thewojtz Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 <Posty ze snajperskiego HP> Wiadomo coś o tych lufach? http://www.x-fire.org/etop/01+.html Są taaanie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Bawiłem się. Powierzchnia w środku nie widziała polerki, wygląda jak zardzewiały kawał szyny kolejowej. O dziwo, kulka leciała bardzo ładnie ale chyba czystym przypadkiem. Generalnie- z serii Raven na pewno nic nie kupię jeśli jest wykonane tak jak tamta lufa. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Bawiłem się. Powierzchnia w środku nie widziała polerki, wygląda jak zardzewiały kawał szyny kolejowej. O dziwo, kulka leciała bardzo ładnie ale chyba czystym przypadkiem. Generalnie- z serii Raven na pewno nic nie kupię jeśli jest wykonane tak jak tamta lufa. Także miałem ich 510mm z gniazdem AEG i powierzchnia się błyszczała, żadnych zadziorów czy rudych plam. Lufa kupiona na początku 2012. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 To ta u mnie chyba rok bo ja wiem, 2010? Miałes Raven czy Palsonite? Bo Raven to budżetówka za grosze a Palsonite też są czarne ale nawet droższe od "normalnych" srebrnych PDI. Zwróć uwage na to :D. Bo serio, ta która miałem Raven była paskudna (ale tak jak pisałem- niosła dobrze). Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 To ta u mnie chyba rok bo ja wiem, 2010? Miałes Raven czy Palsonite? Bo Raven to budżetówka za grosze a Palsonite też są czarne ale nawet droższe od "normalnych" srebrnych PDI. Zwróć uwage na to :icon_biggrin:. Bo serio, ta która miałem Raven była paskudna (ale tak jak pisałem- niosła dobrze). Na bank to był Raven. Niosła dobrze i dobrze się prezentowała. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 No, to są dwie opinie z czego jedna negatywna jedna pozytywna. Czyżby oznaczało to totalną loterię? :D Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 <Posty wydzielone z tematu o VSR> Zamówiłem dziś lufę PDI raven (tą dedykowaną do aw338 i vsr). Jak dojdzie to postaram się coś o niej napisać :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 I porobić fotki od środka bo sztuka którą ja montowałem... echem. No Ravena bym niek upił, to jest pewne. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Ok, postaram się zrobić mini reckę ;) Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Wczoraj zamontowałem lufę pdi raven ;) Generalnie jest duża różnica między tym (500mm 6.01) a stockiem (303mm 6.08). Tylko żę coś mi gumka Action Army nie chce się uszczelnić i troche mi fpsów ucieka. Nie wiem ile doszło, ile odeszło ale jestem zadowolony. Fotek nie będzie bo mi sie nie chce wyjmować ;D Jak będę rozbierał ponownie to obcykam ;) Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Postrzelałem trochę dzisiaj. Generalnie jestem zadowolony. Zasięg raczej nie wzrósł, ale celność bardzo. Trafiam właściwie tam gdzie chcę. Z 10m w gałązkę (1-2cm) jestem w stanie trafić pierwszym strzałem. Uważam, że to dobry wynik, jestem zadowolony z zakupu. Jakby ktoś chciał jeszcze wiedzieć, to mam ją zamontowaną w g-specu (no właściwie to bar-10G) i kończy się 3-4mm przed końcem tłumika dołączonego do zestawu. Quote Link to post Share on other sites
daniel007 Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Widzieliście może testy luf robione przez madbulla? http://www.madbullairsoft.com/images/Advertising/MadBull%20Barrel%20Report.pdf Jaką z dostępnych luf polecilibyście obecnie do vsr? Z tego co widzę to jest jedynie deep fire oraz ultimate... Chyba, że widzieliście jakieś inne. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 20, 2013 Author Report Share Posted February 20, 2013 Prometheus, albo pdi albo pdi raven. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 promyk, PDI albo PDI palsonite. Ja na rejvena się natknąłem jakiegoś dziwnego i nie polecił bym go z tego powodu. A Wojdatuz, ten o którym Ty piszesz to ładny był? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 Nie widziałem, sugeruję się opinią z zagranicznych for, gdzie też narzekają na wygląd, ale nie na osiągi, ogółem słaaabe w porównaniu do drogiego pdi, ale w tej cenie spoko, no i jest wybredne na kulki. Polecę promyka i kmheada, zależnie co dla kogo znaczy "dostępne", z dostępnych w PL nic bym nie polecił bo nic nie ma wartego polecenia. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 (edited) Aha. O KMH można zapomnieć w Polsce. Promysie się od czasu do czasu przez moje łapki przewijają ale głównie świeżo importowane a nie z Polski gdzieś ze sklepu ściągane. Co do rejwena: zerknijcie na tę fotkę. http://shop.ehobbyasia.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/300x300/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/R/A/RAVEN-01BARREL-469_1_MARK.jpg A teraz nie zapominajcie, że powierzchnia wewnętrzna tej lufy jest taka sama jak zewnętrzna. Edited February 21, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Wygląda jakby chodnikiem ją polerowali. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Nie no bez jaj ;D Dexter trafiłeś na jakiś bubel chyba, moja jest git w środku. Kulasy lecą fajnie, ja jestem zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Nie napisałem ani razu, że kulasy leciały niefajnie. Opisałem tylko powierzchnię. Z resztą- zdjęcie nie jest moje, znalezione w 3s w googlach po wpisaniu chasła "PDI raven". Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Trochę informacji z zagranicy: http://www.c3airsoft.com/showthread.php/vsr-10-pdi-raven-25629.html?amp; http://www.airsoftsniperforum.com/showthread.php?t=2127 http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=102079.0 Quote Link to post Share on other sites
Revan131 Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 (edited) Jakie są różnice między PDI zwykła, a PDI RAVEN (oprócz ceny) i jak one wpływają na użytkowanie. I do M16A4 G&P 390 fps lepiej wziąć lufę 500mm czy 554mm bo nie ma 509 Edited March 17, 2013 by Revan131 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Różnica jest taka, że PDI jest ładna i porządna a Raven wyglada jak płyta chodnikowa. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Różnica jest taka, że PDI jest ładna i porządna a Raven wyglada jak płyta chodnikowa. Rozumiem, że to metafora i Raven to kolejna lufa "precyzyjna" pokroju Systemy czy Guardera? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Tak jak pisałem- montowałem jedną i kulka leciała prawidłowo. Natomiast wykonanie tej lufy pozostawia bardzo dużo do życzenia. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Możesz zdefiniować prawidłowo? ^^ Zastanawiam się, czy brać ją,czy ściągać promyka.Nie interesuje mnie faktura,czy wygląd,lecz jedynie skupienie w porównaniu do promyka. Jako, że snajpy skladasz,to masz porównanie . ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts