Pixel_95 Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Witam. Przymierzam się do zakupu googli ochronnych z siatką, gdyż w standardowych googlach i okularach strasznie przeszkadza mi parowanie. Czy jest to ogólnie dobre rozwiązanie(głównie zależy mi na wytrzymałości, zdaję sobie sprawę, iż będzie ograniczona widoczność ale i tak to lepsze niż zaparowane bryle przez, które nic nie widać). http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/gogle-okulary/gogle-ochronne-ze-stalowa-siatka-foliage-acm.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 NIE. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Ten produkt nie gwarantuje nic ponad wydanie pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 NIE. A jakaś inna propozycja? Też mam problem z parowaniem dzisiaj na strzelance był dramat. Używam ludwika i antifoga ale w końcu i tak parują. Wie ktoś moze jak stosują rozwiązania w armiach? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Dobre gogle i dobre antifogi. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Jako, że budżetu nie podałeś.... Poszukaj ESS TurboFan. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Możesz nasmarować szkiełka żelem do kąpania albo napluć na szkiełka ponoć pomagają te metody lub kupić gogle z wentylatorkiem. Kupowania siatkowych gogli nie jest dobrym pomysłem. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 A jakbyś się zastanawiał dlaczego gogle siatkowe to zły pomysł - odłamki z kulek mogą przedostawać się na drugą stronę siatki. Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Pytanie jest ogólnie słabo postawione gdyż już w Taiwanie wyraźnie zostało napisane, że okulary nie stanowią ochrony oczu podczas gier ASG. Ja polecam porządny Antifog. Sam na taki jeszcze nie trafiłem, ale nadal szukam. Ja nie mam takiego wyboru jak ty gdyż mam okulary z wkładką korekcyjną :D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Pytanie jest ogólnie słabo postawione gdyż już w Taiwanie wyraźnie zostało napisane, że okulary nie stanowią ochrony oczu podczas gier ASG. Ja polecam porządny Antifog. Sam na taki jeszcze nie trafiłem, ale nadal szukam. Ja nie mam takiego wyboru jak ty gdyż mam okulary z wkładką korekcyjną :icon_biggrin: Próbowałeś tego z firmy Bolle lub ściereczek Revision? Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Bolle nie dał rady, a ściereczek nie próbowałem przyznam szczerze. Może warto zakupić i spróbować i tego :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Jak się intensywnie pocisz (tak jak ja) , to nie kupuj ESS TurboFan , ja myślałem ,że mi pomoże , jednak też nie dały rady :). Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Jak antifog to McNett op drops, zdecydowanie najlepszy. Porównywałem niemal do wszystkiego co jest u nas na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Mi wystarcza zwykły antifog do okularów pływackich za 10zł. Jeśli masz chęci do majsterkowania możesz zamontować chłodzenie samodzielnie. http://www.ardnut.co.uk/fangoggles/build04.php Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 (edited) A z innej strony - co kolega nosi na sobie? Bo jak ciepło nie ma się którędy wydostać z cielska, to wyłazi tam, gdzie może. Przez twarz. Albo tyle tej twarzy, ile ma dostępne. I stąd parowanie. W związku z tym proponuję: - pozbyć się kominiarki, - zamienić hełm na kapelusz, czapkę lub chustę, - wydać parę groszy na termoaktywną bluzę, - zastanowić się, czy posiadane oporządzenie nie dao by się wymienić na takie, które zakrywa mniej ciała. Każda z tych sztuczek zwiększa powierzchnię parowania. A sądząc po zdjęciach w profilu - masz hełm, pełną kamizelkę plus pas i zwykły mundur pod tym. Tylko kominiarki nie widać... Edited September 4, 2012 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Jak antifog to McNett op drops, zdecydowanie najlepszy. Porównywałem niemal do wszystkiego co jest u nas na rynku. Kolego czy polecasz zatem ten produkt? Przed kupnem wolę się upewnić :D http://allegro.pl/mcnett-sea-drops-antifog-do-masek-37-ml-i2588628478.html O to dokładnie chodzi? Mam nadzieję, że faktycznie podziała ;) Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 (edited) NIE! Op Drops http://www.cqbtactic...918dd9e66d31cb4 Edited September 4, 2012 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Lechu001 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Aha. Już wszystko wiem. Dziękuję za radę. Na bank kupię i wypróbuję :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts