eMBeKa93 Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 (edited) Wizualnie niewiele się różni od G36C JG, cenowo po sprowadzeniu zza granicy mniej więcej będzie ten sam poziom. Ciekawe czy ktokolwiek coś takiego w polszy ma :D Edited November 14, 2012 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 O tym mowa - http://gunfire.pl/product-pol-1152198441-Replika-subkarabinka-CM011.html ? Po co ściągać zza granicy? Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted November 14, 2012 Author Report Share Posted November 14, 2012 Faktycznie, wujek google mnie oszukał :< Wie ktoś coś o tym wynalazku, to jakaś Eco wersja cymy 003 :D? Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 CM.003 podobno wycofano z produkcji, pewno za malo awaryjne było :D. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Raczej - zbyt dobre jakościowo materiały użyte na zewnątrz, nie zgadzało się to z polityką cymy. :P gdzieś widziałem porównanie obu - CM.011 wypadła jak budżetowa wersja - jednolity kolorem, plastiki lżejsze i bardziej świecące. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Lesio jakbyś mógł to daj link do tego porównania ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Nie mam historii przeglądarki, ale jak będę miał chwilę - poszukam. na jakiejś chińskiej/wietnamskiej/japonskiej/skośnej stronie to było, translator sobie poradził niezbyt. ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Cm.011 to budżetowa wersja cm.003. Ma słabszą sprężynę i cośtam jeszcze. Zbrojownia napisała na tym na FB. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Czyli że CM.003 już w ogóle nie będzie? Quote Link to post Share on other sites
WawelUS Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Najwyraźniej nie :( Quote Link to post Share on other sites
Daniel1 Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Mam pytanko . Czy da się to cymke rozbudować tak do 400- 420 FPS bez uszczerbku na jej zdrowiu? Może ktoś wie jaka jest różnica między tą a 003 . O sprężynie wiem. Chciałbym używać jej w lesie, da rade? Edited November 17, 2012 by Daniel1 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 No tak, nowość na rynku PL, więc każdy na pewno już wszystko o niej wie. wewnątrz jest prawdopodobnie GB z CM.028. Czyli najzwyklejszy V3, jaki da się mieć. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Chciałbym używać jej w lesie, da rade? Dlaczego miałaby nie dać rady? No chyba,że chcesz nią drzewa rąbać itd. - jak tak to nie radzę ;) Quote Link to post Share on other sites
TroubleMaker Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Trzymał ktoś już w łapkach? Jak wrażenia, faktura body skłaniające się bardziej do JG niż CM003, nie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Faktura body jak w starych JG wg zagranicznych fotek. W Polsce nowych JG chyba nie ma, ergo - korpus jak w JG dostępnych u Nas. Quote Link to post Share on other sites
Daniel1 Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Zakupiłem tą cymke postrzelam trochę i opisze co się dzieje. Jak na razie wygląda nieźle, tz. nic się nie trzęsie i nie ma luzów GB ładnie pracuje. Quote Link to post Share on other sites
Maciej0011 Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Czekamy :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Assassin319 Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 4 dni minęły,odpowiedzi brak,a mnie naprawdę interesuje czy ta cymka jest coś warta czy lepiej kupić np. tą od GFC Guns... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 4 dni minęły,odpowiedzi brak,a mnie naprawdę interesuje czy ta cymka jest coś warta czy lepiej kupić np. tą od GFC Guns... Zdajesz sobie sprawę z tego od kiedy jest ta replika u nas na rynku? Czekaj cierpliwie,albo sam kup i nam udziel odpowiedzi... takie podbijanie tematu nic Ci nie da. Quote Link to post Share on other sites
Daniel1 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 (edited) Tak więc po wystrzeleniu około 2,5K kulek 0,20 G&G ,z Gb Jak i repliką nic się nie dzieje strzela równo i na tym samym poziomie. Zasięg skuteczny na stokowych częściach jakieś 40 m mowa o trafienie w człowieka nie w kartkę A4(być może lepszy strzelec trafi w kartkę)Replika parę razy walnęła o glebę ,ale na szczęście nic się nie urwało. Bateria jak to w stoku oczywiście się do niczego nie nadaje, musiałem ją często ładować trzeba będzie wymienić. Także magazynek nie przypadł mi do gustu , wygląda jak tania plastikowa zabawka. Atrapa zamka wygląda troszkę jakby była niedopracowana. Piny siedzą mocno na swoim miejscu, więc raczej ich nie zgubie może z czasem się wyrobią ,na razie jest dobrze. Korpus Jest matowy i chropowaty. Do GB nie zaglądałem, replika jest na gwarancji więc tam nie mieszam. Mam zamiar wymienić gumkę i lufę w celu poprawienia celności jak i zasięgu. Z moich spostrzeżeń to by było tyle, mam nadzieje że się przydadzą, jak się będzie coś działo to napisze. Edited December 4, 2012 by Daniel1 Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 Widziałem to w sklepie. Szału nie ma. Body jest matowe, ale wygląda jak by było pomalowane. Replika wyjęta prosto z pudełka miała rysy na kolbie tak jak by zdarty lakier, a pod spodem było błyszcząco tak mi się przynajmniej wydaje. Komora HU opiera się o GB, więc lepsze niż JG. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Kupiłem replikę na początku grudnia z aukcji Gunfire za 370 PLN + Kolimator 120 PLN Body matowe, lekko chropowate, dobrze spasowane nic nie lata, nie ma żadnych luzów. Piny siedzą mocno. Magazynek z gorszego przeźroczystego plastiku, ale siedzi mocno - zero luzów i zawsze podaje kulki. Przebiegu ma już 1kg kulek 0.23 czyli lekko ponad 4000 kulek. Raz czy dwa mi upadła, ale nic się z nią nie dzieje, wszystko działa. Strzela dobrze, z 25m, wszystko wchodzi w kartkę A4. Bateria stockowa w temperaturze -5 wystarczy na trochę ponad pełnego hi-cap'a, mniej więcej na 500 kulek. Kupiłem ostatnio http://gunfire.pl/pr...h-7-4V-20C.html mieści się nawet lepiej niż stockowa. ROF na oko taki sam. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić baterii na strzelance. Do GB nie zaglądałem, jest na gwarancji - poczekam przynajmniej do wiosny. :icon_wink: Hopup nawet całkowicie "wyłączony" lekko podkręca. Lufa wew - będzie szła do wymiany. 4 śruby i 3 piny - do wyjęcia GB i imitacji bloku gazowego. Jedna rzecz która bardzo mnie rozczarowało to tłumik płomienia. Nie da się go odkręcić. Być może da się go wyjąć, ale trzeba by rozebrać blok gazowy, jeżeli w ogóle się da, bo metalowa obejma mocno to trzyma, dałem sobie spokój bo nie chciałem nic połamać. A i tak nie ma pewności czy pod spodem jest jakiś gwint. Trzeba będzie kupić blok gazowy od CM003 lub JG (chyba pasuje), koszt około 75 PLN. Ogólnie jak na nową replikę do 400 PLN jestem bardzo zadowolony. Nadaję się na CQB jak i do lasu. Działa bezproblemowo w niskich temperaturach. Stosunek ceny do jakości bardzo wysoki. Zobaczymy jak dalej sobie będzie radzić. Jakby się coś działo to napiszę. Jak ktoś ma jakieś pytania lub chce dokładniejsze, w wyższej rozdzielczości zdjęcia jakiś części pisać na pw. Za wszystkie błędy przepraszam. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Pierwsze co, to strzelaj raz na pojedynczym po strzelaniu, bo inaczej zostajesz z napiętą sprężyną, i ją ubijasz szybciej. A co do szczegółów - możesz zrobić zdjęcie silnika? Quote Link to post Share on other sites
Szymi z lasu Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 replika godna polecenia, jej siła jest lepsza niż tych getek od JG (nie tylko w statystykach sklepowych ale naprawdę), silnik ładnie pracuje- Jeszcze dołorzyłem kalimator... dziś ją "przystrzelałem"... można zawojować świat :D Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Jak wygląda silnik? uciągnie 130 Guardera? Ktoś to juz tuningował? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts