Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gogle ochronne ze stalową siatką

Recommended Posts

Witam.

Przymierzam się do zakupu googli ochronnych z siatką, gdyż w standardowych googlach i okularach strasznie przeszkadza mi parowanie. Czy jest to ogólnie dobre rozwiązanie(głównie zależy mi na wytrzymałości, zdaję sobie sprawę, iż będzie ograniczona widoczność ale i tak to lepsze niż zaparowane bryle przez, które nic nie widać).

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/gogle-okulary/gogle-ochronne-ze-stalowa-siatka-foliage-acm.html

Pytanie jest ogólnie słabo postawione gdyż już w Taiwanie wyraźnie zostało napisane, że okulary nie stanowią ochrony oczu podczas gier ASG. Ja polecam porządny Antifog. Sam na taki jeszcze nie trafiłem, ale nadal szukam. Ja nie mam takiego wyboru jak ty gdyż mam okulary z wkładką korekcyjną :D

Pytanie jest ogólnie słabo postawione gdyż już w Taiwanie wyraźnie zostało napisane, że okulary nie stanowią ochrony oczu podczas gier ASG. Ja polecam porządny Antifog. Sam na taki jeszcze nie trafiłem, ale nadal szukam. Ja nie mam takiego wyboru jak ty gdyż mam okulary z wkładką korekcyjną :icon_biggrin:

Próbowałeś tego z firmy Bolle lub ściereczek Revision?

A z innej strony - co kolega nosi na sobie? Bo jak ciepło nie ma się którędy wydostać z cielska, to wyłazi tam, gdzie może. Przez twarz. Albo tyle tej twarzy, ile ma dostępne. I stąd parowanie.

W związku z tym proponuję:

- pozbyć się kominiarki,

- zamienić hełm na kapelusz, czapkę lub chustę,

- wydać parę groszy na termoaktywną bluzę,

- zastanowić się, czy posiadane oporządzenie nie dao by się wymienić na takie, które zakrywa mniej ciała.

Każda z tych sztuczek zwiększa powierzchnię parowania.

A sądząc po zdjęciach w profilu - masz hełm, pełną kamizelkę plus pas i zwykły mundur pod tym. Tylko kominiarki nie widać...

Edited by Errhile