precka promyk 590mm, zęby Guarder Infinite Torque-Up, silnik Element Ultra Torque, tłok promyka hart piston HT, gumka GG zielona. Czy do emek KWA można zamontować wzmocnienie GB mblock ? Edited December 3, 2013 by garlick Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 (edited) Komora dwudzielna uniemożliwia wstawienie mblocka. Po co ci zębatki ITU do sp150? Przy elemencie UTU można się pokusić na zębatki o standardowym przełożeniu (w stocku są zębatki torque up). Jeżeli jednak się upierasz to musisz skombinować tłok z zębami połówkowymi. Edited December 3, 2013 by kermit Quote Link to post Share on other sites
garlick Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Prometheus Hard Piston Half Teeth to jest tłok z zębami połówkowymi. Pytanie dotyczyło mblocka a nie kompatybilności części. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Panowie jakie macie już przebiegi ? czy coś padło ? czy nadal wszystko się trzyma już troszkę czasu minęło . Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Przez ponad 2 lata użytkowania na sprężynach M130-140, padł jedynie tłok SHS i trochę wyrobiły się łożyska poza tym działa wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Jak na razie nic na tłoku shs, guarderze m120 (440fps), przeżyła też zimę i strzelanie przy -20. Głównie na auto. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Witam, posiadam m4 LMT Defender RIS, w której stockowo siedzi lufa o długości 363mm. Czy motując lufę o długości 273 mm muszę wymienić cylinder? Po zmianie lufy na krótszą jak dużego spadku fps i celności mogę się spodziewać? I która z luf będzie bardziej celna: promyk 260mm. czy systema 360mm? Z góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 krótszy promyk > dłuższa systema. > jakość > długość Quote Link to post Share on other sites
dzieciaq Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 (edited) Nie musisz wymieniać cylindra będzie pasował.Co do luf ja mam promyka 407mm i 450fps po zmianie na stockową od KWA (CQB nie pamiętam jaka długość) spadek około 20-30 fps-ów.Co do celności widać różnicę a dystans troszkę się zmniejszył. Pozdrawiam Edited January 14, 2014 by dzieciaq Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Z tego co wyczytałem nie opłaca się montować systemy więc kupie promyka/km-heada. Czy między promykiem 260mm a 360mm będzie widać różnicę, w zasięgu, celności, ilości fps? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Z tego co wyczytałem nie opłaca się montować systemy więc kupie promyka/km-heada. Pozdrawiam. Ciekawe kto takie bzdury opowiada. Systemy to lufy o najlepszym stosunku cena - jakość i do tego łykające kulki niżej niż najlepsza jakość. Nie uznaję innych precek, podobnie jak innych gumek hu. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Wukasz, to pojechałeś teraz :D. Ta replika w stocku lufę porównywalną do Systemy/Guardera/JBU, szkoda kasy, bo zysk jest żaden bądź mizerny. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Wukasz, chodziło mi dokładnie o to co napisał Nath :) To jak panowie (i panie), orientuje się ktoś czy między promykiem 260mm a 360mm będzie widać różnicę, w zasięgu, celności, ilości fps (jak duży spadek)? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 W takim razie nie widzę żadnego sensu dla zmiany lufy. Pomijam dywagacje o zmianie długości. Nie wsadzałbym w nic, poza repliką pistoletu, lufy krótszej niż 300 mm. Ale to tylko moje bajanie :) Jak rozumiem w KWA są stokowo lufy 6.05. Nie mam doświadczenia z lufami KWA. Czy ktoś mógłby porównać z 6.05 G&P? Różnica między G&P 6.05 a Systemą jest znaczna i może byłoby to dla mnie spóźnione objawienie, że zamiast polować na lufę systemy mógłbym polować na KWA. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 http://forum.wmasg.pl/topic/10055-oficjalny-m4a1-gp/page__st__1300#entry1804251 post 1313 masz francuza, z podparcia na 30 metrach, 400FPS, replika stock. Quote Link to post Share on other sites
dzieciaq Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 ehh nie lepiej przenieść kable do kolby ?? . Teraz moje pytanie ktoś z was strzela na lipo 11.1 ?? Jak tak to jak długo i jak ze zużyciem Użytkuję lipolka jeden sezon.W replice wymienione tłok+głowica tłoka ultimate i sprężyną sp120 Guardera tydzień temu wróciła z serwisu i zero zużycia.Strzelane głównie na semi choć i full auto tez się zdarzało. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 na 11,1 stock na semi dublety a na auto po 500 kulkach zjechany tłok Quote Link to post Share on other sites
crecik Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Tłok deep fire titanium, ascu i zmieniony silnik na shs (dopiero po wymianie silnika znikneły dublety na singlu i lipo 11.1 - hamowanie silnikiem działa). Po paczce kulek nie widać śladów zużycia przy strzeleniu głównie burstem i krótkimi seriami. Jak nie masz dubletów na lipo 11.1 i sprężynę do 130 to można używać aż do zajechania tłoka jak jest stokowy. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 (edited) Jakich używacie dystanserów? Zastanawiam się czy warto zainwestować w czarny deep fire Podobno Biały - poprawia zasięg. Czarny - Poprawia celność. Edited February 10, 2014 by Marcin_Modzel Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts