senkuPH Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Witam. Zakupiłem głowicę cylindra od SHS'a http://azteko.pl/shs-glowica-cylindra-do-m4-v2-short-type-cicha-p-2568.html oraz: http://azteko.pl/ultimate-glowica-tloka-silent-p-3711.html Jeszcze przed montażem dostrzegłem, że głowica tłoka nawet nie dotyka uszczelki znajdującej się na głowicy cylindra. Czy montaż tego zestawu spowoduje uszkodzenie głowicy tłoka? Proszę o odpowiedź. Zdjęcia: Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Rozpier...niczy Ci się głowica tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Mój zestaw Ultimate (jedna i druga głowica tej samej firmy) nie chciał się zgrać do końca. Ja podkleiłem głowicę cylindra jakąś płaską uszczelką hydrauliczną. Działało długo. Potem przełożyłem zespół tłoka do drugiej repliki gdzie głowica cylindra była bez tego patentu (szczerze mówiąc nawet nie sprawdzałem jak zgrywają się głowice) i ostatecznie tłokowa pękła. Dosłownie jakby ją coś od frontu zmiażdżyło. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Dziękuję za odp Panowie. Czyli jest tak jak przypuszczałem. Nie rozumiem tylko jednego: dlaczego sklepy nie piszą, że takie połączenie nie jest możliwe? Edited January 16, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ostatnio montowałem kumplowi taki zestaw, tak jak piszą wyżej koledzy, ja bym napisał, że to nie pasuje, "grzybek" przy uderzeniu bardzo obrywa... I dźwięk jest głośny, zero tłumienia. Ja nie polecam łączyć, może ktoś się znajdzie komu to nie przeszkadza. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 Cóż, jutro napiszę do sklepu i zobaczymy co Oni na to. Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Obsługa w sklepie okazała się bardzo miła, zgodzili się na odesłanie tej głowicy i teraz wybiorę sobie inną. Pytanie, czy zwykła głowica G&G POM jest bezpieczna dla M4 PJ na sp120 guardera i lipo 7,4 25-50C? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Moderatora proszę o połączenie 3ech ostatnich postów, gdyż nie mam opcji edycji. Oczywiście miałem na myśli zakup zwykłej głowicy G&G POM i pozostawieniu tej "cichej" głowicy cylindra od SHS A może lepiej kupić cichy zestaw głowic? Jak myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Wyciszoną głowice cylindra możesz używać z płaską tłoka ale nigdy na odwrót. W jednej z replik przy V3 na Sp-130 używam zestawu płaskich z SHS te niebieskie i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 17, 2013 Author Report Share Posted January 17, 2013 Dzięki za odp. Wiesz, tylko ja mam przed sobą V.2 i trochę się boję, że płaska POMowa głowica i sp120 jej zaszkodzą. Czy nie mam racji? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 No podobno lepiej mieć wyciszone . Aby się głowice nie gryzły poszukaj z tej samej firmy http://gunfire.pl/product-pol-1152195683-Aluminiowa-wyciszona-glowica-cylindra-do-V2.html Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 No podobno lepiej mieć wyciszone . Aby się głowice nie gryzły poszukaj z tej samej firmy http://gunfire.pl/pr...ndra-do-V2.html Nigdzie nie znalazłem zestawu cichych głowic, który byłby dostępny, w sumie poza zestawem od Element'a: http://azteko.pl/element-zestaw-wyciszonej-glowicy-tloka-cylindra-v2-p-1154.html Ktoś miał może styczność? Warto? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/131196-zestaw-wyciszonych-glowic-element/ Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Oj Senku wisisz już 3 browary :icon_razz2: jak dobije do 4-ch to przesyłka murowana. Proszę: http://taktyczny.com...e-ultimate.html Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 (edited) Dziękuję za obie odpowiedzi. Więc głowicę cylindra już mamy. Jaką głowicę tłoka do tego? Widzisz drogi Snajperze, musisz wpaść kiedyś w moje strony i dać spłacić mój dług :icon_smile: Dodam tylko, że nie użyję tej, którą mam gdyż oddałem ją sklepowi, bo była okropnie krzywa. Edited January 18, 2013 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 Chłopie bez kombinacji i rozmyślania.... Albo "ciche" głowice Systemy (drogie dobre a nawet b. dobre) Albo "ciche głowice Ultimate( tańsze od Systemy, dobre)(kupisz je w sklepie który podał kolega wyżej) Nie mam na myśli BU, piszę o NBU. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Dziękuję za pomoc wszystkim zaangażowanym :) Problem załatwiony zakupem zestawu od Ultimate, już do mnie leci. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Odkopię trochę temat. Zakupiłem zestaw cichych głowic ultimate. Pierwszy raz mam styczność z cichymi głowicami. Chcę się dowiedzieć czy dopasowanie do siebie głowic ma wyglądać tak jak jest to na zdjęciu. Miałem lekkie wątpliwości i poradziłem się taktycznego (u nich zamawiałem). Oto jaką odpowiedź dostałem: " chciałem zwrócić uwagę na to że układając w ten sposób jak na zdjęciu nigdy nie uzyskamy pełnego dopasowania ponieważ przy uderzeniu głowicy tłoka głowice cylindra gumy znajdujące się na czole odkształcają się amortyzując i dopasowując się do siebie" Czy jest to słuszne stwierdzenie ? Pozdrawaim Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Teoretycznie powinien se zderzak poddać trochę i dopasować do głowicy tłoka. Myślę że trzeba to sprawdzić w GB :) Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Ja miałem dokładnie to samo, tylko z fioletową głowicą do V3. Na gume na głowicy cylindra przykleiłem pierścień wycięty z twardej, ale sprężystej pianki (coś a'la sorbo pad domowej roboty), dzięki czemu głowica tłoka nie opiera się tym wybrzuszeniem, tylko tą częścią, gdzie są otwory. Jak na razie sprawdza się bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Jednak, na razie zostawię głowice takie jak są i zobaczę jakie będzie odgłos podczas strzału. Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Ja zakupiłem głowicę od ultimate, reszta została bez zmian (dysza SHS do m4 czerwona jest szczelniejsza na głowicy ultimate, niż dysza ultimate:D) Wszystko działa. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 U mnie mam 100% na dyszy ultimate w połączeniu z wyciszoną głowicą cylindra tej samej firmy. Używałeś tego samego kompletu głowic ? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Używałem kolejno: -cicha głowica ultimate, -dysza m4 ultimate, -cicha głowica tłoka ultimate. Zestaw ten przywitał mnie nieszczelną dyszą, na SHS wszystko elegancko. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Aha, czyli założę bez żadnych zmian. Mnie ten zestawi na szczęście przywitał z szczelną dyszą ultimate :D Pozdrawiam i dzięki za rady Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts