vaas Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 Ale z wymienionych replik będzie się trzymać najdłużej? Na ile strzałów wystarcza pojemnik GG 1100ml? Quote Link to post Share on other sites
Barni73 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 To zalezy ile twoja bron wpierdziela gazu... Jednemu starczy na 2k kulek a innemu na 4k.. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Pierdzielicie z tym WE. Jak ma się taką kasę, i nie stać Cię na chociażby Socom Gear, to bez wachania kupowałbym WE. Przy Colcie od SG, mnie nabicie jednego magazynka w lato starcza na wystrzelanie go, plus ewentualnie kilka dodatkowych strzałów po załadowaniu następnego magazynka. To nie jest plastikowa gównowarta zabawka, która się posypie po 10 strzałach. Licz się z tym, że każda akcja powoduje reakcję, a sprzęt się zużywa :) Quote Link to post Share on other sites
vaas Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 A jak z awaryjnością R28? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/67545-r27-army/page__hl__r27 Quote Link to post Share on other sites
vaas Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 A co do GG to ten może być SRC Green Gas? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Pierdzielicie z tym WE. Jak ma się taką kasę, i nie stać Cię na chociażby Socom Gear, to bez wachania kupowałbym WE. Jakby to ująć... Socom Gear jest to coś jak WE, nie wiem czy nie gorsze :D Mówię o pistoletach gazowych, elektryki robią dobre. Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Ja mam Colta SG, na dodatek używanego i nie narzekam. Co prawda nie mam porównania np. z TM, ale jak na moje wymagania strzela nieźle, póki co zepsuła się jedynie sprężynka od maga, którą naprawiłem w 30 sekund. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 A masz porównanie... z czymś? Klamki WE i SG (bo to też WE ale z lepszą farbką) mają genialną tendencję to albo rozpadania się same z siebie albo do łapania takich luzów, że przestają działac i rypie się wszystko po kolei. Wszystko to z powodu skandalicznej jakości stopu robionego chyba z pierza, kurzu spod szafy i obciętych paznokci. I uważam, że klamki SG/WE do kupy z glockami KSC/KWA to trzy najgorsze typy jakie można wybrać w okolicach 400zł (bo z beretką bella to ja nie porównuję :D). Nawet więcej, są klamki tańsze a lepsze (KJW przykładowo nawet). Co wybrać? Jak ma wyglądać to wybierz cokolwiek. Spsuje się to kij, wyglądało będzie nadal (chyba, że się np zamek w WE rozpadnie na połówki). Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 A czy przypadkiem latajace zamki to nie u SG? :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 A czy przypadkiem nie napisałem, że SG od WE różni się farbą? Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Klamki WE i SG (bo to też WE ale z lepszą farbką) Przepraszam, nie doczytałem. Quote Link to post Share on other sites
vaas Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 Replike już wiem jaką wezme, ale jaki gaz polecacie? I kulki? Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Kulki zależy którą replikę bierzesz.. Quote Link to post Share on other sites
Klojtex Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Kulki okrągłe ,a gaz...cóż, gazy jak to gazy. Podśmierdują. Poważnie. Jeśli chodzi Ci o markę kulek to możesz sam poczytać-najlepsze chyba są G&G o ile mnie rozum i wiedza nie myli. Gaz-sam nie wiem szczerze mówiąc więc nie doradzę. Co do wagomiaru kulek to...Dokładnie jak kolega Rudy pisze,zależy od repliki. Chyba najbardziej uniwersalne są 0.23g ale nie radzę się tym zbytnio sugerować bo "tak mie sie Panie ino wydoje" Mówisz ,że jesteś początkujący- wybacz,czepię się ale na Twoje pytania znalazłbyś odpowiedzi na forum szukając i czytając trochę. Tak wiem, forum jest by pomagać ale własna inicjatywa też się liczy ;) Pozdrawiam, Krzysiek Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 A masz porównanie... z czymś? Klamki WE i SG (bo to też WE ale z lepszą farbką) mają genialną tendencję to albo rozpadania się same z siebie albo do łapania takich luzów, że przestają działac i rypie się wszystko po kolei. Wszystko to z powodu skandalicznej jakości stopu robionego chyba z pierza, kurzu spod szafy i obciętych paznokci. I uważam, że klamki SG/WE do kupy z glockami KSC/KWA to trzy najgorsze typy jakie można wybrać w okolicach 400zł (bo z beretką bella to ja nie porównuję :D). Nawet więcej, są klamki tańsze a lepsze (KJW przykładowo nawet). Co wybrać? Jak ma wyglądać to wybierz cokolwiek. Spsuje się to kij, wyglądało będzie nadal (chyba, że się np zamek w WE rozpadnie na połówki). Ja wyznaję metodę pt. "Jak dbasz, tak masz.". Póki co nie miałem żadnej awarii, a odnośnie pękającego body, to spadał mi on nie raz i nic się nie stało. Dam znać jak coś się schrzani. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 (edited) Tada: http://www.youtube.com/watch?v=6dJ0g_MFP6U EDIT: Tego z rozpadającym się zamkiem w SG nie znalazłem :< Edited January 22, 2013 by dr Ziolo Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Ja wyznaję metodę pt. "Jak dbasz, tak masz.". Póki co nie miałem żadnej awarii, a odnośnie pękającego body, to spadał mi on nie raz i nic się nie stało. Dam znać jak coś się schrzani. Chyba raczej: "Chwalę to co moje" :icon_lol: Filmiki o rozpadających się klamkach WE krążą po internecie dobitnie świadcząc o ich jakości. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Chyba raczej: "Chwalę to co moje" :icon_lol: Filmiki o rozpadających się klamkach WE krążą po internecie dobitnie świadcząc o ich jakości. http://youtu.be/hAgtFCVkg5E Ta-dam. Sam się jeszcze nie tak dawno śliniłem na widok Beretty PX4 WE, ale takie filmiki i WIELE złych opinii o firmie wybiły mi to z głowy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Panowie z tych filmików ewidentnie nie dbali o klamki. Bowiem kupując klamkę WE czy SG do dbania o nią należy zaliczyć NIE RUSZANIE JEJ. Kolego Cyp- to co piszesz to są zwyczajne BREDNIE które nie daj bozia jeszcze katoś przeczyta, uwierzy i kupi. Będzie w plecki 300-400zł przez takie rady. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Dexter - czyli mówisz, że te klamki są dobre jednak? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Dexter - czyli mówisz, że te klamki są dobre jednak? Dobre - na wystawkę w gablotce. Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Nikomu nie polecam tych klamek i nie piszę bredni, gdyż opisuję tylko WŁASNE PRZEŻYCIA z tymi produktami. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Dexter - czyli mówisz, że te klamki są dobre jednak? "Panowie z tych filmików ewidentnie nie dbali o klamki. Bowiem kupując klamkę WE czy SG do dbania o nią należy zaliczyć NIE RUSZANIE JEJ." Wydaje mi się, że te "klamki" jednak nie są dobre co ironicznie zaprezentował w swojej wypowiedzi dexterkrak. Swoją drogą, autorze jakiego wyboru ostatecznego w końcu dokonałeś? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 (edited) Bym się naczytał takich opinii 6 lat temu, bym się nie szarpnął na Hi Capę WE. Nie wiem czy komuś się chce szukać, ale jako dzieciaczek miałem z nią duże problemy (dzisiaj wiem, że to wina szczelności). Teraz śmiga jak trzeba, ale ewidentnie nie są to gnaty niezniszczalne. Części zapasowe zawsze dobrze mieć, taśmę teflonową też :icon_biggrin: Nie jestem na bieżąco w temacie, ale na pewno za tę cenę da się kupić coś, od czego się nie siwieje. Edited January 23, 2013 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts