Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak myślicie kupić BOLTA B4A1 MAGPUL

Recommended Posts

Nie chce mi się rozpisywać, ale w skrócie jak padnie [a padnie] cały ten "cudowny" blowback. To masz średnio wyglądającą replikę z marnymi osiągami.

Już sam początek tego zdania świadczy prawdopodobnie o tym,że nie masz nic na poparcie swojej wypowiedzi i nie masz pojęcia,że BB można wymontować,przynajmniej wg opisu. Średnie osiągi? 390fps jest,na podzespołach LCT.. widziałeś jak pada taka replika,czy może Tobie padła?

Edited by OFF

Także czytałem recenzje i kilka anglojęzycznych artykułów na temat Bolta. Nie przypominam sobie aby którykolwiek go piętnował (opinie są raczej dobre, ot, fajna replik, bez szału). Oczywiście, można obawiać się o BB, ale stwierdzenie, że na pewno padnie to trochę przesada. Rozumiem zatem, że MASZ tą replikę około pół roku (no bo po tygodniu się opinii nie wydaje) i doświadczyłeś wspomnianego problemu ? Co więcej, ktoś kogo znasz także ma Bolta i jemu też padł BB (bo i na podstawie jednej repliki nie skreśla się produktu) ? Nie, żebym się czepiał, bo tego nie lubię, ale skreślanie czegoś nowego i radzenie kolejnej osobie "kałacha od Cymy" czy "Mki od G&P" to strasznie oklepany schemat. Dodam też, że te "marne osiągi", czyli 390 fpsów, są nie bagatela lepsze, niż osiągi stockowych G&P, które mają około 350 fpsów "prosto z pudła".

Moim zdaniem, Bolt JEST wart uwagi, jednak może nie sprawdzić się w roli pierwszej repliki ze względu na złożoność systemu i pewne różnice w budowie, a co za tym idzie ewentualne problemy z naprawami. Nie wydaje mi się natomiast, jakoby Bolt był taki znowu brzydki w porównaniu do G&P (mam G&P od dawna, miałem G&P już dawno i będę miał jeszcze niejedno G&P... to dobre choć poniekąd nudne repliki). Jeśli jednak interesuję Cię system BlowBack, nie zastanawiaj się i bierz ta replikę. Będzie ok, a system (zdaje się w recenzji Gunfire jest opis), można zdemontować. Jeśli jednak wolisz postawić na niezawodność i czystą współpracę, G&P faktycznie zapewni Ci lepszy start i ewentualny tuning niższym kosztem (szkielet GB jest dosyć solidny, a i reszta części nie woła o wymianę pod warunkiem, że nie chcesz z tego zaraz robić miotacza plazmowego). Jestem użytkownikiem replik G&P od lat i polecam je pod każdym względem technicznym. Wygląd to kwestia gustu, ale ich wykonanie także jest po prostu na najwyższym poziomie. Niestety producent nie ośmielił się jeszcze zmodyfikować niczego (może to dobrze) w celu dodania takich bajerów jak BB Bolta czy inne podobne...

Miałem po prostu lepszy sposób na spedzęnie wieczoru niż ślęczeć przed kompem i mam lodówce jeszcze 4 dobre powody, dla których mi się nie chce rozpisywać ;]

No ok. Ta replika z GF ma wsadzone M120. ; ]

Piss on You. Jak to mówia amerykanie.

Miałem po prostu lepszy sposób na spedzęnie wieczoru niż ślęczeć przed kompem i mam lodówce jeszcze 4 dobre powody, dla których mi się nie chce rozpisywać ;]

No ok. Ta replika z GF ma wsadzone M120. ; ]

Piss on You. Jak to mówia amerykanie.

W takim razie co tu jeszcze robisz? Tacy jak Ty zawsze mają gadki w stylu "wiem,mogę powiedzieć,ale mi się nie chce bo coś tam" . Coraz bardziej się pogrążasz.

Po Polsku bałeś się pożegnać ze mną,że robisz to po "amerykańsku" ? :zastanawia:

MoreLike masz w lodówce czteropak Actimela ?

szmerglu, owned :P

Trzmielu, ten Bolt nie jest taki znowu zły. Przyznaj, chciałbyś w tym pogrzebać :P

Co do Colta z Military, nie bierz go varo. KWA są świetne, ale zdaje się, że akurat Military nie jest najtańszym sklepem :) Poszukaj gdzie indziej, lub weź Bolta czy G&P.