=**LOKI**= Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 Witam, Szukam zastępczego magazynka metalowego do repliki G&G gk74 z blowbackiem ... te z tworzywa sztucznego mają luzy. Czy jest jakiś zamiennik ? Te z E&L nie pasują Quote Link to post Share on other sites
Ajwory Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Nie wiem czy nowe, czy przeoczyłem, ale na kilka sklepów wskoczyły midcapy 140bb do eMek Castellan. Tanie jak barszcz, wziąłem dwie sztuki do KWA KR9. Śmigają bez problemu, leciutki luz na boki, ale to raczej norma. Wygląd kwestią dyskusyjną, ale jakość wykonania bardzo dobra, szczególnie za te pieniądze. Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted June 3, 2017 Report Share Posted June 3, 2017 Potwierdzam, zewnętrznie ładna kopia Hexmagów. Pasują nawet do wybrednego VFC. Jak podają nie miałem jeszcze okazji sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Zomm3r Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Ja też mogę polecić Hexmagi od Castellan, w m4 od KWA siedzą lepiej niż oryginał, Luz minimalny, sprężynę mają chyba nawet mocniejszą niż oryginał, więc moim zdaniem naprawdę warto. Tym bardziej że kosztują 35 zł, a nie jak oryginał niecałą 100. Quote Link to post Share on other sites
Mattjew Posted July 8, 2017 Report Share Posted July 8, 2017 Witam, przeczytałem cały temat na temat kompatybilności magazynków, ale nadal mam wątpliwości. Do jakich replik markowych/ I klasy M4 pasują magi od Amoeby/Arma tech ? Quote Link to post Share on other sites
Struziol Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 (edited) Witam serdecznie. Jakie magazynki pasują do HK G36C IDZ (Umarex)? Czy są jakieś adaptery na magazynki D/Boys na tą replikę bo zakupiłem takowe a niestety nie pasują? Edited July 28, 2017 by Struziol Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 To nie kwestia adaptera, a najprawdopodobniej potrzeba przypiłowania magazynków DBoys. Porównaj je ze stockowym i będziesz wiedział gdzie się różnią. Quote Link to post Share on other sites
Struziol Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 To nie kwestia adaptera, a najprawdopodobniej potrzeba przypiłowania magazynków DBoys. Porównaj je ze stockowym i będziesz wiedział gdzie się różnią. Mam takie magazynki Quote Link to post Share on other sites
Struziol Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 (edited) To nie kwestia adaptera, a najprawdopodobniej potrzeba przypiłowania magazynków DBoys. Porównaj je ze stockowym i będziesz wiedział gdzie się różnią. Mam takie magazynki z czego ten w opakowaniu jest dokupiony a ten nie jest orginalny z repliki http://wmasg.pl/pl/p.../gallery/204938 pozdrawiam Edited July 29, 2017 by Struziol Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted July 29, 2017 Report Share Posted July 29, 2017 [AEG] M4 Lone Star Border Patrol SWAT SBR [EA] - Magazynek Specna Arms, metalowy real-cap: wchodzi, podaje, gibie się lekko na boki, ładnie wypada z gniazda po naciśnięciu zwalniacza. - Magazynek Specna Arms, metalowy low-cap: wchodzi, podaje, gibie się lekko na boki, ładnie wypada z gniazda po naciśnięciu zwalniacza. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Struziol zdjęcia się nie ładują. Quote Link to post Share on other sites
Struziol Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Struziol zdjęcia się nie ładują. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Niestety kupiłeś replikę, która nie jest kompatybilna ze standardem TM i pochodnymi. Pewnie kupiłeś to: https://www.militaria.pl/umarex/karabinek_szturmowy_aeg_heckler_koch_g36_c_idz_2_6300_p88607.xml Nie wiem czy w ogóle da się do tego kupić magazynki, a nawet jeśli to nie ma to sensu. Kiedy kupiłeś tą replikę? Możesz jeszcze ją zwrócić, bo to niestety zmarnowane pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 (edited) Jak zauważył Huba_lbn dla świętego spokoju najlepiej zwrócić replę. Albo pozostaje Ci dokupienie magazynków tego samego producenta. Adapter na różnie skonstruowane magazynki G36 po prostu nie ma. W kwestii kompatybilności: SCAR-L WE AEG pasują magazynki Battleaxe low/mid capy, emagi (jakaś budżetowa wersja Magpula), pamgi Beta Project, low capy Airsoft Systems i cała reszta producentów. Nie pasuje stockowy hicap od M27 IAR Specny. M27 IAR Specna Arms: pasują low capy metalowe Battleaxe bez konieczności jakichkolwiek przeróbek. Edited July 30, 2017 by Head Crusher Quote Link to post Share on other sites
Struziol Posted July 30, 2017 Report Share Posted July 30, 2017 Dzięki Panowie za podpowiedz !!! Niestety repliki już nie mogę zwrócić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Struziol Posted August 9, 2017 Report Share Posted August 9, 2017 Witam Panowie jakie magi pasują do repliki HK416 JG? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 Panowie magi z cymy piłowane do BOYI jak będą pasować do E&L? Quote Link to post Share on other sites
Bruce_ Posted August 10, 2017 Report Share Posted August 10, 2017 1.) Czy magi G&P pasują do Scara-L VFC? 2.) Jakie magi pasują do HK 416/M27 VFC? (wiem, że G&P nie pasują :/) Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 Do SCAR-a powinna pasować zdecydowana większość emkowych magazynków. Gniazdo magazynków jest takie samo jak w innych emkach, więc nie ma problemów z dopasowaniem tego elementu. Quote Link to post Share on other sites
Sztrawnik Posted August 11, 2017 Report Share Posted August 11, 2017 (edited) Witam czy do tego ELAK710 SBR czyli taktyczne z tego co widze to AIMS ale mniejsza czy mid battlaxe metalowy na 7,62 będzie pasował bez dopasowania? http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Edited August 11, 2017 by Sztrawnik Quote Link to post Share on other sites
pepexd555 Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 A magazynki kompatybilne z Krytac trident MkII CRB ? Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 SA - B01, mam plastikowe magi Specny i te podają pięknie. Mam też trochę innych emkowych magów, jakieś hi-capy, 2 długie midy itp., natomiast wszystkie te metale tną się po maksymalnie 3 kulkach. Wie ktoś coś na temat magazynków metalowych, które będą dobrze działać? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 17, 2017 Report Share Posted September 17, 2017 U mnie dawały radę długie boyi i cymy (midy). Podobnie dobrze podawały w KA, G&P, CA. Quote Link to post Share on other sites
kubas246 Posted October 20, 2017 Report Share Posted October 20, 2017 (edited) Potwierdzam, zewnętrznie ładna kopia Hexmagów. Pasują nawet do wybrednego VFC. Jak podają nie miałem jeszcze okazji sprawdzić. Jak podają? Szukam właśnie midów do VFC SR16 w dobrej cenie. Edited October 20, 2017 by kubas246 Quote Link to post Share on other sites
ble23 Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 Do Krytaca (SPR MK2) ładowałem Aresowskie midy, te w stylu Amoeba i podawało pięknie i bez zacinek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts