Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Szukam repliki wg. kryteriów

Recommended Posts

Witajcie !

Mam nietypowy problem: szukam repliki, lecz nie mam nic konkretnego na myśli - chcę znaleźć ją wg podanych niżej kryterów:

-ma mieć łatwy dostęp do zamiennych części,

-ma mieć dostępnie mid-capy w rozsądnych cenach,

-ma być względnie bezawaryjna,

-powinna być wygodna w użytkowaniu, raczej krótka,

-ma być łatwo podatna na tuning m120, używana będzie głównie w lesie,

-nie chce emki ani ak.

Kto podoła :cool: ?

Edited by antydsl

Co do P90 - fajne, krótkie, lekkie, składne. GB przyjemny w grzebaniu i zasadniczo dość cichy. Natomiast ładownice na magazynki są dość upierdliwe i trzeba dobrze przemyśleć ich wybór i rozmieszczenie. Pas nośny tak samo.

Na podstawie paroletnich doświadczeń z chińską kopią modelu Marui (a to nie jedyny egzemplarz w okolicy!) twierdzę, że mało awaryjna, a części do BG v6 nie są tak powszechne, jak do v2/v3, ale da się bez bólu kupić. Dodatkowe części zewnętrzne występują w minimalnym wyborze, ale osobiście uważam, że są zupełnie zbędne.

Czy m120 potrzebne - nie wiem, Tuksiak ostatnio włożył mi sprężynę która w SA58CA wyciągała jakieś 400fps, i test puszki (chrono akurat wysiadło...) wskazuje w Pimpku ok.450. Szczelny drań i komorę HU ma dobrą. Muszę go przed niedzielą przechronować, bo nie iwem, czy można się z tym pokazać między ludźmi :blink: (lokalny limit do 450)...

Ja polecę P najnty od marujca.Jak Errhile pisze fajna,krótka,lekka,ergonomiczna.Gb wg mnie najlepszy w serwisowaniu.Elektryka oddzielona od mechaniki,dostęp do niego w minutę,Części gb są łatwo dostępne.Mi na sp 120 dała 430fps,podejrzewam,że gdybym zmienił dyszę na ultimate(z lipnego guardera),byłoby z 450fps na sp120!.

Niestety replika ta ma wady,a są nimi kiepskie chińskie magi.Powyżej 15rps mają problemy z podawaniem.Najbardziej sensowne są king armsy i marujce.Niestety jeden low od marui to koszt powyżej 100zł,a king arms ok 80zł.Co do rozmieszczenia magów to polecam ładownicę udową(sam taką użytkuję).Łatwy i szybki dostęp.

Edited by nicknitro

Zarówno Tokijne jak i GFC p90 są świetne (no Tokijny troszkę lepiej wygląda) Natomiast P90 CA jest liche. Trzeszczy , zgrzyta na plastikach.

A co do magów. To właśnie ruszam po nową porcję, bo chińczykowe hicapy się sypią.

Zarówno Tokijne jak i GFC p90 są świetne (no Tokijny troszkę lepiej wygląda) Natomiast P90 CA jest liche. Trzeszczy , zgrzyta na plastikach.

A co do magów. To właśnie ruszam po nową porcję, bo chińczykowe hicapy się sypią.

Że tak zapytam,to gdzie i po jakie ruszasz,bo sam się zastanawiałem jakie kupić,a przecież nie dam 150zł za marui.

A możesz napisać,jak wygląda z podawaniem i nakręcaniem ich?Przepraszam za off topa,ale czytałem,że trzeba je co 100 kulek nakręcać.Na zbrojowni są dostępne Hi od king arms,i chyba właśnie je wybiorę.

Edited by nicknitro

A możesz napisać,jak wygląda z podawaniem i nakręcaniem ich?Przepraszam za off topa,ale czytałem,że trzeba je co 100 kulek nakręcać.Na zbrojowni są dostępne Hi od king arms,i chyba właśnie je wybiorę.

Mój maruiowski hi-cap wypluwał 90% magazynka po dwóch nakręceniach, także nie jest tak źle. Aczkolwiek żeby go nakręcić trzeba go wyjąć ;)

Widziałem chińskie Hi-capy do P90 powodujące sianie kulkami - bodajże w prawo odchylało (dwie czy trzy repliki, każda z własnym magiem, problem się powtarzał). Nie wiem dlaczego. Na lowach nie ma tego problemu.

Chińskie lowy spodkładkowane do real-cap (to wciąż jest 50bb) nie mają problemów z podawaniem przy ok. 19-20 bb/s.

Przenoszenie magazynków jest do opanowania, choć osobiście nie lubię mieć nic na udzie. Ale jak się pomyśli, to można zamontować ładownice na pasie albo na cheście (choć tu trzeba uważać, żeby siedziały nisko i nie były zbyt głębokie, bo sobie człowiek sam da w szczękę przy wyjmowaniu...). Niestety na rynku dobrej ładownicy do Pimpka nie widziałem; to co mam (i co mi działa) to customy.

Z drugiej strony custom to też żadne wielkie aj waj w dzisiejszych czasach.

Ewentualnie można sobie kupić adapter na magazynki od M16, z zasypową komorą na bodaj 1000bb - no i ładownice do eMki to niemalże do frytek już dodają :happy: choć rozwiązanie samo w sobie brzydkie jak nieszczęście...*

* taa, miałem w pewnym momencie pomysł na Miotacz Absurdu: PS90 (czyli ta "cywilna" wersja z przedłużoną lufą), precka, dwójnóg VLTOR mocowany na boczne RIS'y, optyka, adapter na magi od eMki, tuning ile Matka Amunicja pozwoli: Pimpek jako broń wsparcia...

Bluźnierstwo!

Dobrych replik do 1500 złotych jest pełno.Jeżeli szukasz coś w miarę małego to z bullpupów f2000 g&g,l85 ics.Z konwencjonalnych konstrukcji to gieta cyma/ares,mp5 CA,i tam kilka jeszcze jest.Co ci się podoba?Będzie łatwiej.

Co do magów to są dostępne midy w Polsce tutaj.Dlaczego lowcapy są niepewne?

Jaką masz kamizelkę?

Edited by nicknitro
-ma mieć łatwy dostęp do zamiennych części,

-ma mieć dostępnie mid-capy w rozsądnych cenach,

-ma być względnie bezawaryjna,

-powinna być wygodna w użytkowaniu, raczej krótka,

-ma być łatwo podatna na tuning m120, używana będzie głównie w lesie,

-nie chce emki ani ak.

M14 SOC G&G

http://www.asg.com.pl/M14_SOC_16_GG,p,2042.php

Mid-cap są, względnie bezawaryjna, nieco ponad 90cm długości, podatna na tuning i nie jest to M4 czy AK.